Neblikají blinkry při zamčení dálkáčem
Neblikají blinkry při zamčení dálkáčem
Zdravím , po umytí motorového prostoru WAPkou mi přestala fungovat signalizace zamčení auta dálkáčem (3xbliknutí blinkrů) , zajímavý je že při odemčení to funguje normálně . Imobilizer je funkční všechno se zamče jen nebliknou blinkry. Má s tím někdo zkušenost v čem by mohla být chyba ? Kde se nachází jednotka toho dálkáče popřípadě centrálního zamykání ? Předem díky za pomoc ;o)
Rover 220 SDI 77kW 20T2N
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Neblikají blinkry při zamčení dálkáčem
Anti-theft Alarm ECU
The anti-theft alarm ECU is located below the windscreen, behind the passenger compartment fusebox. The ECU is secured to the body with two screws and is connected to the main harness by connectors C0057 and C0061.The ECU controls all functions of the alarm, central door locking systems and engine imobilisation.
Jednotka alarmu je umístěna pod čelním sklem, za interiérovou pojistkovou skříňkou. Je připěvněna ke kastli dvěma šroubky a je připojena k hlavnímu vedení pomocí konektorů C0057 a C0061. Jednotka řídí všechny funkce alarmu, centrálu a immobilizace motoru.
The anti-theft alarm ECU is located below the windscreen, behind the passenger compartment fusebox. The ECU is secured to the body with two screws and is connected to the main harness by connectors C0057 and C0061.The ECU controls all functions of the alarm, central door locking systems and engine imobilisation.
Jednotka alarmu je umístěna pod čelním sklem, za interiérovou pojistkovou skříňkou. Je připěvněna ke kastli dvěma šroubky a je připojena k hlavnímu vedení pomocí konektorů C0057 a C0061. Jednotka řídí všechny funkce alarmu, centrálu a immobilizace motoru.
Da se alarm nějak jednoduše(svépomocí) odpojit?nebo je třeba diagnostiky?
Rover 25 2.0 iDt 74kW 2003
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím nevím, ale kdyby to šlo jednoduše tak to využívaj zloději...
- Fujitsu
- Kontaktovat uživatele:
Spire - nejpravděpodobnější verze je, že s ECU nic nemáš, jenom sis nastříkal vodu do spínače zámku motorového prostoru a tam teď zlobí kontakt. Jakmile totiž ECU nemá signály od všech zámků (včetně motoru), blinkry nezablikají. Při odemykání naopak bliknou, protože to ti funguje i při vadném snímači správně a ECU to nepozná.
Rover 416Si, 1997, šedá kůže, Platinum Silver
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212 www stránky: http://www.fuji.estranky.cz
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212 www stránky: http://www.fuji.estranky.cz
me to dela take jiz kdyz jsem koupil auto...blikne jednou jen pri otvirani....ale take jsem se tady docetl nekde na foru ze to je pres diagnostiku vyple...ale auto to zamce to je hlavni,,,ale signalizace zamceni je dobra vec...jak opravim popripade ty snimace....
-peace and love-
-
- Kontaktovat uživatele:
U tebe není moc velká pravděpodobnost že se něco pokazilo maro. Dá se to nastavit přes diagnostiku. Já jsem na starým měl nastavený že nebliká vůbec nikdy.
Díky za rekace taky mě to napadlo , zkusim auto zamčít a potom otevřít kapotu , jestli to bude bez reakce tak je jasný že je to v tom čidle otevření kapoty , protože normálně se rozbikají blinkry . Jde to nějákým způsobem opravit ,třeb rozdělat a prostříknout kontaktolem , nebo je to na výměnu ??
Rover 220 SDI 77kW 20T2N
To bude bez reakce určitě, protože když zamkneš a není všech 6 zámků zavřeno, nezablikají blinkry a ani se neaktivuje alarm. Musíš prostě zjistit, ktrý zámek zůstal spojený (pokud si dobře pamatuju, při zavření se rozpojí), Na kapotě je blbý přístup, tak začni dveřma, hlavně u těch zadních bývají ty kontakty celé rezavé a plné vody.
Taky mi to občas blbne a je vadným senzorem zavřených dveří. Takže u tebe by to mohl být senzor kapoty...jestli tam teda něco takovýho je
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Zdravím
Tak sem si taky pořídil rovera a zatím spokojenost, chtěl bych se zeptat ohledně toho blikání při zamikání a odemikání. Měli to všechny 214 ? protože ta moje zamiká odemiká v pohodě ale nic nebliká , možná budu za vola ale radši se zeptám.
Martin
Tak sem si taky pořídil rovera a zatím spokojenost, chtěl bych se zeptat ohledně toho blikání při zamikání a odemikání. Měli to všechny 214 ? protože ta moje zamiká odemiká v pohodě ale nic nebliká , možná budu za vola ale radši se zeptám.
Martin
-
- Kontaktovat uživatele:
určitě ne, moje taky neblikala.
ja uz na to prisel...vadny spinac zavrenych dveri u ridice...dal jsem tam z vraku ford pac jsou setejny...a uz trikrat zablika pri zamceni...
-peace and love-
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sikovny ... mozna by se hodila informace, ktere fordy maji stejne spinace na dverich?
Btw -- celkem to dava smysl, ford je v anglii snad nejoblibenejsi auto a kupa se jich tam primo montuje.
Btw -- celkem to dava smysl, ford je v anglii snad nejoblibenejsi auto a kupa se jich tam primo montuje.
zjistim...kamosoj stal na zahrade...:)mozna sierra...nejsem si jist ..overim...:)takze blikaji a zadarmo...5 minut prace...AnderN píše:Sikovny ... mozna by se hodila informace, ktere fordy maji stejne spinace na dverich?
-peace and love-