Zhasnutí motoru. Palivové čerpadlo?
Zhasnutí motoru. Palivové čerpadlo?
Zdravím, u roveru 214i (99) se nám vyskytl problém. Při jízdě zhruba po 20km z ničeho nic jakoby dojde palivo, autu začnou pomalu klesat otáčky až zhasne motor (ani pořádné šlápnutí na plyn nepomůže), po schládnutí cca 10min auto normálně nastartuje ale jede opět jen kousek zhruba 10km (jak kdy někdy jen pouhý 1km). Máme podezření že by to mohlo být zadírající se palivové čerpadlo (s automechanikem co s námi byl jsme slyšeli divné zvuky od čerpadla). To jsme včera odmontovali, připojili na baterku, ale fungovalo v pohodě (ale nevím kolik má dodávat paliva atd...). Neměl někdo podobný problém? Jestli ano tak prosím o rady jestli je to opravdu palivové čerpadlo. Dík za všechny rady
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Re: Zhasnutí motoru. Palivové čerpadlo?
Jako prvni bych mymenil polivovy filtr a pak uvidis.Do sz jsem ti dal cenu cerpadla
Taky bych asi zkusil ten pal.filtr,čerpadlo by mělo když ho přidržíš pořádně tlakovat,pokud z něj benzín jen tak ledabile vytéká,tak je to špatně.
R 400 SDI 99
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Proč to ale zdechá po zahřátí, po zchladnutí to zase chytne a jakmile dosáhne provozní teplotu, tak zase chcípne
Nevím nevím, jestli to bude čerpadlem ...

Takhle se chová uvařený motor Škoda M634-640(Liaz-Karosa atd), ale jestli to je podobné i u Rovera, to nemám zkušenosti
. Každopádně co chlazení? Je tam voda, nejelo to bez vody?

Chtěl bych se zeptat, jestli jsi už ten problém vyřešil. Mám ten stejný! Ale chcípe to jen v létě, v zimě se mi to nestalo! Děkuji...
zatim jsem to nevyresil, ted jsem byl v zahranici. tento tyden se na to podivu a uvidi se. nekde jsem cetl ze meli problem se sondou MAP a stacilo ji vycistit... zkusim ji vycistit a takvy vymenit cerpadlo a pak se uvidi. dam vedet cim to bylo... v zime se nam to take nestavalo