Příspěvek
od Jenda » stř úno 12, 2014 8:03
Tož jsem se pustil do rozebírání brzdových třmenů. Bylo vidět, že některé pístky jsou trochu zarezlé, ale nic mne to neodradilo. Protože jsem to měl sundané už z okruhu, tak jsem přemýšlel jak dostat ty pístky ven ze třmenu. Protože to jsou dvoupístky tak jsem si ty třmeny rozložil na dvě poloviny a zkoušel opatrně vytočit ven ve svěráku.. ale prt....
Už na začátku jsem uvažoval na pumpičkou, ale ta co jsem ji chytl jako první do ruky měla na konci závit a ten mi fakt nešel nasadit...(byla to na foukání vidlic u kola) Tak jsem se potrápil a pak jsem zavolal našemu dvornímu mechanikovi a ten mne teda utvrdil v tom pokusničení s pumpou (kompresorem). Vyhrabal jsem tedy mou velkou cyklopumpu (ještě že mám takovou výbavu) a nasadil na sešroubovaný třmen. A už to bylo, nejprve jedna strana, pak rozšroubovat třmen, ucpat propojovací díru a druha strana
!!!!!POZOR!!! pokud to budete dělat také, tak ty pístky jsou jak dělová koule, já měl vše zamotané v hadře, má to velkou sílu!!!! občas se pístek sekne tak lehkým poklepem ho trochu vrátit, narovnat a znova fouknout. Divil jsem se jak to jde lehce, i ten zrezlý.
Co teď?
Pístky si přeleštím, gumy zkontroluju. Na jednom třmenu chybí odvzdušňovací ventil, asi to budu muset zkusit opravit, vypadá na standardní ventil.
Co s třmenama, když to nechám pískovat tak se toho písku už nezbavím (?) tak asi vykartáčuju odrezím a pak na to nějake ten spray na třmeny - má to smysl? Nebo mohu normálně základovku a vrch?
-
Přílohy
-

-

-

-

-

-

-

-

Rover 216Si, 82kW, r.v. 1997; 2011...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu

2024- ...