Dotaz na kup R75
Re: Dotaz na kup R75(Rozděleno z tématu : ZDRAVENÍ "ROVERISTŮ")
no měl jsem asi pět ropáků a vím že menší údržba i náklady jsou na benzínový motory.A co ten dvoulitr v benzínu,dobrej motor? Byla by to asi nejlepší volba,nenalítám zase tolik-max15tisíc ročně a z bavora mám lehkou nožku 

Co si pamatuju Angličan říkal že dvoulitr má krátkej zdvih a je slabej od spodku,taky v recenzích jsem vyčetl že když už teda benzín tak 2,5l.S tou údržbou-no nevím asi mě to ještě čeká,ale za 60 tisíc co jsem najel,mě to nestálo o nic víc než benzín.To znamená oleje,filtry a ve 100 tisících kladky řemene.Zase jsem ušetřil na rozvodech.carols.j píše:no měl jsem asi pět ropáků a vím že menší údržba i náklady jsou na benzínový motory.A co ten dvoulitr v benzínu,dobrej motor? Byla by to asi nejlepší volba,nenalítám zase tolik-max15tisíc ročně a z bavora mám lehkou nožku
-
- Kontaktovat uživatele:
donutile, jojo rozumím, navíc mi přijde že díly z ATS nejsou té kvality co díly na ebayi. Mimochodem doufám že do toho leješ naftu. Se ZT si snad ještě 60 najet nestihl, tak se bavíme o CDT, ne?
No ten ropák je dost betelnej, ty šestiválce nejsou špatný ale i angličan přiznává že ty šestiválce co se tu pohybujou jsou vesměs před smrtí, znám víc lidí co maj KV6 a jen d toho sypou peníze. Na druhou stranu stejná situace je se špatně udržovanejma ropákama. Kdo nemá rád riziko, koupí ten čtyřválec 1.8 tam se nic moc závažnýho posrat nemůže(pokud se nepřehřeje) a náklady na opravu jsou tak 2/3 na opravu šestiválce.
Hele jestli jsi měl 5 ropáků, kup zase ropáka ale CDTi(96kW), protože z BMW budeš zvyklej na to že to má jet. CDT(85kW) je spíš takovej spořínek.
No ten ropák je dost betelnej, ty šestiválce nejsou špatný ale i angličan přiznává že ty šestiválce co se tu pohybujou jsou vesměs před smrtí, znám víc lidí co maj KV6 a jen d toho sypou peníze. Na druhou stranu stejná situace je se špatně udržovanejma ropákama. Kdo nemá rád riziko, koupí ten čtyřválec 1.8 tam se nic moc závažnýho posrat nemůže(pokud se nepřehřeje) a náklady na opravu jsou tak 2/3 na opravu šestiválce.
Hele jestli jsi měl 5 ropáků, kup zase ropáka ale CDTi(96kW), protože z BMW budeš zvyklej na to že to má jet. CDT(85kW) je spíš takovej spořínek.
Re: Dotaz na kup R75
Se ZT jsem najel sedm tisíc ,tak mám ještě padesáttři před sebou.Zrovna si chci nechat opískovat tlumiče výfuků a řeším jestli by se potom nedaly stříknout nějakým bezbarvýn ochranným nátěrem odolným teplu,aby vydržely krásné.Nic nemůžu najít.
No já bych taky raději ropu ale nezkurvim ho těma popojížkama? Dříve jsem jezdil o hodně víc-do práce. A že to bude trochu línější tak to už mi nevadí vůbec,dneska se spíš kochám
než abych šílel jak za mlada
A navíc tohle auto by mělo po silnici spíš elegantně plout a ne lítat jak Audi-TT.´Nebo mi to tak připadá 

K tomu opískování tlumičů výfuku
známej si to nechal opískovat a stejně musel potom dát novej protože se vysypal vnitřek.

-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co to znamená popojíždět. Záleží jaký popojížďky máš na mysli a jestli stihne motor mezi jednotlivejma popojížďkama vychladnout...
Donutil má výfuky prakticky nový, jen se mu nelíbí že nejsou jak uplně nový, vysypání naprosto nehrozí, protože v těch rourách co vypadaj jak výfuky od tryskáče asi vevnitř stejně nic není.
Posuď sám, mluví o tomhle autě...

Více foto:
http://picasaweb.google.cz/lukastruneck ... x-GE9drEDg#
Donutil má výfuky prakticky nový, jen se mu nelíbí že nejsou jak uplně nový, vysypání naprosto nehrozí, protože v těch rourách co vypadaj jak výfuky od tryskáče asi vevnitř stejně nic není.

Posuď sám, mluví o tomhle autě...
Více foto:
http://picasaweb.google.cz/lukastruneck ... x-GE9drEDg#
Tak to jo ale je to vééélkej krasavec.
tiše závidím-v dobrým
Někdy vychladnout nestihne,jedu třeba pět kiláků na jednání kde jsem hodinu a pak třeba jedu 20km,někam.

Tak tyhle tlumiče jsou na okruhy a předváděcí akce.Jinak tam jsou origo nerezy a ty se nevysypou,jen musím zjistit co s nimi aby vypadaly jako furt(dlouho) jako nové.
-
- Kontaktovat uživatele:
To bych se dieselu nebál.carols.j píše:Tak to jo ale je to vééélkej krasavec.tiše závidím-v dobrým
Někdy vychladnout nestihne,jedu třeba pět kiláků na jednání kde jsem hodinu a pak třeba jedu 20km,někam.
Dnes asi tak ve 12 hodin jsem jak na potvoru potkal z Brandýsa na Toušeň dvě 75ky.Obě tm.modrá metla.Nebyl to někdo z klubu? 

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se vam do toho, panove, muzu vlozit, tak na takovy provoz bych diesel nekupoval. Pokud mas vetsinou pojizdky do 20 km, kup si benzin. Rychleji se ohreje, spotreba se nebude zas tak moc lisit (diesel kdyz je studeny, tak je pekne nenazrany, tzn. mel bys stejne spotrebu treba 8 l/100 km, mozna i vic), bude tissi a ten zvuk sestivalce, to se neda nahradit. Pokud jde o volbu mezi 2.0 V6 a 2.5 V6, pak asi radeji ten vetsi. Spotreba prakticky stejna a vykon vyssi, lisi se jen vyskou zdvihu. Ale 2.0 V6 (nejen) na kochani taky staci. Se ctyrvalcem 1.8 sice mozna neco malo usetris, ale tak jako se V6 zadiraji, tak 1.8 padaji vlozky valcu. Vyjde to skoro na stejno, ta pravdepodobnost poruchy. Podotykam, ze mam CDTi, ktery je jediny BMW, ostatni jsou konstrukce Rover. Ja bych se priklanel k V6.
- Roman620ti
No vidíš a pak se tady každej diví, proč nejezdím deštěm...kdybys taky nejezdil, nemusel bys řešit tento problém.donutil píše:Se ZT jsem najel sedm tisíc ,tak mám ještě padesáttři před sebou.Zrovna si chci nechat opískovat tlumiče výfuků a řeším jestli by se potom nedaly stříknout nějakým bezbarvýn ochranným nátěrem odolným teplu,aby vydržely krásné.Nic nemůžu najít.

Jinak škoda, že ty Tvoje vejfuky nejsou celé z nerezu, to by byla krása, jenže by to asi nikdo nezaplatil. pochromování by to teplo asi taky nevydrželo, leda tak poslední díly.

2x Rover 620ti
Tlumiče jsou celé z nerezu,trubky jsem nezkoumal,ale asi ne,mají jinou barvu.Zítra je nechám opískovat a dnes jsem sehnal v drogerii bezbarvej MOTIP do 650 stupňů,za teda 320 korun,ale mělo by to klapnout.Ty co jsou výš vyfocené jsou Magnaflow a ty jsou celý chromovaný.Já budu jezdit pořád,jsem starší než ty asi o hodně a tak už tolik času nemám.Ty na ten svůj budeš za chvíli moci dát veteránské značky a jezdit na srazy.Já ne,když by mě vydržel pětadvacet let,bude mi k osmdesáti a když se toho dožiju budu mít asi jiné starosti.K tomu dieselu:když pojede 20 km nepřetržitě proč ne.Já jezdím denně 12km tam a odpoledne zpátky se spotřebou do 6,5l.Ale jde mě webasto a to je pod 5 stupňů k nezaplacení.K šestiválci se nebudu vyjadřovat,mám o dva víc(nemyslím koleček v hlavě,to taky) a zase by to mohlo vypadat nabubřele,ale s dízlem bude jezdit za polovic a myslím,že i s vyšší spolehlivostí.
-
- Kontaktovat uživatele:
To co napsal AnderN, tak skoro s celým příspěvkem nesouhlasím. Kolik lidí s KV6 tu brečelo ani nespočítám, osobně bych do něj nešel ale to je můj boj. Když benzín tak 1.8T . Na cesty do 10 - 20 km je diesel už rentabilní(ale na pravidelný ježdění v zimě to fakt chce funkční webasto). Opravy i údržba na CDT jsou prakticky stejně mastný jako KV6 a ten čtyřválec je rozhodně levnější. To CDT je rozhodně míň problematický než KV6. Pro mě osobně je R75 KV6 na posledním místě. Už jsem si tu na klubu vyslechl nějakejch příspěvků a nasraní majitelé R75 měli z nevětší části motory KV6, statistika je neúprosná. Já jsem se pro CDT rozhodl na základě donutilovy chvály a vůbec toho nelituju.