Teplota
Re: Teplota
Tak vyčištěný krokáček ale žádná změna.. Furt šílená jízda s tim, když se to rozhodne dělat.. Nějaké další rady ? :/
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
To., že se ti zdá klapka čistá, neznamená že je čistá. Rozebrat, i ty dva šrouby, co jsou na ose a osu ven. Vata, špejle, zubní kartáček, olej na čištění zbraní. Konkor 101 nebo WD40
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
-
- Kontaktovat uživatele:
Nehrabal se někdo do dorazu šroubku klapky? měl by myslím být zakáplej žlutou barvou, podle toho se to dá dobře poznat
A jeste me napada - primo jakoby z klapky vede hadicka do nadobky s aktivnim uhlim. A ta hadicka tam aspon me moc nedrzi, tk jestli neni vypadla, nebo neni neco s tou nadobkou, nebo s tim ventilem na ni. Tak ji zkusodpojit a tu diru do sani ucpat, jestli to prestane.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pravdu máš, taky jsem jí tam vlastně vlepoval zpátky
a jestli zůstal v uhlí otevřenej ventil, může to tamtudy krásně fičet 

Ty dva červíky na klapce bych nepovoloval a nebo když už, tak rozhodně pak zalepit lepidlem. Třeba na Honda clubu se to tam řeší co chvila, že to někdo proaktivně rozebral a pak čučí, když se šroubek uvolní a projde motorem, kde nadělá pěknou paseku. Takže tak obecně bacha na to 

- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
A sakra, to abych vzal loctite a těm šroubkům olepil závity
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
Naposledy týpek rozebíral turbo a počítal lopatky a nakonec měl štěstí v neštěstí, že se šroubek seknul pod talířkem ventilu 

Dlouho jsem se k tomu nedostával, ale.. Klapka asi není originál, respektive vypadá jak nová a žlutý zakápnutí nemá. Nicméně mi přijde nelogické, aby to bylo tím dorazovým šroubkem klapky nebo plynovým pedálem, protože si to dělá jak chce.. Minule jsme měnili vodu v chaldícím oběhu, protože sem měl měněný těsnění pod hlavou, tak aby se to vyčistolo, měli sme to nastartovaný, aby to nacuclo vodu do oběhu a prostě to jede krása vše a najednou to začne skákat.. SKáče si to 1400 - 1600 a zase to jentak přestane. Ještě se podívám na ten ventil v tom aktivním uhlí, ale všechny hadičky u toho vypadaj dost pevný a dost těsný tak nevim.. Kdybych dostal ruku na krokový motorek na zkoušku, jestli není ten pryč, že by nefungoval ani po vyčištění..
Zřejmě vyřešeno
měl jsem špatně zbroušenou hlavu od výměny těsnění a tamtudy mi tam zřejmě táhnul vzduch