stále mi ide ventilátor

Odpovědět
norbert

stále mi ide ventilátor

Příspěvek od norbert » úte říj 02, 2007 21:22

Ked nastartujem hoci aj studeny motor,hned sa spusti ventilator a vypne sa az vtedy, ked vypnem motor. Myslim, ze je na vine čidlo, ktoré sníma teplotu chladiacej kvapaliny a spína ventilátor. Zatiaľ som zbežne pozeral, kde je to čidlo, ale v chladičisom ho zašróbované nenašiel. Kde ho mám hľadať ? A mohlo by to byť aj niečo iné?

norbert

Příspěvek od norbert » stř říj 03, 2007 12:58

Dakujem, manual som stiahol ale neviem v akom programe to mam otvorit. Mimochodom je to tak objemne, ze sa to natahovalo asi pol hodinu. Zabudol som napisat, ze moja 75 je 2.0 CDT.

Mechwarrior
Kontaktovat uživatele:

to norbert

Příspěvek od Mechwarrior » stř říj 03, 2007 22:08

nemáš tam náhodou dělaný "bypass" ??? tj, při uhynutí motorku ventilátoru je toto levné a okamžité řešení než výměna kompletního motorku za cca 17tis.
Prostě zapneš a začne se točit, vypneš a přestane se točit. Jako prevence ok, ale asi by mě to vadilo ... věc názoru, jsem citlivej :)
Mechwarrior Mireček Rover 75 2.0 CDT Fajnšmekr

norbert

Re: stále mi ide ventilátor

Příspěvek od norbert » stř říj 10, 2007 14:06

norbert píše:Ked nastartujem hoci aj studeny motor,hned sa spusti ventilator a vypne sa az vtedy, ked vypnem motor. Myslim, ze je na vine čidlo, ktoré sníma teplotu chladiacej kvapaliny a spína ventilátor. Zatiaľ som zbežne pozeral, kde je to čidlo, ale v chladičisom ho zašróbované nenašiel. Kde ho mám hľadať ? A mohlo by to byť aj niečo iné?
Je to vyriesene - resp. nebolo treba nic riesit. Ventilator sa sice spusta aj pri studenom motore, ale je to v zavislosti na digitalnom nastaveni teploty v interieri. Napr. nastavim tepotgu na 20 stupňov - system da signal, ze na dosiahnutie tejto teploty potrebuje ventilator (neviem sice preco , ked vonku je 15, ale budiz), ked zadam teplotu napr. 23 tak ventlator sa vypne. Je to zvlastne, ale podla servisu to tak ma byt. Dakujem za prispevky k tomuto problemu.

Odpovědět