363.560 km
Na letošek se chystám opět vzkřísit 18" kola. Původně jsem měl v úmyslu je nechat opravit, ale nakonec jsem to nechal plavat, protože by mě pak kleplo, kdyby se někomu podařilo kola zase odřít. A hlavně neberu to jako jistotu, že u 18" zůstanu. Dost dobře se může stát, že se jen přesvědčím o tom, že se tu s takovými koly prostě jezdit nedá.
Rozhodl jsem se tedy kola aspoň pořádně vypucovat. Nechal jsem z nich sundat ty šílený prastarý obrovský (245/40/18) pneumatiky a minulý víkend jsem se do toho pustil. A moc to nešlo.... za asi tři hodiny jsem udělal jeden a půl kola

Nejdřív pomocí APC jsem omyl ten největší hnus, což celkem pěkně šlo. Celkem fajn fungoval IronX, který pomohl odstranit zažrané ďubky od desek mezi paprsky. Pak už to moc dobře nešlo. Ale situaci zachránil starý ojetý Clay. Opět mě mile překvapilo, jak supr věc to je. Na co už nefungovala ani chemie, tak to clay pěkně sundal. Namáčel jsem ho do APC a tak se vnitřek kola podařilo vyčistit téměř dokonale. Jen z vnitřní strany paprsků jsem musel pomoct jemným mosazným kartáčkem. No a výsledek na fotkách

A tento týden jsem pořídil papučky. Michelin Pilot Sport 2 celou sadu s cca 6-7mm vzorkem, tři roky staré, ale fajnové za přijatelnou cenu. Jak jsem psal, nebyl důvod kupovat nové pneu, abych zjistil, že to jezdit nebudu. Dneska jsem je umyl APC, pak IPA a nakonec Regum. Budou jako nové

Dnes jsem dočistil i druhý ráfek. Ale neměla to být jediná práce na dnešek....
Před asi měsícem jsme upekli zadní pravou brzdu. Někdo tam blbě nasadil manžetu do třmene a píst orezl a zatuhl. Rozhýbal jsem ho, ale desky jsou spálené a polorozpadlé, takže se blbě sjíždí kotouč. Takže jsem koupil nové desky a opravnou sadu. Jenže včera, když mi kamoš z Kelly věci dovezl, tak jsem zjistil, že opravnou sadu už někdo otevíral a že tam byla protrhlá manžeta. Takže čekám na novou sadu
Na konci měsíce, po velikonocích, dělám STK, ale to už mám domluvené s Mirdou spolu i s výměnou oleje