hukot kolesa,prasknuta manzeta
hukot kolesa,prasknuta manzeta
Zdravím vas,takze mam problem s lavym prednym kolesom,pri rychlejsej jazde a otoceni volantu do prava mi zacalo hucat koleso.Píšu tu rozne teorie ze to moze byt lozisko.Chytil som z vnutornej casti disku a celý je od vazeliny takze zrejme ja vadna manžeta.Može uz byt aj homokinetický klb vadný?? Do servisu som objednany o tyzden len potrebujem este na tom jazdit,co tym mozem sposobit?kolko tam ma byt tej vazeliny myslite ze vytiekla vsetka?Moze odpadnut koleso? Diky za kazdu radu
- Roman620ti
Re: hukot kolesa,prasknuta manzeta
Jestli ti to dělá kravál jenom při zatáčení na jednu stranu, bude asi ten kloub, pokud jsi měl tu manžetu delší dobu prasklou, tak se do něho dostával jemný písek a nečistoty spolu s vodou. Ložisko by asi hučelo pořád. Pokud to je opravdu kloub, tak zatím nekupuj samotnou manžetu, protože už se prodává celá sada kloubu včetně manžety,vazelíny a stahovacích pásků.
A jestli s tím budeš ještě jezdit je asi jedno, protože pokud je to tenhle kloub, tak už se to bude akorát zhoršovat, ale ten tejden je nic a stejně pak asi poletí do železa
Jo a kolo by kvůli tomu neupadne 
A jestli s tím budeš ještě jezdit je asi jedno, protože pokud je to tenhle kloub, tak už se to bude akorát zhoršovat, ale ten tejden je nic a stejně pak asi poletí do železa

2x Rover 620ti
A kde zozeniem ten klb,tu celu sadu,kolko to asi bude stat.
- Roman620ti
tipuju kolem 3tis kč, podle výrobce, některej levnějc, některej dráž...
2x Rover 620ti
Moc sa sice tomu nerozumiem, ale tiez by som to videl asi na to lozisko teda pokial to robi stale, ak to robi iba pri zatacani tak moze byt uplne zly ten klb. Mne tiez trosicku bucha lavy homokyneticky klb, ale pocujem to iba vtedy, ked idem pomaly cez kruhovy a tocim skoro naplno dolava, u mna to bude asi iba namazanim. Nie je to ziadne suvisle hucanie, iba prerusovany buchot. Sa mi zda, ze na pravom kolese mi to robilo tiez, som mal roztrhnutu manzetu a jazdil som s tym ale pol roka, samozrejme som to mazal, teraz to mam vymenene, namazane a ziadny problem a prestalo to uplne.
je to kloub ja s prasklou prachovkou jezdil celou zimu a pak sem ho vymenil za jinej jakmile se tam dostane bordel tak se to vydre.menit prachovku asi nema cenu. Nebo to zkusit rozebrat a kouknout, kdyby byl ještě ok tak bys ho moh vycistit jako kompletně aby byl uplně bez vazeliny a znova naplnit ale ne vždy to pomuze no
Miluji Rover Club. T16 turbo power.