Rover 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rover 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
Ten spodek de vytáhnout kleštěma, pak to celý vyčistíš, rozhodíš i ten vnitřek a pak je prakticky novej, někde byl návod v UK ale nejde mi to najít
Aha... Věděl jsem, že z nich dělají pevný, ale že by to šlo nějak snadno rozdělat? Asi to zkusim na pokusném kousku 

Ty jo no fakt.... Hromady návodů jsou
Tak budu asi po večerech rozebírat 
Jo a co soudíš o tom výfuku? Mám to tak spáchat?

Jo a co soudíš o tom výfuku? Mám to tak spáchat?
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo ten vyfuk takhle udelej, nebo kup ze 420sdi neni na nem zadnej stredak, jen trubka a ma 60mm celej, jenom ma ty trojsroubovy priruby, myslim. mel jsem ho na zs.
Paradoxně ten bez tlumiče je dražší
a bez toho tlumiče by to byl asi moc velký rachot... to si asi nelajznu 

Kurnik ale koukám a na těch fotkách je vidět, že ten na diesel má fakt silnější trubku... no a jsem v pasti
Tak který? Bez toho středního tlumiče to bude asi randál, ne? J0hny, seš schopný mi změřit přesný průměr?

-
- Kontaktovat uživatele:
jo vecer zmerim, jestli si vzpomenu 

-
- Kontaktovat uživatele:
ajááááj, snad mě tam necheš teď hnát 

Hééééj ty ptáku!
Zítra večer ten výfuk chci objednat, tak do té doby ten rozměr potřebuju.... prosím
A to tam máš taky ten polský šit? 

-
- Kontaktovat uživatele:
Nemám já mám originál, už byl opravovanej a já mu dal generální opravu ale i úpravu...
je to tak 60mm zvenku = 56mm vnitřek
Musel jsem tam po žebříku!
http://www.vyfuky-tyll.cz/e-shop/dil-vy ... l=01.58240
Ale počítej s tím, že na něm jsou tříšroubový příruby
Kdežto ten na 420Si má jen tu přední!
http://www.vyfuky-tyll.cz/e-shop/index. ... 50#a290070
je to tak 60mm zvenku = 56mm vnitřek
Musel jsem tam po žebříku!

http://www.vyfuky-tyll.cz/e-shop/dil-vy ... l=01.58240
Ale počítej s tím, že na něm jsou tříšroubový příruby

Kdežto ten na 420Si má jen tu přední!
http://www.vyfuky-tyll.cz/e-shop/index. ... 50#a290070
... "je to tak 60 mm ..." .... šmankote čím jsi to měřil?
Jakou máš odchylku? 

Jakej rachot to bude bez toho středního tlumiče?
-
- Kontaktovat uživatele:
Pochopil si to jinak, já jsem si to potvrzoval 
jakože - ANO je to tak, 60mm
Nebude to randál, pokud máš vzadu originál

jakože - ANO je to tak, 60mm

Nebude to randál, pokud máš vzadu originál

Hele, tak jsem teď inspirován tímto videem https://www.youtube.com/watch?v=ySf0r8GGMOY rozebral jeden VVC hydroštel, co jsem měl doma (údajně ho kdysi vyměnil týpek, když dělal můj motor v Kupéčku). Měl nepružící cumcrlík, který ale v těle hydroštelu chodil volně.
Asi třikrát jsem s ní, klepl o kus dřeva a cumcrlík vypadl. Už první pohled do hydroštelu jsem měl jasno co se asi tak událo - v hydroštelu nachytaných opravdu hromada hliníkových šponek. Půlky cumcrlíku byly v sobě zatuhlé, tak jsem ho nahříval nad plamenem a postupně páčením šroubovákem zakleslým ve vnitřní půlce se mi po dlouhé době podařilo půlky rozdělat. Bohužel se mi při tom ta vnitřní půlka rozlomila... co už. Uvnitř cumcrlíku taky šponky, hlavní pružinka ok i ta malá s kuličkou. Typuju tedy, že se ten zpětný kuličkový ventil šponami přicpal a asi se ty špony přidřely mezi stěny. Možná v kombinaci s blbým olejem. Nicméně z hydroštelu půjde použít tělo a tak minimálně jeden tisícihranný zrepasuju.
Určitě tedy všechny hydroštely rozklepnu a vypláchnu a uvidím, jestli je budu čistit úplně do mrtě, bo je to fakt hodinářská práce na dlouhé večery. A budu na to muset sehnat nějaký dobrý rozpouštědlo zatuhlýho oleje..... nějaký typ? Benzín? Arva?
Asi třikrát jsem s ní, klepl o kus dřeva a cumcrlík vypadl. Už první pohled do hydroštelu jsem měl jasno co se asi tak událo - v hydroštelu nachytaných opravdu hromada hliníkových šponek. Půlky cumcrlíku byly v sobě zatuhlé, tak jsem ho nahříval nad plamenem a postupně páčením šroubovákem zakleslým ve vnitřní půlce se mi po dlouhé době podařilo půlky rozdělat. Bohužel se mi při tom ta vnitřní půlka rozlomila... co už. Uvnitř cumcrlíku taky šponky, hlavní pružinka ok i ta malá s kuličkou. Typuju tedy, že se ten zpětný kuličkový ventil šponami přicpal a asi se ty špony přidřely mezi stěny. Možná v kombinaci s blbým olejem. Nicméně z hydroštelu půjde použít tělo a tak minimálně jeden tisícihranný zrepasuju.
Určitě tedy všechny hydroštely rozklepnu a vypláchnu a uvidím, jestli je budu čistit úplně do mrtě, bo je to fakt hodinářská práce na dlouhé večery. A budu na to muset sehnat nějaký dobrý rozpouštědlo zatuhlýho oleje..... nějaký typ? Benzín? Arva?