AnderN píše:Ovšem na fleky po hmyzu by to asi něco chtělo. Dlouhé roky jsem používal Sonax a byl jsem s ním spokojený, ale je fakt, že se změnou přístupu začínám vidět jeho nevýhody. Je dost agresivní a vosk by zřejmě utrpěl.
Tak, je třeba odlišit, co na co.
- na mytí před velkou údržbou nějaký silný čistič, viz Crudzilla nebo APC (které se dá, jak jsem psal, užít i doma např.). Případně i ten Sonax, se kterým jsi spokojen.
- na pravidelnou údržbu jsem si všiml neexistují žádné zázračné recepty. Hmyz dokáže udělat pěknou paseku, základem je tedy udržet schopný vosk a po každé jízdě, když zjistíš, že je tam hmyz: se mi osvědčil detailer DJ Basic Of Bling + mikrovláknová utěrka. Šetrný opakujícím se stíráním se hmyz stopro odstranil. Pokud by byl povrch evidentně od písku, smetí a tvrdých nečistot, tak jak tak se to musí umýt a pak ten hmyz odstranit detailerem. Navíc navoskovaný povrch drží hmyz o dost míň, než neudržovaný, takže se to dělá podstatně lépe.
Pokud před mytím užiješ předmycí roztok (např. ValetPro Citrus Pre Wash), tak jde wapkou hmyz dolů okamžitě a nemusíš nic řešit detailerem.
No a obecně platí, že bys ten hmyz tam neměl nechávat měsíc a dél, jinak je vše o dost pracnější.
AnderN píše:
Dále mě napadá -- co nějaký čistič disků? Používal jsem
tento od Turtle Waxu; nebyl špatný, ale vím, že existují lepší. Např. něco od MAFRA, přesně nevím. Jen jsem ho zkoušel na wapce od někoho a kola nebylo potřeba tolik drbat. A nevycházelo to draho.
Předpokládám na disky, nikoliv na plechy
11AA má něco, zkušenosti nemám, doposud jsem čistil disky tak, že jsem užil nějaký šampon a štětec. 3x opakovat, pak finálně oplach, pak jsem to ještě stáhnul rukou, použil IronX, clay a hotovo.
No a očištění pneu od bahna- v mycím wap boxu nastříkat APC, nechat 5 minut odstát, kartáč, oplach wap, hotovo.
Jsou i specielní čističe na pneu, ale zatím jsem neuznal za nutné/vhodné do toho investovat- v mém případě to nemá smysl.
Např.:
http://www.youtube.com/watch?v=pHeF9ib0F8A