Příspěvek
od Tommi_82 » ned kvě 16, 2010 15:38
Už mi to neklepeeeee, rameno bylo uplně vymlácený. Jako držet by to drželo ještě milion let, je to bytelný jako blázen, ale ten komfort už by nebyl.
Jinak výměna ramene byl můj zatím nejhorší životní zážitek. Celkem to trvalo 8 hodin(jediný rameno) z toho snad 7 hodin bušení do jednoho jedinýho čepu.
Ten střední kuželovej čep tam byl jak přivařenej. Povolili jsme matku, bouchali do toho a nic. Dali jsme pod čep panenku a vyheverovali auto a nic. Celou dobu jsme bušili do nápravnice i čepu a nic, čep držel jako přivařenej. Autogenem jsme to nahřívali, bušili do toho palicí a nic. Nakonec je bilance tak 500 ran palicí, 3x nahřátý autogenem. Nakonec se naštěstí povedlo. Takovou euforii jsem dlouho nezažil. To starý rameno jsme rozmlátili(škoda že jse neměl foťák). Šroub jsme museli pak uříznout(po tom co to povolilo), protože byl tak namlácenej že by neprošel dírou.
No a zjistil jsem že tohle špatný rameno bylo původní a to druhý už bylo měněný. Vypadalo to že se ho někdo snažil sundávat ale nepovedlo se mu to tak ho tam nechal.
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)

Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008

Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014