Nezapojené kabely u motoru
Re: Nezapojené kabely u motoru
No Fishi, muzu ti rict, ze tu na Valassku na kopeckach je zimni smes v ostrikovacich na figu borovu... i kdyz koupim sebezimnejsi smes, trysky zamrznou, protoze tam dochazi k oddeleni vody od zbytku a ta voda tam zamrne... navic se spotrebou nadrzka na tyden se fakt nechce kupovat ty nejdrazsi smesy, protoze uz tak je to drahy jak svina... takze jakakoli vychytavka, ktera zamrznuti zamezuje, je vitana... 

- Roman620ti
No nevím, většinou zamrzaj jen trysky, hadička jedině když yb byla fakt ta směs málo koncentrovaná a to už ti ani nepomůže když zbytek bude v hadičce ohřátej, protože to ten led nahoře u kapoty stejně neprorazí. Takže si ymslím že by ty el. trysky stačily ale aby to nějak zároveň i vypadalo, ještě k tomu mít vyhřívaný čelní a je člověk vysmátej
Mám tady i levnější variantu proti zamrzání ostřikovačů, už sem to atdy někdy asi i psal, že děda měl kdysi Š100 a vždy si dělal vodu se solí a asi nezamrzla a to měl ještě místo nádržky ten pompovací balonek v kufru. Sůl bude stát do 5kč + voda, nic levnějšího neseženeš

Mám tady i levnější variantu proti zamrzání ostřikovačů, už sem to atdy někdy asi i psal, že děda měl kdysi Š100 a vždy si dělal vodu se solí a asi nezamrzla a to měl ještě místo nádržky ten pompovací balonek v kufru. Sůl bude stát do 5kč + voda, nic levnějšího neseženeš

2x Rover 620ti
Sůl? To si děláš srandu
, a co koroze kolem čelního skla, to je pak asi rychlovka 

- Roman620ti
No to máš pravdu, zrovna pod tou gumou muselo bejt veselo
Ale dědovi to bylo asi jedno 

2x Rover 620ti

No prave ze kdyz se ta hadicka bude ohrivat kolem chladiciho okruhu, tak voda v ni si bude teplo predavat dal a dal az k tryskam a ty rozmrznou...
- Roman620ti
To právě tak rychle podle mého nejde, to rozmrzne spíš až teplem od motoru. Ale když tam budeš lejt tu -40 tak to nemůže zamrznout, ne? A nebo nesmíš tak moc jezdit, nebo dodržovat velkou vzdálenost od ostatních vozidel, nebo nesmíš jezdit tam, kde proti jezděj kamiony, abys měl malou spotřebu nemrzky
Snad Ti mé rady pomohou 

2x Rover 620ti
Clovece Romane, v tak dobrem rozmaru jsem te tu dlouho nevidel 
.... jako zlepseni spotreby vidim i v tom, ze jsem si letos poridil Boshe Aerotwiny, tak oproti tem smejdum co jsem tam mel pred tim nebudu muset ostrikovat snad tak moc... akorat mam trosku obavu, ze si je pres zimu dodelam.. pac nejde zabranit tomu, abych tim neprejel pres namrzle sklo...
Kazdopadne obchod s nemrznouci smesi do ostrikovacu je nechutnej byznys.... by mne zajimalo, jaka je vyrobni cena...

.... jako zlepseni spotreby vidim i v tom, ze jsem si letos poridil Boshe Aerotwiny, tak oproti tem smejdum co jsem tam mel pred tim nebudu muset ostrikovat snad tak moc... akorat mam trosku obavu, ze si je pres zimu dodelam.. pac nejde zabranit tomu, abych tim neprejel pres namrzle sklo...
Kazdopadne obchod s nemrznouci smesi do ostrikovacu je nechutnej byznys.... by mne zajimalo, jaka je vyrobni cena...
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Fakt ale nesmíte kupovat to nejlacinější ... kdysi jsem si spektrometrem změřil nějakou levnou vodu od ostřikovačů z hypermarketu ... místo deklarovaných -20°C to mělo bod tuhnutí kolem -12°C. To se pak není co divit. Spousta levných směsí do -40°C (které vydrží aspoň -25°C) pak zase smrdí jak bolavá noha. Takže je lepší sáhnout po něčem rozumném, i když to pár korun stojí, ale člověk si ušetří kopec starostí.
Ad výrobní cena -- ta bude pár korun. Ale musíš zaplatit taky obal, etiketu (ty !&@#! obrázky musel někdo nakreslit a nebylo to zadarmo), dopravu (nebudou zase zdražovat mýtné?), sklady, prodavače a vůbec celou režii krámu, kde jsi to koupil. Takže si nedělej iluze, marže na tom nebude zas takový vývar, tam se hraje na to, že se toho prodá kvantum.
EDIT: hrome, ten krám mi filtruje nadávky
Ad výrobní cena -- ta bude pár korun. Ale musíš zaplatit taky obal, etiketu (ty !&@#! obrázky musel někdo nakreslit a nebylo to zadarmo), dopravu (nebudou zase zdražovat mýtné?), sklady, prodavače a vůbec celou režii krámu, kde jsi to koupil. Takže si nedělej iluze, marže na tom nebude zas takový vývar, tam se hraje na to, že se toho prodá kvantum.
EDIT: hrome, ten krám mi filtruje nadávky

Jakto ale, ze letni voda do ostrikovacu stoji cca polovinu az tretinu? Jsou tam stejne obaly, stejne !&@#! obrazky, prodavaji to stejne retezce, prachy za to davam stejne prodavacce a do kramu to dovezl stejnej kamion po stejne !&@#! D1 ???
Mi nerikej, ze ta nemrznouci srajda v tom delat tu druhou pulku ceny???

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevím ... mě nepřišlo, že by ta zimní byla tak výrazně dražší. Asi se to nesmí tolik řešit ...
Toz to hledim, ze sis toho nevsiml... ale asi jsi to fakt nikdy neresil.... ja to taky zacal resit az po te, co jsem musel v zime fakt kupovat co benzin, to vodu do ostrikovacu... a fakt me nehorazne stvalo, ze ten kanystrik stal cca 160Kc... letni jednak stoji opravdu tak polovinu a hlavne ho tolik neni treba... resp. ted jsem si od Sheronu koupil koncentrat a za cenu kanystru jich mam deset... nehlede na to, ze jsem ho jeste ani nepotreboval, pac pres leto ostrikuju minimalne 

- Roman620ti
Rozdíl tam bude,ta letní je jenom voda s vůní a barvivem a pěk údajně nějaké antikorozivní prevíty, ale v zimní musí bejt něco aby to nezamrzalo, nevim, jetsli je tam ěnco s lihem což určitě musí vyjít dráž...
2x Rover 620ti