cca 267.400 km
Od listopadu, kdy jsem Labuť voskoval tvrdým karnaubským Simonizem, jsem ji umýval jen jednou jedinkrát snad v únoru

Takže včera jsem se stavil na wapce to umýt, ale projevilo se to, proč mě před tím voskem varovali - samozřejmě že i když jsem se s ním tehdy patlal snad celý den, tak se mi to nepodařilo dobře ručně rozleštit, zůstaly hlavně na kapotě a střeše nerozleštěná místa a do vosku se zažrala špína. Takže po umytí bylo auto snad ještě hnusnější, jak před umytím

Říkal jsem si, že na to peču, protože oživím Kupéčko a Labuť strčím do garáže. Ale stejně mi to dnes nedalo....
Obul jsem letní kola, přičemž jsem obhlédl letmo stav náprav a brzd. Nenašel jsem žádný zásadní problém, tlumiče nevytekly

V čepech vůle není. Zadní brzdy... desky ok, kotouče nic moc, vzhledem k tomu, že jsem tam nechal takové už trošku jednou pohnilé. Ale přední brzdy fajnové

Hezky zajeté kotouče jako z učebnice, rovné, s lehkou hrankou, kterou na podzim strhnu. Desky fajné. Však to taky brzdí luxusně po té, co jsem po letech konečně "zainvestoval" do nového materiálu

A jak jsem tak chodil kolem Labuti dokola, tak mě ty šmouhy dožraly a řekl si, že prubnu detailer od SONAXu, jestli s tím něco zmůže. A aj jo

Sice jsem na tom nechal ruce, ale výsledek za to stojí. Udělal jsem takto horní půlku auta, ale tedy nevím kolik z toho vosku ve skutečnosti po zimě zůstalo. Omakem mi nepřijde, že by byl povrch nějak extra "mastný", ale suchý taky ne.
No a když už jsem to tak nablejskal, tak jsem detailerem vypígloval i hnus kolem dveří a kufru. Očistil jsem venkovní lišty a i s koly napajcoval Perl Pro. Pak mi bylo blbé nechat hnusný okna, tak ty jsem umyl hadrou s APC. Přední okno už je tak dodělané, opískované a poškrábané, že by fakt potřebovalo výměnu. Jenže když už bych ho měnil, tak bych nechal opravit začínající rez na horní hraně střechy, ale vůbec netuším jak bych to zorganizoval

No a boční okna by to chtělo vzít aspoň leštící pastou na sklo. Víc a víc přemýšlím o leštičce, protože tři auta je fakt hrůza dělat ručmo a třeba ta skla bych potřeboval polepšit na všech.
V interiéru jsem vysál, umyl řidičův kobereček, napajcoval Perlem stejně jako plasty v interiéru.
Takže Labuťka vyvoněná

Jako zimu přežila celkem obstojně. Sice se na některých místech rez více rozlezla, někde objevila nová, ale já to zase na podzim, nebo během roku poflikuju. Sice začíná být lak flekatý od toho, jak místo po místu zaháním korozi, ale co nadělám. Hlavně jak smrtku přibrzdím. A že bych Labuti konečně dopřál důchodu? No nevím... víc a víc, jak vidím moderní auta a problémy, které mají, tak se mi nechce.
Zhruba za měsíc oslavíme 10 let společného života. No tak je pěkné, že jsme se toho oba dožili funkční