.... měl to být úplně normální den, ale....
Po dlouhé době jsme zůstali na víkend doma a já dnes chtěl jen něco drobného pošolichat na Labuti. Jednak ABSko už drnčelo téměř s každým pohybem volantu a pak mě přestalo bavit to, jak někde v pravé přední nápravě cosi lupalo.
Podezření mi padalo na pravé spodní rameno, resp. čep, který mi přišel špatně usazený. Ale protože už delší dobu mám doma od Lukkyho ramena do zásoby, tak jsem ho chtěl celé vyměnit.
Už když jsem měnil ložiska, všiml jsem si, že šroub, kterým je rameno připevněno do nápravnice, je jakýsi zbastlený. Zřejmě někdo strhl hlavu, tak na ni navařil velkou matici. Zkusil jsem za to zabrat a ejhle... hlavice se ukroutila. Ve mě by se krve nedořezal... šroub zarezl v rameni, takže se vlastně muselo otáčet celým ramenem. Ale jak to teda dostat pryč z nápravnice... no, pěkná chvíle beznaděje... už jsem přemýšlel, tak budu muset vzít z VIčka celou nápravnici a vyměním ji, což by znamenalo rozdělat řízení, řazení, výfuk, no prostě masakr. A to ještě umocněné tím, že auto potřebujeme za týden na švárovu svatbu.
No na chvilku jsem si vzpomněl na včerejší setkání, kdy jsme se seznámili s jednou mladou rodinkou od nás z dědiny a kamarád mě ujišťoval, že kdybych něco potřeboval, tak se mám kdykoli ozvat...
.... nebudete tomu věřit, ale najednou kdosi ťuká na vrata, a ze něma on

... je to nástrojař, takže zkušený v řešeních pomocí hrubé síly

... takže ke slovu přišla velká flexa. Rameno jsme rozporcovali a když už zbyla jen dutinka na šroubu, stačilo to pořádně prohřát letlampou a sikovkama se podařilo zbytek šroubu vyšroubovat

viz. foto. Ale proč je to uložení tak pitomý?! Tuším že i na zadní nápravě budou podobné problémy se zarezlýma šroubama do čepů....
Úleva jak prase.... Zítra to s kamarádem oslavíme jak se tu na Moravě patří

V pondělí musím koupit ten šroub (jak na potvoru ho v zásobě nemám, resp. mám ho v MT).
Tak jsem aspoň ošetřil orezlou nápravnici a záložní rameno. Vyměnil jsem čidlo - to vyměněné je blíž ozubenému kroužku, tak snad problémy přestanou