Tak
MiniRaceDay auto přežilo bez větší úhony, až na trošku zdola podrážděný nárazník od toho, jak jsem se tam po ulítlém zadku proletěl do valu
Foto: VKphoto.cz
Postřehy...
Motor/výkon... kupodivu musím uznat, že výměna origo katu za sportovní (jakýsi noname, s menšími vstupy, než je origo přívodní trubka), dává motoru lepší odezvu. Po výměně zpět je reálně cítit jakoby horší odezva na plyn a motoru se moc nechce do otáček. S tím, že mám mírné podezření, že tam mám jednotku, která prošla nějakým remapem a tím by to pak dávalo smysl, protože jinak je změřeno, že standardní mapa si s průchozím katem nerozumí. Jinak výměna středového tlumiče za průchozí trubku mělo spíš jen akustický efekt (ale jo, to prásknutí do výfuku po ubrání plynu bylo návykové a cítil jsem se jak malej Jarin

). Chce to vychytat chladnější sání a pak to má výkonnostně velice slušný potenciál. Rozhodně jsem na okruhu neždímal maximum, co by to dalo.
Brzdy... katastrofa. Až když jsem je nechal vychladnou po té, co byly úplně uvařené a marné, tak začaly být trošku zodpovědnější. Ale ve srovnání s Kupéčkem, které je mírně těžší, ale brzdy krom materiálu stejné, to bylo k pláči. Už NIKDY, nikdy nekupovat sadu ATE kotouče + desky. Kotouče jsou v poho, ale desky prostě neumí. Už je to podruhé, co jsem se s touto kombinací spálil. Při závodu chabý nástup a nečitelnost brzdného výkonu. V důsledku toho jsem nebyl na brzdách tak odvážný a zbytečně pro jistotu brzdil dřív, protože se mi fakt stalo, že jsem tam jednu šikanu projel rovně. Do příště musím najít jiné desky. Taky mi chyběla možnost si nastavit výkon na zadní brzdy, které brzdily lépe (jiný materiál), ale s tím u auta do běžné provozu nic nezmůžu

To se spraví snad tím, že bude předek výkonnější.
Podvozek... no, skoro taky katastrofa. Jako ano - netuším jak reálně funkční tam jsou tlumiče, se kterýma jsem to auto koupil. Ale proti Kupéčku i s origo podvozkem to byla fakt marnost. V první řadě výška, kdy ty náklony auta už byly za hranou odklonů kol a hlavně tím zhoršená reakční doba auta při změně směru. Tedy než se to za zatáčkou postavilo na čtyři, tak to trvalo děsně dlouho. Zadní nápravu jsem musel ve finále zatížit jedním kolem do rezervy, ale sneslo by to i víc. Takže to chce.... snížit, ztužit (nastavitelný tlumič asi vykompenzuje jinak možné ztužení zadní nápravy přídavným stabilizátorem, který se dokonce i v originálu na některá RFa montoval) a hlavně - u takového okruhu s prudkými vracečkami jednoznačně, zvětšit odklony. Takže dozadu koupit odklonové podložky a přední odklon se zvětší snížením. Tohle musím do příště poladit, s tím se tam vrátím a jestli aspoň mírně nejlepší čas, který mám s Kupéčkem, tak ZRo poletí do šrotu
Pneu.... semislic jakš takš, středně tvrdý slick vůbec. Teplota byla taková příjemná pro lidi, ale nedostatečná pro to, aby se slick zahřál. Vrátil jsem se nakonec k semislicku a s tím jsem odjezdil celý závod. Ty slicky už mají léta, taky cosi najezdily, skladovaly se všelijak a tak asi i ten materiál už bude špatný. Prostě jsou na vyhození. Tak zvážím na příští rok koupi nějakého 15" sliku v měkčím provedení. Hlavně na zadní nápravu, kde je RFo fakt lehké a proti Kupéčku jsou slabě zatížené a nejsou schopné se zahřát. Semislicky (Federaly) byly v poho ve smyslu, že to je taková pneumatika pro "děti"

Fungovaly nějak pořád, ale na druhou stranu mají daleko k výkonu, který dává hezky zahřátý a lepivý slick. Ve vracečkách se hrnuly až příliš ochotně bokem.
VÝSLEDEK v porovnání:
Nejlepší závodní čas s
Kupéčkem - 2016 -
2:01,757 - snížený podvozek, převodovka MG ZR 160 + samosvor, brzdy MG ZR 160, málo zahřátý slick
2015 -
2:05,774 - podvozek standard, delší převodovka z VI, brzdy MG ZR 160, dobře zahřátý slick
Nejlepší závodní čas s
MG ZR 160 - 2018 -
2:03,965 - podvozek standard, lehký setrvačník, převodovka MG ZR 160 + samosvor, brzdy MG ZR 160 (materál ATE), semislick Federal
Technická komplikace byla jen jedna a to, že mi při poslední jízdě začalo při plném kotliku drobně vynechávat asi zapalování, protože to jakoby prostřelovalo do výfuku. Na videích (snad časem zpracuji) je to mírně slyšet (připomíná mí to jakoby blbej předstih u karbecového motoru

). Poslední dobou to takto nesleduji (jak auto vychládlo, tak to zmizelo), ale sleduji nepříjemné zaškubnutí při prudším rozjezdu z hodně nízkých otáček. Dignostika vyčetla následující, což dle diskuzí vypadá opravdu na detekci nezápalu (misfiru)... ano, ABS mám nefukční, což se na okruhu celkem i hodí

Musím kouknout na svíčky, pravda, jeden zapalovací kablík je jakýsi omotaný izolačkou.....
Confirmed Trouble Codes
-P1590: Neutral position switch circuit high input (Powertrain, Subaru)
-P0501: Vehicle Speed Sensor "A" Circuit Range/Performance (Powertrain, Generic)
Pending Trouble Codes
-P1590: Neutral position switch circuit high input (Powertrain, Subaru)
-P0501: Vehicle Speed Sensor "A" Circuit Range/Performance (Powertrain, Generic)
Permanent Trouble Codes
-none
Freeze Frame
-P1590: ISO/SAE Reserved (Powertrain, Generic)
-Fuel system status: Fuel system A: Closed loop (1)
-Fuel system status: Fuel system B: NA
-Calculated engine load: 34.5 %
-Engine Coolant Temperature: 82 °C
-Short Term Fuel Trim - Bank 1: -0.8 %
-Long Term Fuel Trim - Bank 1: -11.7 %
-Intake Manifold Absolute Pressure: 67.0 kPa
-Engine RPM: 3103 RPM
-Vehicle Speed Sensor: 0 km/h