Jak vyměnit ŕídíci jednotku ABS ?

Odpovědět
norbert

Jak vyměnit ŕídíci jednotku ABS ?

Příspěvek od norbert » pon lis 25, 2013 14:36

Vypadá to tak, že řídíci jedntka ABS je v háji. Diagnostika ukázala, že čidla jsou v pořádku ale že nékde nejde proud. Bohužel diagnostika už přesné neví kde, mechanik jenom zjistil, že ke konektorúm čidel a k ŕídící jednotce ABS proud jde.

Kontrolka ABS a červený výkŕičník v kroužku se mi rozvítí už pŕi nastartování a v brzdovém pedálu to cuká i pŕi minimální rychlosti a minimální intenzitě brždéní. Předtím se při jemném přibrždéní ABS neaktivovalo (až při standarním přibrždéní) a taky ty varovné kontrolky se rozsvítili až po čase. Má to tedy zhoršující se tendenci, vlastněje to tuž ak špatné, že jezdím s vytáhnutou pojistkou ABS. Navíc mi odešel tempomat - údajně to s ABS souvisí, tachometr ale funguje. Protože se varovné kontrolky rozsvítí hned po nastartování, z toho usuzuji, že fantómová chyba v čidlech nebude, protože kola jsou v klidu. Zbývá tedy řídící jednotka. Prý je to vzácná porucha, ale muže se vyskytnout. Už jsem do těch diagnostik a vrazil 200 EUR a nic.

ABS řídící jednotku jsem už objednal na Ebay za 50 EUR vrátaně poštovného. Je to z benzínu 1.8 a já mám diesel, ale tenhle díl by mél být univerzální.

V servisu dělají machry, prý na tu výměnu ABS jednotky a odskoušení potřebují 3 dny, protože je to údajně mimořádně náročná záležitost - trubky jsou prý tuhé a hrozí poškození závitú na té hliníkové kostce, dále je potřeba vyměnit brzdovou kapalinu, je tam špatný přístup atd.). Koukal jsem do Haynesu a výměna řídící jednotky ABS je tam popsaná celkem krátce s obtížností 3 ikonky klíče z pěti.

Má s tím , kluci, někdo néjakou skušenost? Hlavně mám obavu z toho, že se tam dostane vzduch a nebudu ho moct odtud dostat. Budu vdéčný za jakoukoliv radu nebo zkušenost jak na to.

Trunda
Site Admin

Re: Jak vyměnit ŕídíci jednotku ABS ?

Příspěvek od Trunda » pon lis 25, 2013 15:10

No já mám na tohle jednu radu... dát to někomu, kdo tě nebude tahat za nos a hlavně někomu, kdo pětasedmu už někdy předtím "viděl"...
...no a tak si to nech od nich vysvětlit, proč by měli měnit celý modulátor, když jde vyměnit jen elektronika... nevím zrovna jak je to technicky řešený, ale pokud máš nějakou nejasnost, tak si to s tím servisem vysvětli.... a pokud z tebe budou dělat vola, tak utíkej pryč od nich...
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

norbert

Příspěvek od norbert » pon lis 25, 2013 17:32

V Haynesu se píše, že i když se mění jenom elektronická část je potřeba vyndat celý modulátor, tedy i tu hliníkovou část s trubkama. Kouknul jsem taky na video jak vyměnit ABS modul na Passatu a tam oddělili tu elektronickou část celkem bez problému - šest torxních šroubu a bylo to.

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » pon lis 25, 2013 18:08

... jen tak pro zajímavost :-) http://www.youtube.com/watch?v=NxumtQskqTY
To je to tam umístěné tak blbě, že se to musí dát celé ven?
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

Peter1983

Příspěvek od Peter1983 » pon lis 25, 2013 21:38

Ahoj nebudem sa hrat na mudreho viem, ake to je ked nevie mechanik najst chybu. Co vsetko si kontroloval? Lebo ak ku konektorom na kolesach ide prud tak podla mna to nebude v tej jednotke (samozrejme niesom mechanik ). Mne sa toto presne ako pises stalo ked som mal problem s dobijanim baterie / znie to asi nahlavu ale odchadzal mi alternator lebo mi tieklo riadenie nan, spaloval sa a nedobijal bateriu a toto mi to spravilo. 2 vec skontroloval si senzor opotrebovania brzd? Ak sa nemylim a mozno mylim ak senzor zblbne vypne abs. Mne pomohlo v servise zresetovat chyby a po vymene alternatora vsetko slo ( samozrejme pokial ti to nevypisuje chybu s dobijanim urcite neries alternator ale senzor opotrebovania) Skusili ti chyby zresetovat?. Dalej ked som kupil auto svietili mi vsetky konrolky abs, trakcia aj airbag, ale necukal pedal brzdy sli bez abs. Nevedeli co to. No vo vnutri volantu je taky elektronicky kruh http://www.ebay.com/itm/ROVER-75-AIRBAG ... 338316125a ( hladal som ho na netu ale nenasiel, teda nasiel ale neviem ci to je ono videl som to len vybrane vonku a nepamatam si presny tvar len ze to bolo do kruhu ). Skratka k nemu siel viaczilkovy kabel a ten som mal prasknuty / nieco ako ata kabel na zapojenie starych HDD diskov do pocitaca ( ten sedy viaczilkovy ) mechanik to cele vymenil a trakcia aj abs prestali svietit. Tempomat tam staci ak ti vyskocia tie senzori ktore su uplne hore nad pedalom spojky a brzdy. Je tam blby pristup spod volantu treba to zatlacit na miesto, samozrejme pokial to nesuvisi s niecim vaznejsim ako si pisal. Asi nepomoze.

lenham3
Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz

Příspěvek od lenham3 » pon lis 25, 2013 23:05

Za prve ABS modulator neni univerzalni pro vsechny 75 lisi se a benzinova z naftou je odlisna :!: ,vetsinou neni problem elektricky ale mechanicky zasekavaji se pistky uvnitr,chtelo by to napichnout na poradnou diagnostiku a ta ti ukaze kde je problem,vymena je docela jednoducha prace tak na 3 hodky i z vymenou kapaliny kdyz to prezenu a pujde vsechno pekne povolit,Dopln si odkud jsi :wink:

Odpovědět