Odhaduji že lanko končí v děravém čepu který je na jedné straně uložený v "letmém" ozubení a je možné ho přitáhnout /po čtvrt otočkách/ ale to spekujuji. Šák su odborník
nastavenie ručnej brzdy
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: nastavenie ručnej brzdy
No to je mi jak záhada o nastavování axialní vůle zadního ložiska. Když jsem zjistil co to je tak jsem se smál. Jistě někde za to v servisu naúčtují hezké peníze 
Odhaduji že lanko končí v děravém čepu který je na jedné straně uložený v "letmém" ozubení a je možné ho přitáhnout /po čtvrt otočkách/ ale to spekujuji. Šák su odborník
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Malinko jinak -- tady končí lanko v dolní části bubnu mezi čelistmi, kde je uložena rozpěrná páka. Čelisti jsou pak upevněny v horní části, kde je takový malý element se závitem a ozubeným kolečkem, kterým se dá nastavovat vzdálenost čelistí. Nahoře i dole jsou pak vratné pružiny. Jak jsem psal, není to nic složitého, ale sám tady ani nepovolím brzdový třmen, abych mohl sundat kotouč.
-
Tommi_82
- Kontaktovat uživatele:
Dělals to těma dírama na šrouby nebo to pátou dírou? Podle mě je to nejlepší dělat tou pátou dírou(natočíš jí do zhruba do horní polohy). Však si tam posviť baterkou.
Jinak sundat bubny není žádná vyšší dívčí, v podstatě nejtěžší na tom je, jak jsi správně podotkl, sundat brzdový třmeny.
Jinak sundat bubny není žádná vyšší dívčí, v podstatě nejtěžší na tom je, jak jsi správně podotkl, sundat brzdový třmeny.
-
F.i.s.h.men
To nechápu, jak se můžete bavit o třmenech a bubnech zároveň?
AnderN: kup si za 1000,- gola sadu v Globusu a uděláš s ní všechno.
AnderN: kup si za 1000,- gola sadu v Globusu a uděláš s ní všechno.
-
Tommi_82
- Kontaktovat uživatele:
protože R75 má vzadu bubny i kotouče, brzda je kotoučová a ruční brzda bubnová.
Nejsem si těď jistej jestli se tam s gola sadou pohodlně dostane na oba šrouby, myslím že se dostane jen na ten spodní ale už si to nepamatuju. Já to povoluju prstýnkem.
Nejsem si těď jistej jestli se tam s gola sadou pohodlně dostane na oba šrouby, myslím že se dostane jen na ten spodní ale už si to nepamatuju. Já to povoluju prstýnkem.
-
F.i.s.h.men
všechno jde když se chce. Očkoplochý klíče jsem koupil asi za 150,- sadu
Ta bubnová brzda neni jakoby uvnitř kotouče?
Ta bubnová brzda neni jakoby uvnitř kotouče?
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dělal jsem to dírou na šroub kola ... tou dírou na torx zajišťující brzdový kotouč by to šlo o něco lépe, ale je to celkem jedno. Třináctku klíč doma mám, to se nebojte, ale je to tak zatuhlé, že jsem s tím nehnul. ještě zkusím nechat chvíli působit WD40 a uvidíme.
Fishmen -- ano, kotouč zadní provozní brzdy zároveň tvoří buben brzdy parkovací.
Fishmen -- ano, kotouč zadní provozní brzdy zároveň tvoří buben brzdy parkovací.
-
F.i.s.h.men
WD40 je sice magic spray, ale všechno nedokáže. Prostě na ten klíč narvi trubku a už to musí lítat. Takových šroubů je na autě většina. To by jsi všechno dělal měsíc, kdyby jsi to měl vždycky nechat působit.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No právě, metody znám, ale trubku už jsem doma neměl ... ale mám velké kladivo

-
Tommi_82
- Kontaktovat uživatele:
ta trubka dobrý, opět bych chtěl fishe vidět jak tam bude v podběhu s tou tyčí kouzlit.
Než tam máchat s 20 cm dlouhou tyčí tak je lepší pořádně zabejčit.
WDčko by mělo zapůsobit. Já bych se toho nebál. Kladivo NEEEEEEEEEE
to by pak mohlo dopadnout
ty:
já:
WDčko by mělo zapůsobit. Já bych se toho nebál. Kladivo NEEEEEEEEEE
ty:
já:
-
F.i.s.h.men
kura postav mi to před barák. Nesmíš bejt levej. Jeden šroub a celá strana popsaná.