Taky by mě zajímaly podrobnosti. Jak ten klíč vlastně funguje a proč se za něj a za jeho povolení v ŘJ platí peníze jako za celkem slušný počítač? Podle mě tu "nožičku" se zoubkama umí zkopírovat každé šikovnější klíčařství, co se zabývá autoklíčema, i když jsem četl o jakýchsi databázích zubů, archivech klíčů v Mnichově apod

. A jestli jde jen o to, že každé DO v klíči nebo čip nebo co to tam vlastně je vysílá nějaký svůj "přihlašovací kód", podle kterého ŘJ pozná, že je to ten pravý klíč, mělo by stačit tento kód povolit. Pak by s testbookem měla být tahle operace na 5 minut. Dal by se pak za pár stovek koupit třeba na e-bay klíč s funkčním DO. Povolit ho v ŘJ a nechat si podle původního vyrobit ty zoubky taky za pár stovek.Pak třeba z koupeného odříznout "nožičku" a používat DO jako přívěsek jako třeba u 600 nebo 200. Nebo by šikovnější kutil dokázal ty "zoubky" s DO dát dohromady tak, aby to bylo jako origo.Nebo se mýlím? Třeba je k tomu, aby se DO povolilo potřeba nějaká specielní procedura, která jde udělat jenom někde, nebo specielní vybavení mimo orig. testbook nebo specielní oprávnění .... nevím. Chtělo by to, aby to osvětlil nějaký odborník, který se tím zabývá a ví, jak ty klíče fungujou. Pokud ale za tuto operaci inkasuje několik tis., tak se mu asi nebude chtít se dělit