50koruny píše:zdravím.poznáte niekto toto auto?
http://rover-75.autobazar.eu/20-cdt-con ... 15807.html
mám záujem, ale hodil by sa mi niekto z blízkeho okolia, kto by mi pomohol pri obhliadke.
nemám zatiaľ s rovermi žiadne skúsenosti a o autách neviem veľa a chcem aby mi auto robilo radosť, nie starosť.
ďakujem.
Chlapče, chlapče, budeš to mít těžký, to Ti řikám rovnou...
Vem si s sebou někoho, kdo autům skutečně rozumí a nemá klapky na očích. Tím nemyslím někoho, jako je místní komik JaRoY.
To jsou lidé typu: "Alfy se ser*u, pač italové v létě tančej a v zimě spěj", nebo "Škodofffku ti vopraví každej, a levně!", nadále možno i "Fiaty maj problémy s elektrikou", třeba i "Bavoráky žerou a kradou se", zkrátky všechny moudra světa... Vždy je to o konkrétním autu, přístupu konkrétního majitele k údržbě a přesto to není zárukou ničeho. I když to auto bude mít renomé držáku, může se brutálně v*srat. Stejně tak něco, co má vzhledem k rozšíření debility, amatérismu a ignorace ke starání se o svou věc v populaci nálepku nespolehlivýho krámu, Ti může bez problémů a nákladu udělat službu a parádu x let.
Čili s sebou nikoho, kdo zná jen hospodký jedna pani povídala báchorky, ale má skutečně technickej nadhled.
Pokud si kupuješ auto jako je Rover, můžeš dostat za směšný peníže hodně dobrý muziky, nebo hodně problémů, pokud budeš postupovat podle rad typu "kdo má v autě křížek, neumí se o něj starat a je to debil". Pak dopadneš jako místní odborník JaRoY se svou mr*kou z Rajchu po x majitelích - debilech, z jehož kaufu před prodejem křížek vyndali a byl happy.
Kontrolovat musíš papíry, původ, prokazatelnej servis, o tom autě si musíš něco pozjišťovat, jaký roky jsou známý jakou třeba závadou, a věř, že to platí u 10 let starýho Roveru jako u dvouletýho Bavora. Potom typický věci jako zvuky z motoru, chod motoru, reakce na plyn, co z výfuku vlastně jde, vůle, slícování, pérování, brzdy, výfuk, kola, rovnoměrnost sjetí gum, kontrola všech el. fcí... Je toho mraky. Zevrubná kontrola auta = min. hodina a půl a to jsi ještě nikam nevyjel.
Hlavně nechoď nikdy auto kupovat sám, budeš se těšit, zidealizuješ si to, a v myšlence, jak sedíš ve svý nový (starý) vysněný káře přehlídneš i největší pasti a můžeš splakat nad výdělkem. Mluvim z vlastní zkušenosti a nabití držky, to zná asi většina. S sebou někoho, kdo Tě vrátí na zem. Ty auto kupuješ, jsi pán = netlačí Tě čas, můžeš si dnes vybírat. A nikdy nekupuj auto za všechny svý aktuální prachy, 10-20% škváry si nech na poprodejní servis. Ať majitel tvrdí cokoliv = okamžitě po koupi výměna oleje, chlad. + brzdový kapaliny, u benzínu rozvody, u nafty řemeny, počítej třeba i s gumama. To máš dvacku jen to střelí. Teda tak 800 € po vašem...
Good luck, ať koupíš cokoliv!