Shnilo mi auto :(
Re: Shnilo mi auto :(
Naše dvě 400 rezivěly ze zadu je tam nekrytý prostor
rezlo to asi zevnitr z dute stranky - jinak si to nedovedu vysvetli a hlavne vysvetli to jak muze od rijna do unora takto vyhnit ... v rijnu jsem na to koukal a byla tam skvrnicka o velikosi padesati haleru... rikam v pohode nastrikam to zezhora silikonem a voda fakt se nedrzena na povrchu... v te dobe jsem nechtel investovat 1-2 tisice za prekytovani a prelakovani v lokalnim miste... ale zrejme jsem to podelal totalne - treba bylo to hned podchytit a spravit to... no co.
nevim jestli ho prodat nebo ne a hlavne za jakou cenu... hodne veci jsem tam menil a auto jezdi bezvadne... alespon za 40-50k ho strelit...
nevim jestli ho prodat nebo ne a hlavne za jakou cenu... hodne veci jsem tam menil a auto jezdi bezvadne... alespon za 40-50k ho strelit...
No já jsem tohle vyděl taky na 400ce, na přední kapotě. Drobné odřeniny od kamínků, dostala se tam sůl, a za čas to dělalo bublinky pod lakem. Ale ty byli tak do 1 cm od místa poškozeného laku.
Já jsem ted před zimou obešel celé auto, třeba na spodku předních dveří, byli malé rezaté místa. vzal jsem to brusným papírem, uplně na plech, až tam nezustal kousek rezavosti, přetřel sem to barvou a druhej den lakem. Sem zvědavej co to udělá po zimě. No ale dělal jsem to s myšlenkou že auto stejně neprodám, a bude se mnou eště hodně dlouho. přeci jen není to žigulík, a pokud to uplně nezrezne, nebo neodejde motor, nemá cenu to měnit.
Kolem motoru pod baterkou sem to taky opravoval, ale zapoměl jsem na lak. No a skrz tu barvu už ted leze rez :/
Já jsem ted před zimou obešel celé auto, třeba na spodku předních dveří, byli malé rezaté místa. vzal jsem to brusným papírem, uplně na plech, až tam nezustal kousek rezavosti, přetřel sem to barvou a druhej den lakem. Sem zvědavej co to udělá po zimě. No ale dělal jsem to s myšlenkou že auto stejně neprodám, a bude se mnou eště hodně dlouho. přeci jen není to žigulík, a pokud to uplně nezrezne, nebo neodejde motor, nemá cenu to měnit.
Kolem motoru pod baterkou sem to taky opravoval, ale zapoměl jsem na lak. No a skrz tu barvu už ted leze rez :/
- Fujitsu
- Kontaktovat uživatele:
U tohodle je problém, že to hnije z té druhé strany, tedy zevnitř, kde se vlhkost drží a tak zvenku auta není nic vidět, viz ty lemy. Chce to ošetřit zevnitř, i ty dveře třeba...Roman by o tom mohl vyprávět. Na jaře se na to taky chystám, už teď jsem si všimnul několika teček rzi třeba zespodu na pátých dveřích.
Rover 416Si, 1997, šedá kůže, Platinum Silver
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212 www stránky: http://www.fuji.estranky.cz
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212 www stránky: http://www.fuji.estranky.cz
Tak jsem včera měnil botky pro vysokohorskou turistiku za lehké tenisky
A při té příležitosti jsem dostal dobrej nápad, a dycky když bylo kolo dole, sem umyl celej podběh a uchycení nápravy hadicí.
Proč to sem ale hlavně píšu ! když jsem umejval auto nad zadníma kolama. Našel jsem přesně v místě, které máš na fotce zrezlé, z vnitřní strany dost silnou vrstvu bílého písku, a hlíny. celkově toho mohlo bejt tak 1-2 decilitry nad každým kolem.
Vrstva byla silná dobré dva centimetry, a táhla se nad celým kolem. No a pokud si vemu že to obsahuje taky sůl po zimě. A pokud se to namočí, tak to nikdy neuschne, a nebo tak za 14dní. Tak auto je v těhle místech pernamentně mokrý, se špatným přístupem vzduchu. A sůl si tam může bydlet nejmín do léta. Navíc to byla tak tvrdá vrstva, že bych to ani jízdou za deště neumyl.
Takže doporučuji všem umejt blatníky nad kolama a dostat pryč bordel a sůl. nad předníma se to neusazuje, akorád v zadu.
A při té příležitosti jsem dostal dobrej nápad, a dycky když bylo kolo dole, sem umyl celej podběh a uchycení nápravy hadicí.
Proč to sem ale hlavně píšu ! když jsem umejval auto nad zadníma kolama. Našel jsem přesně v místě, které máš na fotce zrezlé, z vnitřní strany dost silnou vrstvu bílého písku, a hlíny. celkově toho mohlo bejt tak 1-2 decilitry nad každým kolem.
Vrstva byla silná dobré dva centimetry, a táhla se nad celým kolem. No a pokud si vemu že to obsahuje taky sůl po zimě. A pokud se to namočí, tak to nikdy neuschne, a nebo tak za 14dní. Tak auto je v těhle místech pernamentně mokrý, se špatným přístupem vzduchu. A sůl si tam může bydlet nejmín do léta. Navíc to byla tak tvrdá vrstva, že bych to ani jízdou za deště neumyl.
Takže doporučuji všem umejt blatníky nad kolama a dostat pryč bordel a sůl. nad předníma se to neusazuje, akorád v zadu.
Ty jo.. ja ted uvazuju.... mam takovy pocit, ze mam cely zadni podbeh vylozeny plastem..... vy to nemate? Musim se jit kouknout.... mozna taky dneska prehodim papucky
Ty kjávo to je docela silná káva , an mým dvokilu mám teda plastový podběhy nad všemi koly , ale tohle je fakt síla , vono taky u čtyřkila je ta "ozdobná" ochraná lišta na tom zadním lemu , kde se nádherně drží voda,sůl,blátíčko tak to se není čemu divit .
Každopádně jednou za čas ty podběhy "vyplachuju" WAPem a to máte koukat co tam odtud lítá za sr*čky .
minule když jsem toto dělal tak tam toho bylo tak tak na kýbl a to nekecám .
Jěště , že mám svýho mazlíka oboustraně zinkovanýho
Každopádně jednou za čas ty podběhy "vyplachuju" WAPem a to máte koukat co tam odtud lítá za sr*čky .
minule když jsem toto dělal tak tam toho bylo tak tak na kýbl a to nekecám .
Jěště , že mám svýho mazlíka oboustraně zinkovanýho
Shluk Rapid136,Swift 1.0,Corsa1.5D ( jen do práce )+SAŠA 214Si
No já sem na to potukával, a popravdě si nejsem jistej, jestli je to plast. je tam hodně černého plastu, ale pak tam sou normálně barvené kusy, a to bych odhadoval na plech. každopádně na nich je pořád barva a vypadá zdravě.
Jinak některé R400 už mají tu plastovo gumovou ochranu - lištu. které je nad kolem. Je to skvělé proti odlétajícím kamínkům. Já to mám taky, a jestli to mja i R200 nevím.
Jinak některé R400 už mají tu plastovo gumovou ochranu - lištu. které je nad kolem. Je to skvělé proti odlétajícím kamínkům. Já to mám taky, a jestli to mja i R200 nevím.
Já mám shnilý oboje zadní dveře, ve spodní třetině (pod lištou) směrem od předních dveří, prostě hrana a rozšiřuje se. Kapota je oklepaná, ale kupodivu nehnije. Dekl kufru ale odspodu ano. Díval jsem se na polském Allegru, tam všechny karosářské díly prodávají za směšné ceny, mají toho kupy a ve všech barvách, takže se s nima jednou domluvím, ukecám je, aby mi to na místě i přemontovali a podniknu si výlet do Polska. Plánuju vyměnit kapotu, víko kufru, oboje zadní dveře, levý přední blatník, zadní nárazník. Počítal jsem, že podle jejich nabídky bude všechno stát asi 5 - 8k, plus nějaká práce a auto bude jako nový. Za zlomek ceny všeho tady.
Rover 420 SI (RT), 136 PS, 1996, světlá kůže, vínová perleť.
Stejný problém, když tam jsou puchýřky je to v řiti, máš to prolezlý na skrz.Lemy jsem sehnal od Hondy ( na Rovera se nedělají ), ale musí se nastavovat, jsou krátké.Cena lemu 850 Kč/kus ( http://www.mjauto.cz ), možná se teď cena změnila.
No tak jste mě tedy potěšili, asi bych se toho svého mazla měl zase hezky rychle zbavit. S koncem zimy se začala objevovat rez zespodu na blatníku přesně pod víčkem nádrže, musel bych sundat nárazník a mrknout se, jak to tam vypadá. Každý déšť to teď jakoby vyplavuje a já mám permanentně rezavej šlem na zadním nárazníku, jak to hezky ztéká dolů. No a vlastně oba podběhy mi pomalinku začínají zkraje reznout, takže teď začínám mít hrůzné představy, jak to všechno vypadá zevnitř, kam oko nevidí a jak na tom příroda každou hodinou pilně pracuje... docela bych teď věřil i tomu, že zítra ráno přijdu k autu a zjistím, že mi přes noc odpadly podběhy a všechno kolem. Asi bych to měl nějak vhodně zašolíchat a včas prodat, aby to překvapení potkalo jiného šťastlivce, zvlášť když vím, že je nutné do toho vrazit cca 20 tisíc Blíží se totiž výměna rozvoďáku, prosakuje olejíček, takže klasika - těsnění pod hlavou, v zimě mě strašilo vrzání u předního kola a údajně by to mohl být kulový čep, no a ještě by se pár drobností našlo, jako třeba přední kotouče, jistě i desky. A co mě trápilo od začátku a nikdy jsem se s tím nesmířil - auto nemá klimatizaci. A to jsem ho začal mít tak rád, měl jsem v plánu - stejně jako spousta šílenců tady (nemyslím to zle) - dát si rouvříka pořádně dokopy a vozit se v něm hezkých pár let, protože se mi opravdu líbí a šlape zatím jako hodinky. I ten rozsáhlý servis bych podstoupil a měl bych aspoň jistotu, že mám tyhle věci na čas z krku. Ale jak si tak čtu vaše zkušenosti s karosérií u 400, s hrůzou zjišťuju, že jsem asi na chlup stejný případ a pravděpodobně mi stojí před barákem časovaná bomba. Zatím jsem do něj vrazil cca 5k za výměnu zadního ložiska a pak asi 1200,- za opravu brzdového vedení - to bude asi taky hezky zhnilé, protože údajně prohnilo v jednom místě vedení k zadnímu kolu, díky čemuž mi cestou z práce vytekla kapalina a až před křižovatkou, jelikož jsem delší úsek cesty brzdy nepotřeboval, jsem zjistil, že se mi brzdový pedál namísto očekávaného odporu propadl a já jel dál... umíte si představit tu smrt v mých očích, když jsem s panikou začal rvát za ruční brzdu a modlil se, abych to nenarval do auta přede mnou. Měl jsem štěstí. Příště až se mi rozsvítí varovná kontrolka brzd, nebudu si říkat, že se na to podívám doma, ale radši zastavím hned, dokud to ještě půjde. Rovera nemám dlouho, ale najel jsem s ním už přes 10 tisíc km. Na jednu stranu radost v něm jezdit, na druhou stranu zklamání z jeho vad. Asi se ho rychle bavím a poohlédnu se po nějakém mladším MG, do fábie sedat nebudu. Páčko
Je: Rover 45, 1,4 2001
Byl: Rover 416Si liftback, r.v. 1997
Byl: Rover 416Si liftback, r.v. 1997
Clape, tak to je mi lito.... Po pravde nikdo z toho neni stastny a kdo to mohl cekat... tenhle fatalni nedostatek se zacina projevovat u tohohle auta az ted, takze nikdo nikoho nemohl varovat, aby si na tohle dal bacha... Tusim, ze od roku 98 resp. 99, kdy Rover vzali do rukou nemci, jsou karoserie v poho...
Prosim, hlavne nic nemaskuj a pri pripadnem prodeji s pravdou ven
Preji Ti spravne a dobre rozhodnuti jak s Roverikem nalozit
Prosim, hlavne nic nemaskuj a pri pripadnem prodeji s pravdou ven
Preji Ti spravne a dobre rozhodnuti jak s Roverikem nalozit
Bych si opravdu nedělal iluze že to takle dělaj všichni. To je přece uplně normální že prodávaj auto ve chvíly, kdy jeho náklady na opravu sou už dost vysoké. Jako upřímně kdo by se zbavoval skvěle fungujícího auta bez vad. Kuli vzhledu to auto vymění málo kdo, to musí mít prachy koupit si auto jen aby bylo jiné. Případně u nás často přestup z R200-400 na R75.
Pak je samozřejmě ta možnost, nechat to opravit, napsat na to papír, a rovnou to dát do bazáče, i s tím papírem o opravách. To pak působí dobře, ale navíší to cenu.
No a pak je třeba si uvědomit že je rok 2009. A tyhle auta už přesluhujou. Jako 12-15 let už ta barva na mnoha místech nevydrží. Samozřejmě je řešení sundat blatníky, obrousit ty místa, nabarvit, a přestříkat lakem. Ale to chce prostor, zahradu, chatu. Na sídlišti před panelákem to nebude ono. Já to takle dělám, a krom toho že mám skvělej pocit, když to dodělám. Tak je taky jasné že se to podepíše na životnosti auta. letos mě čeká podvozek, ramena, a další věci. Všechno chci brousit a barvit. pak barva už skoro opadala.
Pak je samozřejmě ta možnost, nechat to opravit, napsat na to papír, a rovnou to dát do bazáče, i s tím papírem o opravách. To pak působí dobře, ale navíší to cenu.
No a pak je třeba si uvědomit že je rok 2009. A tyhle auta už přesluhujou. Jako 12-15 let už ta barva na mnoha místech nevydrží. Samozřejmě je řešení sundat blatníky, obrousit ty místa, nabarvit, a přestříkat lakem. Ale to chce prostor, zahradu, chatu. Na sídlišti před panelákem to nebude ono. Já to takle dělám, a krom toho že mám skvělej pocit, když to dodělám. Tak je taky jasné že se to podepíše na životnosti auta. letos mě čeká podvozek, ramena, a další věci. Všechno chci brousit a barvit. pak barva už skoro opadala.