Přes neustálé problémy s imobilizérem, jsem se rozhodl hledat na fóru a jednou pro vždy vyřešit svůj problém. Kdysi zde na fóru napsal jeden kolega tento výrok:Pokud to chceš vyřešit lacině, a deaktivovat alarm+imobilizer, tak odpojit (odstřihnout) všechny čidla - 4x dveře, kufr, kapota, prostorový. Alarm se bude chovat jako pořád odemklý (nezabliká), ale klíčkem při odemykání a zamykání bude fungovat centrál. Zbývá vyřešit imobilizér. Je to vpodstatě jeden drátek, který dává z jednotky alarmu do řídící jednotky informaci jestli se může nastartovat či nikoli. Na tom velkým konektoru na ŘJ najdi pin č.13 (černo-bílý drát) http://img387.imageshack.us/my.php?imag ... tortd6.jpg Jsou na výběr dvě možnosti - buď kladné napětí anebo zem. Prostě vzít sondu (měřák), jít k autu kde imo funguje, a zkusit u zamknutýho auta jaké tam je napětí, odemknout, a jak se napětí změnilo. Poté napojit káblík z ŘJ přímo na to napětí které určuje "odemknutí" motoru (odstřihnout jej od imobilizeru), a imo je vyřazený - natrvalo.
Oč příjdeš? O komfort odemknout/zamknout dálkou, o blikání, o bezpečné chránění auta.Nějak se mi nezdá, že by to bylo tak jednoduché.
Pravda nebo výmysl?
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Re: Pravda nebo výmysl?
Lepsi by byla oprava. Ale jestli to chces fakt odpojit tak radim nic nestrihat. Vytahni piny z konetoru a zaizoluj. Pro pripad ze by ses ty nebo novy majitel rozhodl pro navrat do puvodniho stavu
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
A jdou přeprogramovat i staré ovladače z jiného vozu? Protože cena přes 2.000 se mi zdá docela dost. Ale když nebude jiné východisko tak do toho samozřejmě půjdu.
Bylo to auto už konečně u nějakého pořádného mechanika? Tedy jednoho z námi doporučených?
Tím drátem rozhodně jde nějak modulovaný, nebo logický signál přenášející kód pro odblokování ECU... obyč napětí by bylo asi trošku "debilní" řešení, nemyslíš? K čemu by tam pak ten imobilizér byl, když by to zloděj takto mohl během pár sekund očůrat.... proto se taky jednotka alarmu/imobilizáru musí s ECU spárovat. Tedy do obou uložit stejný kód, který pak jedna pošle druhé.
Já už tu na tahle rádoby řešení začínám být alergický
Místo aby si člověk sehnat pořádného mechanika a jednou pro vždy to opravil, tak se vymýšlí takové s prominutím blbosti... promiň 
Jak ovladač z jiného vozu? Samozřejmě že stejný typ ovladače z Roveru/Land Roveru jde přeprogramovat - spárovat. Lenham ti nabídne ovladač i s párování za cenu adekvátní tomu, co se chce...
Tím drátem rozhodně jde nějak modulovaný, nebo logický signál přenášející kód pro odblokování ECU... obyč napětí by bylo asi trošku "debilní" řešení, nemyslíš? K čemu by tam pak ten imobilizér byl, když by to zloděj takto mohl během pár sekund očůrat.... proto se taky jednotka alarmu/imobilizáru musí s ECU spárovat. Tedy do obou uložit stejný kód, který pak jedna pošle druhé.
Já už tu na tahle rádoby řešení začínám být alergický

Jak ovladač z jiného vozu? Samozřejmě že stejný typ ovladače z Roveru/Land Roveru jde přeprogramovat - spárovat. Lenham ti nabídne ovladač i s párování za cenu adekvátní tomu, co se chce...
Trundo, díky za odpověď a tvé rady si vezmu k srdci. V závěru první zprávy jsem napsal, že se mi to taky nezdá, že by to bylo tak jednoduché. Omlouvám se tedy, že jsi se kvůli mě opupínkoval 

-
- Kontaktovat uživatele:
Pravdu má ten Trunda
, jde tím kablíkem zakódovanej signál, nevymýšlej nesmysly a nech si opravit co nefunguje 

-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Starej funkční ovladač spárovat jde stejně jako nový ale jde o to jak dlouho vydrží. Přijeď dám ti nový a máš po starostech.
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L