Rover 220 turbo cabriolet (zástavba motoru z 620ti)
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rover 220 turbo cabriolet (zástavba motoru z 620ti)
Vítej v novém světě. Auta se tam prodávají tak o 20% levněji než u nás. O jiných věcech ani nemluvím. Díly jsou tam levnější obecně, některé o hodně. Asi je to dáno velikostí trhu. Vždyť se tam každý rok prodá 15 mil. nových aut.
-
- Kontaktovat uživatele:
Fotky jsou u mě ve vláknu, ale moc jsem to nezdokumentoval, už jsem se chtěl project, tak honem letěl na vyvážení a rovnou do auta.
Ta lambda vypádá přesně stejně jak z Oct 2 před DPFem???!!!
Ta lambda vypádá přesně stejně jak z Oct 2 před DPFem???!!!

Vypadat může, ale otázka a to hlavní je, co je uvnitř 

-
- Kontaktovat uživatele:
Míro vyfoť mi výrobní číslo na konektoru, to mě zajímá 

Johny, ta co je před dpfkem je funkce dost podovna, na Benzina použitelná, a taky sem se na to nechal nachytat. Jedná se o novější systém, typ LSU4.9 a používá jiný zapojení převodníku, a ten nejni běžné k dostání, a je o dost dražší. Ale neříkám že se nedá sehnat. Další háček je v tom, že konektor na fotce vypadá stejně, ale je o řadu menší, má piny blíž u sebe
Tohle je systém LSU 4.2. Převodník mám ASPX Z Ebay. Nebyl drahej, má automatickou kalibraci, digitální výstup, analogovej výstup 0-5V, a výstup kterej emuluje klasickou lambdu. Ale podporuje jen LSU 4.2. Pokud chceš lambdu lsu4.9na pokusy tak tu mám tu omylem vymontovanou z auta jednoho zakaznika, stopro funkční, z tiguana 77kw dpf. Dam ji klidně zadarmo. Jinak i v koncernu je lambda typ 4.2, a to v 1.6 75kw třeba Octavii, kód motoru např BSE, prostě v tevh co maj elektrickou škrtící klapku. A taky ji maj skoro všechny motory 1.8T. Jinak číslo ty moji lambdy je 0 258 007 057. Další věc je ta, že číslo je vcelku k prdu, pac stačí aby se lišila dylka kabelu a už je jiný, ikdyz sou lambdy systémově stejný. Jinak pozor na montáž sondy!! Nesmí se montovat svisle a vodorovně! musí bejt pod úhlem 30stupnu...

kabrio XW 214, kabrio 214XW bouračka... http://www.bouskaservis.cz" onclick="window.open(this.href);return false; 777571165
-
- Kontaktovat uživatele:
Jenom se, asi blbě zeptám, jak ta lambda pozná pod jakým úhlem je namontovaná?
Snadno, stejne jako to pozna treba elektronka namontovana nalezato
proste se diky gravitaci pronese vlakno zhaveni, az se dotkle katody a konci to propalenou dirou v katode... Tak diky nejakymu jevu v tom polovodici ci co to je lambdasondy pusobi gravitacni pole zkresleni merenyho signalu nebo unave materialu nesmi bejt proste na merici clanek kolmy, nebo rovnobezny
neumim to dost dobre vysvetlit, ale myslim ze v jednom datasheetu od bosche to bylo rozepsany, a ve vetsine je predepsanej uhel montaze...

kabrio XW 214, kabrio 214XW bouračka... http://www.bouskaservis.cz" onclick="window.open(this.href);return false; 777571165
Kecam
je to kvuli kondenzaci vody uvnitr senzoru pri zahrivaci fazi
dost to lambde prodlouzi zivot. Schvalne koukni na google - wideband sensor recomended install

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak tomu už bych věřil 
Ale vem si kolik tisíc aut z výroby vyjíždí buď s vodrovně nebo svisle montovanou, tak že by to platilo jenom o Bosche?

Ale vem si kolik tisíc aut z výroby vyjíždí buď s vodrovně nebo svisle montovanou, tak že by to platilo jenom o Bosche?
plati to všeobecně... u klasický sondy je to skoro buřt, ale co sem viděl širokopásmy, sou na to asi háklivější, ty skloněný většinou bejvaj..
-
- Kontaktovat uživatele:
To je možný, hele podle toho co jsem se dočetl, ta co mám z tý octáfky je použitelná třeba s innovate motorsport WB controlerem, ale kde ho jenom sehnat zadarmo 

-
- Kontaktovat uživatele:
A ukazuje ti to něco rozumnýho na tom disleji?
Na tom palubaku? No tak dobijeni, teplotu venku\ vevnitr, teplotu oleje, okamzitou spotrebu, prumernou spotrebu, hlasi mi to servisni intervaly, po rozjezdu se to ozve kdyz zapomenu rozsvitit svetla, presnou rychlost, presny otacky, a jako perličku to po vypnuti ukaze jak dlouho trvala jizda, kolik litru to sebralo a cenu v korunach
boost signal a afr zatim nemam zapojeny, to az snad o vikendu, pac nemam navareny sroubeni na lambdu a prirubicku na tlakovej senzor. Afr a boost to zobrazuje i v grafu... Jinak vsechny veliciny to umi hlidat a da se u nich nastavit alarm (piskatko, hlaska na display) Jinak na afr tam pujde jeste asi malej bargraf z ledek...

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak jo, objednáme
Do R25 bude pěkně pasovat místo hodin uprostřed palubky.