umístnění žhav. svíček
-
- Kontaktovat uživatele:
umístnění žhav. svíček
Ahojte,
tak jsem chtěl nechat vyměnit v servisu žhavící svíčky na R75 CDT... servisák mi pak volal celý nešťastný že je na motoru nenašel. Přiznám se, já je taky neobjevil. můžete mi prosím poradit kde je najdu a jak se k ním pak dostanu?
Děkuji
tak jsem chtěl nechat vyměnit v servisu žhavící svíčky na R75 CDT... servisák mi pak volal celý nešťastný že je na motoru nenašel. Přiznám se, já je taky neobjevil. můžete mi prosím poradit kde je najdu a jak se k ním pak dostanu?
Děkuji
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: umístnění žhav. svíček
Ani se nedivím že je nenašel jsou sochovaný pod přívodním potrubím sání(nebo jak se tomu říká, anglicky to je inlet manifold).
To znamená že nejdřív musíš sundat tu přívodní trubku co vede vzduch k filtru a pak sundat i ten plastovej díl (inlet manifold) co vede vzduch od EGR ventilu do bloku motoru(co má ty čtyři vývody). Má to tu výhodu že ten inlet manifold(kdyby někdo věděl jak se to jmenuje česky tak budu rád když mi to poví) můžeš rovnou nechat odmastit od oleje a sazí, kterýma je zevnitř obalenej.
To znamená že nejdřív musíš sundat tu přívodní trubku co vede vzduch k filtru a pak sundat i ten plastovej díl (inlet manifold) co vede vzduch od EGR ventilu do bloku motoru(co má ty čtyři vývody). Má to tu výhodu že ten inlet manifold(kdyby někdo věděl jak se to jmenuje česky tak budu rád když mi to poví) můžeš rovnou nechat odmastit od oleje a sazí, kterýma je zevnitř obalenej.
-
- Kontaktovat uživatele:
Po vydatném oběděm jsem dumal na záchodě nad svou předchozí odpovědí a inlet manifold by v češtěně mohlo být něco jako rozvod sacího potrubí.
Je to na následujícím obrázku pod položkou 24:
Je to na následujícím obrázku pod položkou 24:
-
- Kontaktovat uživatele:
Tomi, tak jsem tajne doufal ze to budes ty , kdo poradi díky....
mohlo by to být potrubí sání vzduchu ?
Mimochodem... obe auticka uz jsou temer ve 100% kondici.... jak Snehurka tak i Rakosnicek..... a temer i pripraveny na zimni necas
Dik
mohlo by to být potrubí sání vzduchu ?
Mimochodem... obe auticka uz jsou temer ve 100% kondici.... jak Snehurka tak i Rakosnicek..... a temer i pripraveny na zimni necas
Dik
Tommi_82 píše:Po vydatném oběděm jsem dumal na záchodě nad svou předchozí odpovědí ......
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo říkejme tomu jakkoli. Prostě to musíš sundat a pak už žhavičky uvidíš, jsou hned pod tím myslím. Ještě jsem to nesundával ale měly by tam být na 98 procent. No každopádně až to jednou budu sundávat tak to celý vykoupu páč když jsem čistil EGRko tak jsem nakoukl dovnitř a byly tam jeskyně z černejch krápníků.
Je to tam jak ve starým komíně.
Hlavně ať jsou sněhurka i rákosníček v pořádku. Krutá zima se blíží.
Je to tam jak ve starým komíně.
Hlavně ať jsou sněhurka i rákosníček v pořádku. Krutá zima se blíží.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tomi,
tak to byla komedie... servisak to sundal a zjistil , ze nema klice na ty svicky, tak to poskladal a odjel jsem. ted jsem byl na jedne stredni skole. Popsal jsem jim to co to dela s tim, ze mam strach, ze to nebude asi ve svickach, ale ve starteru... no bohuzel se to potvdilo. ale po jednom dnu.. je starter v poradku a to za cenu 400,- Kč....
tak to byla komedie... servisak to sundal a zjistil , ze nema klice na ty svicky, tak to poskladal a odjel jsem. ted jsem byl na jedne stredni skole. Popsal jsem jim to co to dela s tim, ze mam strach, ze to nebude asi ve svickach, ale ve starteru... no bohuzel se to potvdilo. ale po jednom dnu.. je starter v poradku a to za cenu 400,- Kč....
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem ještě neslyšel že by někdo ty žhavičky měnil.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsi neslyšel, že by někdo měnil žhaviče a dieselu?
-
- Kontaktovat uživatele:
Jasně že na dieselu se měněj žhavičky(to není nic neobvyklýho) ale myslel jsem to tak že nepamatuju že by tu někdo psal že by mu CDT nestartovalo kvůli žhavičkám.