Brzdy, slabý účinek....
Re: Brzdy, slabý účinek....
Nepochopil jsem - jakou spekulaci myslíš..?
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
To jsem vyvracel Tvou teorii 

MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Spekulací
... já chci vyvrácení mé teorie tím, že ty hadice vyměníš 

Ty hadice bych zkusil, ony se nenafukuji ven, ale při nárůstu tlaku se zmenšuje prusvit. U starých hadic docela časté, zejména pokud byly nějak mackany do klesti.
Ahojte, nechcem zbytočne zakladať novú tému. Hľadám náhradu za svoje brzdy, je to F 1.8 88kW. Čo viem, vpredu sú 240mm kotúče. Chcel by som niečo športovejšie, nech to trocha vydrží a nezvädne to veľmi rýchlo.
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Na MGF existuji 4 pistkove brzdiče a kotouce prumer 304mm,mam brzdice i kola
[attachment=1]
Ďakujem za ponuku, ale nemám v pláne meniť 15 disky za väčšie. Skôr by som rád vedel vhodnú kombináciu kotúč a platnička.
-
Brzdy co nabizí Lenham jsou opravdu o poznání lepší i s běžným obložením. Taky je mám na prodej.
Pokud chceš stávajíci brzdy ponechat a pouze zlepšit účinek, tak doporučuji třmeny zrepasovat, přidat opletené hadice a kombinovat s kvalitním brzd. obložením. Osobně užívám EBC - kotouče bez děrováni a zelenou řadu destiček. Pro sportovní jízdu se doporučují žluté nebo červené. Ceny jsou rozumné a skutečně fungují.
Jak je na tom stav THV, trubek, případně posilovače a jeho podtlakového vedení? To vše může ovlivňovat výrazně brzdový účinek.
Pokud chceš stávajíci brzdy ponechat a pouze zlepšit účinek, tak doporučuji třmeny zrepasovat, přidat opletené hadice a kombinovat s kvalitním brzd. obložením. Osobně užívám EBC - kotouče bez děrováni a zelenou řadu destiček. Pro sportovní jízdu se doporučují žluté nebo červené. Ceny jsou rozumné a skutečně fungují.
Jak je na tom stav THV, trubek, případně posilovače a jeho podtlakového vedení? To vše může ovlivňovat výrazně brzdový účinek.
Plnění hydragasu profesionální plnící stanicí včetně odsátí původní degradované kapaliny, poradenství při koupi MGF/TF (diagnostika, měření laku, komplexní prohlídky), nové plachty pro stažené střechy, výroba snižovacích čepů pro MGF atd. Praha - Beroun - Plzeň 720 343 775
Takto: pán od ktorého som to auto kúpil, tak prakticky za posledné 2 roky najazdilo 2000km. Viac menej stálo. Mám tie štandardné 15 palcové kolesá a nechcem ich meniť, už som za pneu a prezutie dal 300€ a kvalita ciest je aká je a nechcem zbytočne davať nižšie pneu. V techničáku mám zapísané len 15. Ak som dobre vyrozumel od bývalého majiteľa, kotúče sú ešte pôvodne. Auto s nimi cez STK prešlo bez problém. Na svojom Saxe mám Brembo kotúče aj platničky a brzdí to o poznanie lepšie. Aj toto brzdí, ale prejav je taký nejaký vlažný. Môj plán je vymeniť hadice určite, pochybujem že to niekto robil len to si asi nespravím na parkovisku a dať nové kotúče a platničky. Pokiaľ teda sa dajú dostať aj tie 300mm brzdy do kolesa a nebude to stáť nekresťanské peniaze, šiel by som možno do toho. Čo by bolo treba zmeniť kvôli tym 300mm štvorpiestikom na aute? Či budem schopný si to aj sám spraviť pripadne.
Som z Bratislavy, ak by teda niekto sa vedel vedel na to pozrieť a možno zhodnotiť stav. Na Saxe mám štandardné 247mm kotúče, sériová veľkosť a s brzdým účinkom som spokojný.
Som z Bratislavy, ak by teda niekto sa vedel vedel na to pozrieť a možno zhodnotiť stav. Na Saxe mám štandardné 247mm kotúče, sériová veľkosť a s brzdým účinkom som spokojný.
-
na 304mm 15stky kola nedostaneš
Ďakujem za info. Skúsim tie EBC a nové hadice.
Chcel by som sa ešte spýtať jednu vec. Bol som s autom na geometrii a že vraj odklony sú napevno a nedajú sa nastaviť. Je to pravda? Či nie?
-
Ano je to pravda,pokud jsou špatne tak je hnuty ram
Aká odchýlka je ešte v rámci nejakej normy a čo je už katastrofa? Môžem prípadne do správy poslať, čo mi vyšlo.