No, ale i v ČR se ještě najdou mechanici, co se chtěji jen normálně uživit a ne si za dva roky postavit vilu za 10 mega

Mám už nějakou dobu svého mechanika. Žádný značkový servis s mramorem obloženou recepcí, ale ani pochybná garáž. Prostě takový malý servisek v jedné dědině. Je to mechanik, který dělal několik let v BMW a pak ve Fordu. Nakonec se rozhodl "udělat se pro sebe". S mojí dieselovou 75 si poradí naprosto s přehledem a nebojí se ani kamarádovy 45. Poslední akce byla výměna zadních kotoučů, jednoho zadního ložiska a samozřejmě destiček. Ve čtvrtek v poledne mi přišly díly z UK přes E-Bay (celkem za všechno vč. poštovného 3800Kč

, což u nás není ani cena ložiska ). Odpoledne jsem mu zavolal, večer si pro auto přijel a v pátek večer ho přivezl

Pak nahlásil, že ještě seřídil zámky dveří (prý se mu zdálo, že sedí moc dole), seřídil ruční brzdu, promazal lanovody, zkontroloval náplně, baterku, přední kotouče, destičky a čepy, doplnil chybějící šrouby na spodním krytu motoru, zjistil, že bude potřeba v krátké době vyměnit jedna kladka drážkového řemene a při příštím oleji udělat těsnění vany. Auto ještě vysál, prach prý neutíral

. Když jsem to slyšel, připravoval jsem se na pěknou palbu - řekl si 800 korun
Nedávno jsem koukal na ceny autorizovaného servisu BMW. Cena byla 90 Kč za jednu "pracovní jednotku". Malým písmem pak napsáno, že "pracovní jednotka" = 5min

Což znamená kulantních 1080Kč/hod.