.
Re: Poraďte najvhodnejšie audio do R75
sezen original od harman-kardon vcetne subace,zesilovace...
-peace and love-
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jak moc velký audiofil jsi ani jaký jsi měl subwoofer předtím, ale zjistil sis, jaký se montoval do R75? Byl plochý a uchycený ze spodní strany plata pod zadním oknem. Takže sice v kufru, ale při běžném provozu prakticky nepřekážel, pokud jsi nepotřeboval stěhovat objemnější věci využívající celou výšku prostoru. Navíc je stavěný tomu autu na míru a nemyslím si, že by ses měl obávat nežádoucích rezonancí.

Sice jsem to nehledal, ale věřím, že přes ebay se ti povede sehnat HK z R75 klidně bez zesilovače, určitě budou špičkové a 100% budou pasovat.
Sice jsem to nehledal, ale věřím, že přes ebay se ti povede sehnat HK z R75 klidně bez zesilovače, určitě budou špičkové a 100% budou pasovat.
Pravda je, že standartní repro je opravdu papír nevalné kvality. Harman je už jiný kafe, ale musel by se tam dát celý komplet, protože samotný sub. se zvukem kromě basů nic neudělá a velmi těžko takovou sestavu někdo vyváží ke spokojenosti. Já osobně přemýšlím nad sestavou od Magnatu, ale s tím, že vyměním komplet, repro, vyhýbky i výškové kaloty. Pokud zjistíš vhodný průměr který půjde zapasovat do původních rámečků a také zástavbovou výšku repro dej vědět.
jj harman by musel sehnat vsechny repraky vcetne zesilovace....ale jak rikam...mam rad hudbu a kdyz si chci neco vychutnat jdu do rovera si to poslechnout 

-peace and love-
... jj, sveho casu mi Max v tvem aute poustel svatebni hudbu a byl to luxusni poslech
.... kdyz uz bych resil do petasedmy lepsi muziku, tak opravdu jedine originalni vyladeny Harman 

Taky bych raději koupil HK než něco vymýšlet
http://www.ebay.co.uk/itm/MG-ZT-Rover-7 ... e6e&_uhb=1
http://www.ebay.co.uk/itm/MG-ZT-Rover-7 ... e6e&_uhb=1
Rover 75 2,5 V6 Connoisseur r.v. 2000
Sorry pánové uznávám, že originál je originál, ale jinak je to zastaralý model, který má brutálně vyšroubovanou cenu kterou již dávno nemá.
.... jak zastaraly? Je to Harman, je.... oproti cemukoli jinemu, i kdyz modernimu, je to porad echt sound system, ktery je vyladeny na miru a prave proto je tak ceneny...
Hoši,hoši,já mám Harmana a nevím co je to za spekulace,ale mě to hraje všechny možné styly a navíc-v HK je equalizér vestavěný a výšky a basy se dají štelovat dle libosti,teda aspoň mě to funguje a jak bylo psáno,v autě mám nejlepší poslech a ať je to Boceli ,Mike Oldfield nebo nějaká ostatní vypalovačka moderní doby,takže já bych šel asi do Harmana zase.A ta placka mi v kufru zase tak nevadí.Jsou auta v konfekci s menšíma kuframa a nikoho to netrápí. 

Rover 75 CDTi r.v. 2005
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Moc nerozumím, co na audio technice tak zastarává
Kdyžtak mě opravte, tohle není můj šálek anglického té, ale měl jsem za to, že repro se dá sehnat buď laciné, nebo kvalitní a pokud je kvalitní, tak je prakticky jedno, jak je staré. Za nejkvalitnější domácí sestavy platily vždy libovolně staré, ale zato poctivé dřevěné bedny, pořádně těžké.
Ta cena na ebay není jen za audio HK, ale za komplet včetně High Line multimediálního centra (navigace, TV, atd.), všech CD měničů, jednotek na média navigace a kabeláže, a taky plata pod zadní okno. Samotný HK by se prodával tak za půlku, pokud se sežene.

Ta cena na ebay není jen za audio HK, ale za komplet včetně High Line multimediálního centra (navigace, TV, atd.), všech CD měničů, jednotek na média navigace a kabeláže, a taky plata pod zadní okno. Samotný HK by se prodával tak za půlku, pokud se sežene.
Myslíš takhle samotný? http://www.ebay.co.uk/itm/Rover-75-Harm ... 37b&_uhb=1AnderN píše:Samotný HK by se prodával tak za půlku, pokud se sežene.
Rover 75 2,5 V6 Connoisseur r.v. 2000
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, vida ... přesně tak. Neměl jsem čas to hledat, ale celkem tak nějak jsem si to představoval.
200 liber mi prijde jako vic nez dobra cena.... opravdu, jak jsem rikal, argument "moderni repro" je naprosto zcestny.... kvalitni repro se vyrabelo uz odjakziva a kolikrat reproduktory stare X desitek let svym rozsahem a zkreslenim strci do kapsy kdejake moderni tuc tuc reproduktory....
Zdravím.
Kvalita u reproduktorů je určena rovností frekvenční charakteristiky, což v překladu znamená, jak dobře je daný reproduktor schopen přenést dané kmitočty.
Čím je křivka křivější, tím je přednes horší.
Ideálně rovná charakteristika neexistuje.
Co mi ale není jasné, proč žádný z prodejců reprosoustav do auta toto neudává.
Povětšinou jen výkon, impedanci a citlivost. (tohle )
Asi je to tím, že v autě prostě nelze hudbu kvalitně poslouchat....ruchy z okolí jsou zkrátka neodstranitelné.
Rád bych si do auta pořídil nějaké fajnové repro, ale vzhledem k tomu, že často poslouchám klasicistní hudbu - převážně akustické nástroje, tak to bude ase těžko řešitelný problém.
Takový padesátihlavý symfonický orkestr mi na standardních R75 repro hraje neskutečně uboze, ale čistě dynamické metalové skladby se zprzněnýma zkreslenýma kytarama se celkem dají, tam je to OK...
Budu vděčný za nějaký tip- dynamické věci- dunivý metal a disko, atd. tam provozuju vyjímečně, s orkestrální muzikou je to problém....
Na audiofórech jsem moc konkrétních rad nenašel, asi takových lidí, jako já, moc není...
Kvalita u reproduktorů je určena rovností frekvenční charakteristiky, což v překladu znamená, jak dobře je daný reproduktor schopen přenést dané kmitočty.
Čím je křivka křivější, tím je přednes horší.
Ideálně rovná charakteristika neexistuje.
Co mi ale není jasné, proč žádný z prodejců reprosoustav do auta toto neudává.
Povětšinou jen výkon, impedanci a citlivost. (tohle )
Asi je to tím, že v autě prostě nelze hudbu kvalitně poslouchat....ruchy z okolí jsou zkrátka neodstranitelné.
Rád bych si do auta pořídil nějaké fajnové repro, ale vzhledem k tomu, že často poslouchám klasicistní hudbu - převážně akustické nástroje, tak to bude ase těžko řešitelný problém.
Takový padesátihlavý symfonický orkestr mi na standardních R75 repro hraje neskutečně uboze, ale čistě dynamické metalové skladby se zprzněnýma zkreslenýma kytarama se celkem dají, tam je to OK...
Budu vděčný za nějaký tip- dynamické věci- dunivý metal a disko, atd. tam provozuju vyjímečně, s orkestrální muzikou je to problém....

Na audiofórech jsem moc konkrétních rad nenašel, asi takových lidí, jako já, moc není...
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Pitrs, ja vyznavam podobne hodnoty, takze sam nejsi
.... nicmene mel jsem moznost slyset symfonak na Harmanu a byla to lahoda.... v dnesni dobe se charakteristika repro neresi prave proto, ze u elektronicke hudby se da rozlisit snad jen sila basu
... moderni, potazmo elektronicke nastroje totiz neresi jednu z dimenzi zvuku - barvu tonu. Kdyz maji znit housle jako housle, tak se musi produkovat echt dobrou soustavou, ale jestli bude elektricka kytara zkreslena boostem reproduktoru, tak to je uplne sumak... a druha vec - je to otazka marketingu. Dnes lidi dokazi hodnotit podle znacky, vykonu a nic nerikajiciho udaje spodni hladiny kmitoctu.... ostatni je jim sumak
Takze nejvic se samozrejme prodava to, co se dobre prodava a ne to, co je opravdu dobre...
Takze za mne opravdu Harman, protoze tato soustava, nerozdil od vetsiny moderni techniky, ktera je k sehnani, je vyladena pro univerzalni poslech.....

Takze za mne opravdu Harman, protoze tato soustava, nerozdil od vetsiny moderni techniky, ktera je k sehnani, je vyladena pro univerzalni poslech.....