chip tuning
-
chip tuning
Kto mi poradí chip tuning na cdt ale prosím za normálnu cenu a nie 25 000 a 30 000 to su zúfalci lebo podla mňa za 1 hod zarobyť 30 000 to nezarobý ani riaditel banky a nech mi niekto netvrdí že to niečo stojí lebo by ten prístroj musel stáť milióny a čo asi nestojí ale za rozumnú cenu sa vieme dohodnúť a nieje tu niekto kto to má ako koníček ale zadarmo to nechcem ale musí mať stím aj nejaké skusenosti.
Prídem aj do čiech ale ak sa dá tak morava a tak Ďakujem chalani.
Prídem aj do čiech ale ak sa dá tak morava a tak Ďakujem chalani.
Rover 75 CDTi
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: chip tuning
Nejlepší tuning CDT je koupit si CDTi!
-
- Kontaktovat uživatele:
To bylo jen tak ze srandy plácnutý, mezi CDT a CDTi není žádná známá mechanická rozdílnost. Jediný co je mezi nimi rozdílné je nastavení ECU, takže chiptuning je dobrá volba, jen to chce fakt sehnat někoho kdo se v tom vyzná a kdo to nezk**í.
Ale pokud bych auto kupoval a chtěl CDTi tak je rozhodně lepší volba koupit rovnou CDTi než koupit CDT a nechat nějakýho burana se v tom vrtat.
Ale pokud bych auto kupoval a chtěl CDTi tak je rozhodně lepší volba koupit rovnou CDTi než koupit CDT a nechat nějakýho burana se v tom vrtat.
Tady už někdo psal že si to nechal dělat od nějakýho borce z Kladna a pěl na něj jen chválu,poradil si i když to byl automat,což prý je složitější.Já si s ním i meiloval,když jsem měl o to zájem,ale pak jsem zjistil že mě to na nic nebude.
http://www.diesel-technik.cz/chiptuning ... esel/rover
http://www.diesel-technik.cz/chiptuning ... esel/rover
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak psal tu i někdo od Prostějova a tam to stálo určitě tak polovinu z toho co chou v tom tvým odkazu.
Edit: Tož jsem to našel, pasl to uživatel Bifik, mělo to být v okolí Prostějova a měl by to bejt schopnej domluvit i nám ostatním. Stojí to 5700 Kč a má to tu výhodu že už to je ozkoušený na jeho autě. Takže kdo má zájem tak asi osobku Bifikovi. Zkusil bych to klidně taky ale doma bych to asi neprosadil, protože bych skončil u tápání na odpověď: A k čemu je to dobrý???
Edit: Tož jsem to našel, pasl to uživatel Bifik, mělo to být v okolí Prostějova a měl by to bejt schopnej domluvit i nám ostatním. Stojí to 5700 Kč a má to tu výhodu že už to je ozkoušený na jeho autě. Takže kdo má zájem tak asi osobku Bifikovi. Zkusil bych to klidně taky ale doma bych to asi neprosadil, protože bych skončil u tápání na odpověď: A k čemu je to dobrý???
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dostatecny vykon v prubehu celeho spektra provoznich otacek motoru je prece jeden ze zakladnich prvku aktivni bezpecnosti. Neni nic horsiho, nez kdyz potrebujes pridat treba pri predjizdeni a ono to nejede a nejede, pak muze jit i o zivot
Navic pri predpisove jizde muze dojit i ke snizeni spotreby paliva, takze od urciteho najezdu uz na takovem chiptuningu jen vydelavas

-
- Kontaktovat uživatele:
No záleží jakou ti tam naladěj křivku, viděl jsem jednu pro R75 a tam byl po tunningu do zhruba 2000-2500rpm nižší moment než před tunningem. A to teda pro nás kloboučníky není žádná výhra. To bych musel točit i nad 2500 aby mi to jelo.
Jinak to že zvýšený výkon vozidla napomáhá aktivní bezpečnosti, to je zas pěkně překroucená pravda. To jsem se dokonce i zasmál.
Jinak to že zvýšený výkon vozidla napomáhá aktivní bezpečnosti, to je zas pěkně překroucená pravda. To jsem se dokonce i zasmál.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Snazil jsem se ti dat argumenty pro obhajobu zvysovani vykonu motoru pred manzelkou. Ale jinak v autech s vykonem Fabie HTP bys poznal, proc je dulezite mit v aute dostatecny vykon 

-
- Kontaktovat uživatele:

NO stejně bych to asi neobhájil.

Je to nesmysl, laciné lákadlo na zákazníka. Navíc u čipu za 6000 nikdo neprokáže zda tam je nějakej výkon navíc. protože si nikdo nezaplatí test na brzdě.
To je furt dokola
dycky se najde nějakej duvěřivec co to nechá načipovat. Výkon se ladí a zvedá přímo na brzdě, a né výměnou nějakého čipu. Proto je to práce na celej den a stojí to 20 tisíc...
Spotřeba paliva se nesníží, to je nesmysl. Čipem nelze zvednout učinost motoru. Protože učinost se ladí za miliony při vývoji motoru.
Výkon lze zvednout ale spolu se spotřebou. A pokud někdo tvrdí že má spotřebu jako dřív, tak jedině při lehké noze, kde ale žádnej výkon navíc není.
Všeobecně platí že když se přidá výkon nahoře, ubere se výkon dole. Není to proměnné turbo, nebo dvě turba, nebo VVC aby se to dalo štelovat pro různé otáčky. Dá se to šletovat spíš jako celek.
Ale já to mám jen načtené, a že sem toho načet hodně
Včetně příběhů kdy se firma přiznala že vybírala peníze, žádnou upravu neprovedla a zákazníci to nikdy nepoznali. Až si na ně posvítila draší konkurence a otestovala auto na brzdě. 
To je furt dokola

Spotřeba paliva se nesníží, to je nesmysl. Čipem nelze zvednout učinost motoru. Protože učinost se ladí za miliony při vývoji motoru.
Výkon lze zvednout ale spolu se spotřebou. A pokud někdo tvrdí že má spotřebu jako dřív, tak jedině při lehké noze, kde ale žádnej výkon navíc není.
Všeobecně platí že když se přidá výkon nahoře, ubere se výkon dole. Není to proměnné turbo, nebo dvě turba, nebo VVC aby se to dalo štelovat pro různé otáčky. Dá se to šletovat spíš jako celek.
Ale já to mám jen načtené, a že sem toho načet hodně

-
- Kontaktovat uživatele:
Neberu ti to cos napsal, ale rozdíl mezi CDT a CDTi je jen v parametrech nastavených v řj. Takže z CDT lze kdykoli udělat CDTi a není k tomu potřeba vůbec nic ladit na brzdě. Bavíme se tu o úpravě CDT na CDTi kde i cena 6000 je příliš moc peněz za tak málo práce.
no já nevím, ale to přece nikdo neprokázal že to je i vnitřně identickej motor. Co když má jiné ojnice, nebo tvar pístů. Já mám zato že CDTi je pár roků novější motor, i když vypadá stejně. Ale netvrdím to s jistotou.
není tam náhodou novější vstřikování... někde sem to čet. No to je jedno, já jen že má každej radost z 20 koní navíc a pak sou lidi který si myslej že maj 20 koní navíc. Přitom nemaj, a to je ten levnej čip tuning bez testu na brzdě. Navíc bych řekl že v té ceně nese upravce odpovědnoust za ten motor. Což tu cenu taky zvedá.
není tam náhodou novější vstřikování... někde sem to čet. No to je jedno, já jen že má každej radost z 20 koní navíc a pak sou lidi který si myslej že maj 20 koní navíc. Přitom nemaj, a to je ten levnej čip tuning bez testu na brzdě. Navíc bych řekl že v té ceně nese upravce odpovědnoust za ten motor. Což tu cenu taky zvedá.
Tohle by mohl osvětlit Angličan,kdyby sem chodil.Eny45 píše:no já nevím, ale to přece nikdo neprokázal že to je i vnitřně identickej motor. Co když má jiné ojnice, nebo tvar pístů. Já mám zato že CDTi je pár roků novější motor, i když vypadá stejně. Ale netvrdím to s jistotou.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemusí, není to tak, jsou to identický motory, stejně starý a rozdíl je jen v řídící jednotce, četl jsem to i na anglických fórech.