Někde sem tu dával grafy testů z R214 s filtrem a bez. Tam je ten výkon v malejch otáčkách doloženej, ovšem končí někde kolem 2200 a mé strátu až do cca 3000. Je tam asi 5% propad. A to sou myslím otáčky v kterejch se nejvíc jezdí

Nadruhou stranu pokud člověk nemá pedál na podlaze, tak ani těch 40 koní na 2000 otáčkách nemá. A pak se ani ty klady, nebo zápory ve výkonu neprojevěj.
Z toho hlediska radši ty 2000 investuj do benzínu

A víc nato šlapej, tím zvedneš výkon víc než nějakej filtr
A k motorům v Roveru mám svou teorii, která mě napadla, když mě povozili v závodu do vrchu, upravenou Fiestou. Zazněla tam věta že tyhle upravený auta s vyším výkonem neuměj jezdit pomalu, sou postavený na jízdu ve vysokejch otáčkách. A klasicky se u nich projevuje špatné startování, cukání v nízkejch otáčkách... A tak nějak mě příjde že sice K-serie Roveru je super motor, ale má těch 110 koní nahoněnejch trochu podobně, na ukor nízkejch otáček, kde snad každej motor cuká.
Taky má Rover maximum v 5500 a táhne až do 7000. To motor v koktě je o 1000 níž. A o několik let novější. A i přesto jak je novej, tak má "jen" 77 Kw. Zato je třeba tiší, a necuká.
A když jsme u ětch motorů tak poslední dobou skoro brečím... Když si vemu do nového Superbu (velké auto) rvou 1,4ku... jenže vona na to auto uplně stačí. Ve dvou tisících má krouták jak starší nafta, a s vyšíma otáčkama je to eště lepší... Ty motory udělali teď velkej skok... Hlavně komresor + turbo dohromady.