Včera večer jsem vyměnil oba zadní tlumiče. Samozřejmě, největší nervy byly se šroubečky na pantech dne kufru. To je tak pitomě nepřístupné, šroubky už ohlodané.... lakatoš!
Ten šroub pravého tlumiče se mi nakonec podařilo povolit mým super trhákem svařeným z topeňových trubek

Nakonec jsem ani nebojoval se závitem, jako tehdá. Tak jestli jsem to tehdy měl nějak špatně vypodložený....
Kapsy pro tlumiče jsem vyčistil, odrhnul povrchovou rez, stříknul epoxidovým stabilizátorem koroze, pak asfaltovou srajdou. Tím jsem stříknul aj uložení tlumičů a nakonec jsem na uložení dal karosářský tmel, ať tam nejde voda, což je jeden z hlavních problémů těch uložení, že nemají žádné těsnění a pak to brutálně hnije.
Pro velký úspěch jsem musel pravé čalounění rozdělat znova, protože jsem zapomněl na vršek tlumiče nasadit tu gumovou čepicu. Nechtělo se mi riskovat, že to pak bude generovat nějaké zvuky, ale na druhou stranu pak to nemá hnít, když je to tím ucpané... no, být či nebýt...
Projet jsem to ještě nebyl, tak jsem zvědav. Ty původní tlumiče nebyly sice po smrti a fungovaly, ale pocitově měkčí. Minimálně třeba nebude zadek pořád tolik sedlej.
Jo a už se kurnik musím poučit, že na Hammerite barvu nesmí jít žádná barva se syntetikou či čím. Hezky jsem si ty uložení natřel a pak to stříknul nějakým nástřikem na spodky a barva se sloupla

Už jsem se takto s Hammeritkou vypekl několikrát.