Dotaz před koupí MG TF
Re: Dotaz před koupí MG TF
Tak trochu přemýšlím o prodeji ZS a koupi F/TF. A zajímá mě ta zimní jízda - jaké jsou opravdu jen čistě racionální a nesrdeční argumenty proti skoro celoročnímu ježdění? Chápu samo zrádnost celozadní koncepce, a jezdil bych kromě sněhu a náledí celoročně s hardtopem.
MG ZS 180
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jaká "celozadní koncepce"
Toto auto nemá motor vzadu, je uprostřed a auto je výborně vyvážené. Se škodou 120 nelze srovnávat.

Jo, jasný.... já do toho mám co kecat!

Ale nějaké postřehy mám a osobně si myslím, že z podstaty a z toho, co tak dlouhodobě sleduji, tak tohle auto nemá dobrou antikorozní ochranu odolnou proti soli a mrazu. Netuším jak moc dobře takové podmínky dělají hydragasu. Rámy na tom hnijou i bez zimního provozu. Takže když už zima, tak rozhodně zvýšená péče a prevence koroze.
Ondro, ale ona výborná vyváženost naopak není dobrá pro jízdu smykem, tzn. když už to ujede, tak to ujede...

Ale nějaké postřehy mám a osobně si myslím, že z podstaty a z toho, co tak dlouhodobě sleduji, tak tohle auto nemá dobrou antikorozní ochranu odolnou proti soli a mrazu. Netuším jak moc dobře takové podmínky dělají hydragasu. Rámy na tom hnijou i bez zimního provozu. Takže když už zima, tak rozhodně zvýšená péče a prevence koroze.
Ondro, ale ona výborná vyváženost naopak není dobrá pro jízdu smykem, tzn. když už to ujede, tak to ujede...
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No to ano
To přece nerozporuju 

Jasné... neupozorňuji na to, že bys to rozporoval, ale na to, že to je možná trošku negativní vlastnost pro zimní ježdění 

....zrovna kvůli zimě si pravděpodobně F pořídím
Fko na tom antikorozně není špatně, ale důkladné prolití vhodným antikorozním prostředkem zajistí klidný spánek.
Ve srovnání se stejně starou konkurencí (MX5, BMW, MB....) je v pohodě.

Fko na tom antikorozně není špatně, ale důkladné prolití vhodným antikorozním prostředkem zajistí klidný spánek.
Ve srovnání se stejně starou konkurencí (MX5, BMW, MB....) je v pohodě.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
...když to ujede, tak je to v prdeli a můžeš shánět nový auto. Já bych s tím v zimě nejezdil. To auto na to není určený. Pokud chybí prašule na to mít dvě, tak bych už vůbec neriskoval zimní jízdu s TF, protože je vysoká pravděpodobnost, že budeš jezdit sockou.Trunda píše:Jo, jasný.... já do toho mám co kecat!![]()