Volant jde ztuha
Volant jde ztuha
Zdravim. Pomerne tezko mi jde tocit volantem (Rover 25), neni to zadna katastrofa, ale u jinych aut jde volant mnohem lehceji. Nevite v cem by mohl byt zakopany pes? Diky 

Re: Volant jde ztuha
Mohl by to být důsledek nefunkčního čerpadla hydrauliky. Projevuje se to jinak celkem protivně bzučivým zvukem. Obávám se ale že na přesnou diagnostiku to bude chtít buď vlézt pod auto, případně ho svěřit někomu zkušenému.
Diky za odpoved, ale tim to nejspis nebude, protoze zadny bzucivy zvuk neni pritomny. Vim jaky zvuk mate na mysli, protoze sem to resil u byvaleho auta.
Záleží, s čím porovnáváš. Rover má takovou střední tuhost....
Samozřejmě může být něco zatuhlého na nápravě, nebo stará kapalina v hydraulice řízení.
Samozřejmě může být něco zatuhlého na nápravě, nebo stará kapalina v hydraulice řízení.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Nebo ti praskl remen co pohani cerpadlo 

- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Nebo uložení hřídele volantu v trubice?
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
Zkusil bych to zvednut aby byly přední kola úplně ve vzduchu a pak bez motoru zatočit volantem. Mělo by to jít lehko, jedním prstem. Pokud to jde ztuha, je něco zadřené - čepy řízení, rejdové čepy v ramenech nebo hřídel volantu. Pokud to jde lehce, hledal bych závadu na posilovači řízení.
Je mozne, ze to je proste jde proste jen vic ztuha nez u ostatnich aut nez sem zvykly. Kazdopadne diky moc vsem za odpovedi a zkusim to jeste probadat 

Jeste bych chtel dodat, ze mi prijde Rover 25 (mam ho jen kratce) celkove tuhzsi nez ostatni auta co se tyce toho rizeni spojky a brzd, ale uz sem tu nekde cetl, ze brzdy jsou u tohoto auta trochu tuzsi asi to jen o zvyku. Pred tim sem mel mondeo a tam to slo lehceji. Neni to zadna katastrofa a je to asi jen o zvyku.
Brzdy mají větší dynamický rozsah, což umožňuje jejich citlivější dávkování, ale za cenu trošku tužšího pedálu - pomůžou nové kotouče, desky a kapalina. Spojka je tuhá proto, že R25 nemá hydraulickou spojku. Dá se na to v poho zvyknout a aspoň odpadá jedno potenciální kurvítko 
Volant mi přijde že by měl být celkem měkký ve srovnání s jinými auty. Záleží dost taky na tom, jaká tam máš kola, jestli správné ET a vůbec rozměry...

Volant mi přijde že by měl být celkem měkký ve srovnání s jinými auty. Záleží dost taky na tom, jaká tam máš kola, jestli správné ET a vůbec rozměry...
Kola tam jsou origos Rover elektrony_zkusim dofoukat kdyztak