Nespokojnosti a spokojnosti s Rover 75 Tourer

LukasR75

Re: Nespokojnosti a spokojnosti s Rover 75 Tourer

Příspěvek od LukasR75 » pon zář 17, 2012 18:01

Ako tu už bolo spomenuté. 75-ka je naozaj auto s dušou. Vlastním toto auto síce len mesiac a pár dní, ale sníval som o ňom skoro tri a pol roka. Vedel som, že ak by som si troška priplatil, mohol som mať Mercedes-Benz C 220 CDI od r.v. 2001 alebo BMW 523 - 530 od r.v. 2002. Ale ja som jednoducho nad tými autami vôbec nepremýšľal. Ako náhle som mal dostatok peňazí a našiel som vhodnú 75-ku, tak som si ju preskúšal a vzal som ju. Síce som s ňou mal nejaké problémy, ale všetky akútne problémy som vyriešil, a ostatné si riešim podľa možností a času. Čo sa týka kontrolky rozsvietenia svetiel, tak tá mi vôbec nechýba. 75-ka je moje tretie auto a v žiadnom inom čo som vlastnil tá kontrolka nebola. Nechýbala mi. Hlučnosť padajúcich kvapiek na strechu auta zhodnotiť nemôžem, nakoľko som ešte za dažďa s autom nešiel.

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » úte zář 18, 2012 12:41

.... kdyz uz se bavime o tech vselijakych vychytavkach na Fobii... ted treba u kamarada na jinem koncernovem autu resime problem se zamkem, resp. se spinacema v zamcich.... a co tak ted o tom ctu, tak je to vydrb maximalniho razeni. Ze pry se to podelava co chvila a za zivot auta se ten zamek musi vymenit az trikrat.... a to vsechno jen proto, ze je tam asi sest mikrospinacu, debilne resenych, kvuli takovym funkcim, jako je automaticke zavirani okynek atd.... toz to jen takovy muj dnesni postreh ;-)
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

LukasR75

Příspěvek od LukasR75 » úte zář 18, 2012 16:11

Ak chce niekto automatické doťahovanie okien pri zamknutí dverí, tak nie je problém si do auta dať dorobiť modul automatického doťahovania okien. Videl som to na rôznych e-shopoch. Ja osobne by som to nechcel. Spoliehať sa na to, že sa mi tie okna fakt zavrú je troška riziko. Aspoň podľa mňa a pre mňa.

JaRoY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaRoY » úte zář 18, 2012 20:47

Trunda píše:.... kdyz uz se bavime o tech vselijakych vychytavkach na Fobii... ted treba u kamarada na jinem koncernovem autu resime problem se zamkem, resp. se spinacema v zamcich.... a co tak ted o tom ctu, tak je to vydrb maximalniho razeni. Ze pry se to podelava co chvila a za zivot auta se ten zamek musi vymenit az trikrat.... a to vsechno jen proto, ze je tam asi sest mikrospinacu, debilne resenych, kvuli takovym funkcim, jako je automaticke zavirani okynek atd.... toz to jen takovy muj dnesni postreh ;-)
Mas pravdu, ale to ja este nic. Elektricke stahovacky okien treba menit 2x castejsie ako tie zamky.
ROVER 75 TOURER CDTi
Obrázek

berryj

Příspěvek od berryj » stř zář 19, 2012 17:15

Taky jsem dřív jezdil Fábií ještě se starým osmiventilem 1,4 a nevím jestli tuhle „vychytávku“ mají i novější modely, ale když se blížila rezerva v nádrži tak kromě rozsvícení kontrolky na palubce se ozvalo dost silné písknutí, že jsem se na poprvé docela lekl. Pro hluchý možná dobrý, ale docela to obtěžovalo. Na druhou stranu, existují i lidé co mají Trabanta a tvrdí jak je to skvělý auto. Je to divné, ale chápu že mohou být i tací, kterým příjde Fábie lepší něž třeba 75ka.

mara00

Příspěvek od mara00 » stř zář 19, 2012 17:28

mam doma jak novou fabii tak rovera..
a mohu rict ,ze se ty auta nedaji srovnavat ....fabka je uplnej sunt :)
-peace and love-

JaRoY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaRoY » čtv zář 20, 2012 21:30

Moja fabia bola bezporuchova. R75T som ziskal s nasledujucimi poruchami:

POkazene cerpadlo v nadrzi, ide len polovica nadrze, druha je stale plna. Uz som menil ale za pouzite a tiez pokazene, dam nove. Bude dobre.

tempomat nesiel, vyriesil som, vyskoceny spojkovy kontakt bol.

Zadne prave okno sa nedalo zavierat. Vyriesil som, opravil som.

KLucka v interieri na otvaranie dveri bola odpadnuta. amatersky a fušersky to zalepili sekundovym lepidlom ktore drzi len sekundu. vyriesil som, opravil som to tak ze to drzi este lepsie ako od vyroby.

kolesa neboli vyvazene, pravdepodobne, lebo auto hadzalo a nedrzalo stopu. PO vymene gum ide fajne.

chybal mi kryt v podblatniku kadial sa menia ziarovky. zohnal som zalozil som.

bol tam handsfree na mobil stari srot. hned som to odobral komplet.

PO zamontovani subwoofera mi pri hudbe odpadavalo osvetlenie interieru vzadu. opravil som tak ze drzi lepsie ako original.

ventilator chladica nesiel. vyriesil som. zly odpor tam bol, zatial som premostil, bez odporu ide.

klima nejde, predpokladam ze prazdna lebo na diagnostike nieje porucha. vyriesim po zime.

zavadzalo mi cd changer v schranke, hned som ho dal prec, aj tak cd nepouzivam, mam new radio s cuvacou kamerou a usb.

nejde central na soferovej strane. iba zamyka, neodomyka. riesim, cakam na zohnatie lacneho zamku dveri.

pri oprave ventilatora som zistil poskodene tesnenie na intercooleri. VYmenene. rychlo a jednoducho.

olej som menil aj vsetky filtre co su v aute okrem palivoveho.

namontoval som cuvaciu kameru.

bezpecnostne pasy sa nedali nastavovat vyska. Lebo frajerke skrabalo kozy a chcela zmenit vysku, zistil som ze tie mechanoizmy co steluju automaticky vysku boli odpojene od sedaciek. tak som opravil

este svietil airbag. vysriesil som. pod sedackou zly kontakt.

odobral som este mrezu. lebo to bolo byvale uzitkove auto. Uz neije uzitkove, ale je len stvormiestne, lebo stredovy pas je odrezany.

ak som na nieco zabudol tak sem doplnim.

Este si spravim magicar

a spravim si automaticke zavieranie okien pri zamknuti

A budem mat najlepsi rover 75 Tourer zo vsetkych a budete mi vsetci zavidiet :P
ROVER 75 TOURER CDTi
Obrázek

cvrko

Příspěvek od cvrko » čtv zář 20, 2012 21:45

Tak to se těším na porovnání---já ho mám komplet v plné náloži s Harmanem a hlavně v originálním balení a tak i zůstane. :wink:
Obrázek Obrázek
Rover 75 CDTi r.v. 2005

roman_mg

Příspěvek od roman_mg » čtv zář 20, 2012 23:45

Dobrá práce JaRoY :D.
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt

JaRoY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaRoY » pát zář 21, 2012 19:47

zabudol som doplnit ze mi este chyba motorcek zamykania zadneho okna na zadnych dverach kufrovych. Zozeniem si a spravim si.

A ked moc prsi tak mi zateka popri tom okne, lebo chyba ten motorcek a neje uplne privrete okno. Len je tam vopchata hmozdinka aby sa nedalo otvorit.

Predchadzajuci majitel velmi zanedbal to auto. Debil to bol nejaky. vzek:
ROVER 75 TOURER CDTi
Obrázek

LukasR75

Příspěvek od LukasR75 » pát zář 21, 2012 19:50

LOL to si asi moc dlho auto nehľadal čo? Ja som po tých autách chodil až do tej doby, kým som nenašiel také, čo by mi vyhovovalo. Síce aj to moje malo zopár chýb, ale dalo sa to doriešiť. Ešte musím zohnať tie plastové krúžky okolo vnútorných kľučiek. Predchádzajúci majiteľ dával dole výplň dverí a polámal držiaky na tých krúžkoch.

JaRoY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaRoY » pát zář 21, 2012 19:58

uz som tu niekde pisal ako som prisiel k tomu autu. No a nehladaj chromove kryty kluciek nove, pouzi stare a mam sposob ako ich opravit tak aby drzali lepsie ako od vyroby.
ROVER 75 TOURER CDTi
Obrázek

LukasR75

Příspěvek od LukasR75 » pát zář 21, 2012 20:08

No tak môžeš teda napísať, ako si to vyriešil ty teda. Ja sa rád priučím. Ale je tu taká otázka. Bude možné ich dať potom dole, ak budem potrebovať zdemontovať tú výplň dverí?

JaRoY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaRoY » pát zář 21, 2012 20:26

vypln dveri sa da zdemontovat aj tak ze chromove kruzky ostanu na kluckach. Hladal som teraz navod kde som to videl ale nemozem najst. Neviem co to dobre vysvetlim, tam boli aj fotky ale neviem uz na ktorom fore to bolo, ci polskom ci anglickom jednom druhom tretom, neviem. No odmontuj klucku a budes mat polamane tie drziaky co drzia ten chrom. Zamontuj to na klucku a pajkovackou, alebo letovackou to nahrejes tie polamane drziaky aby sa to zvarilo spolu s kluckou, tak ze tie plasty sa zlepia. Tak sa roztavia ze sa spolu ako keby privarili. A drzi to tak ze nikdy to uz nedas dole. Ak som to zle vysvetlil, tak mozem na buduce spravit foto. Lebo som to spravil na dvoch uz. A ak budem robit aj dalsie tak by som to pofotil ako sa to presne robi. Netreba zbytocne kupovat ine chromove kruzky, aj tak by sa zase polamali. Skusim este najst navod obrazkovy.
ROVER 75 TOURER CDTi
Obrázek

pirát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pirát » sob zář 22, 2012 22:08

Vsetko uz bolo povedane, tak len na zaver: zasuvka na nabijanie mobilu fakt funguje aj pri vypnutom zapalovani, stieranie okna som teda naozaj nezbadal rozdiel oproti koncernu a to mame doma OCtavku. Dovretie okien pri zamkuti centralom tak to fakt chybalo ale mozem teraz povedat ani Jaguar to nemaaa:-))). Odhlučnenie strechy no to som fakt za tie roky nezbadal tak neviem sa k tomu vyjadrit. Podstatne je, mame doma alebo mali sme dve auta, Rover 75 a Octaviu 1 nikdy ale fakt nikdy ma nenapadlo tieto dve auta porovnavat. nehovorim o tom porovnavat R75 s Fabiou. To je cisty ulet. Ja ti prajem aby si s Roverom najazdil nespocet bezpecnych kilometrov bez nehody a nasiel tu spravnu Roveracku slinu ako tieto auta milovat ako som ich miloval ja.
Keď musíš, tak musíš.
JAGUAR S-type 2,7d V6 Sport

Zamčeno