už 7 let jezdím v Roveru 416Si a měl jsem průměrnou spotřebu 8l/100km (město, mimo město).
Vysoká spotřeba benzín 13l/100km
Vysoká spotřeba benzín 13l/100km
Zdravím!
už 7 let jezdím v Roveru 416Si a měl jsem průměrnou spotřebu 8l/100km (město, mimo město).
Měřák benzinu mi ukazoval vcelku dobře, když jsem jel po rovince ukazovala rafička přesně, z kopce mi rafička ukazovala méně benzínu a do kopce zase víc - na to už jsem si zvyk.
Před 2 měsíci, se mi měřák paliva rozbil a ukazuje vždy miň než je v nádrži skutečně.
A tak nějak i od té doby mi auto bere 13l/100km. Minulý týden jsem byl na STK a emise mám v pořádku, pod autem benzínová skvrna také není. Nevíte co by byla možná závada??
Děkuju!.R.
-
Jiří Visner
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysoká spotřeba benzín 13l/100km
Jaké jsou otáčky motoru na volnoběh , při zvýšených otáčkách by to mohlo být čidlo teploty motoru nebo motorek ovládání volnoběhu .
Není to opravdu jenom tím měřákem? Počítal sis přesnou průměrnou spotřebu mezi dvěma tankováními do plné nádrže?
Na volnoběh (neutrál) stojí rafička na 1000r/min. Což nevím, jestli je v pořádku?!Jiří Visner píše:Jaké jsou otáčky motoru na volnoběh , při zvýšených otáčkách by to mohlo být čidlo teploty motoru nebo motorek ovládání volnoběhu .
Přesnou průměrnou spotřebu jsem počítal. Už jsem měl v nádrži jen trochu benzinu, tak jsem natankoval za 300,-Kč, vynuloval najeté km a najel jsem 63km a to už jsem měl prázdnou nádrž.Hombre píše:Není to opravdu jenom tím měřákem? Počítal sis přesnou průměrnou spotřebu mezi dvěma tankováními do plné nádrže?
-
Venda 620 SDI
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vem od plný nádrže zase do plný nádrže a alespoň třikrát. Takhle dělá každá decka harakiri v průměru.
Rover 620 Sdi už je u Olsona
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
O.K. zítra ráno dám plnou. Nevíš kolik litru se vejde do nádrže?Venda 620 SDI píše:Tak to vem od plný nádrže zase do plný nádrže a alespoň třikrát. Takhle dělá každá decka harakiri v průměru.
To je pesně ta chyba, prázdnou nádrž to ukazuje i když tam je od 15 litrů méně, pak už ručička téměř neklesá, rozhodně ne tak rychle jako v tom běžném rozsahu. Takže pokud chceš spočítat spotřebu naber plnou, vynuluj počítadlo a vyjeď to k nule (asi 40l), pak natankuj zase plnou a ty litry co tam vlezou vyděl těma najetýma km (ve stovkách) a budeš mít spotřebu.nokiacup píše:Přesnou průměrnou spotřebu jsem počítal. Už jsem měl v nádrži jen trochu benzinu, tak jsem natankoval za 300,-Kč, vynuloval najeté km a najel jsem 63km a to už jsem měl prázdnou nádrž.
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Litry:km/100
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
-
F.i.s.h.men
nebude jednodušší když natankuje plnou a po ujetí 100km zajede na pumpu? Kolik natankuje tolik to žere a nebude muset čekat než vyjede celou nádrž a pak zase tankovat plnou nádrž.
Fishi, tim nebude dostatecne kompenzovat velmi velkou odchylku, ktera vznika tim, ze plna nadrz neznamena vzdycky plnou nadrz...
Ano, to je to saméAustin píše:Litry:km/100
Samozřejmě čím víc km najedeš, tím přesnější bude výsledek. Nejlepší je se zaregistrovat na www.spritmonitor.de, nebo na jiných podobných stránkách, kde se ti spotřeba, ale i celkové náklady na ujetý km počítají samy. Pak to vypadá nějak takhle, jen ceny jsou pokud jsi přihlášený v korunách
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To sice ano, ale odchylka bude rádově třeba půl litru, nebo možná litr. Tady se bavíme, že oproti normálním 7-8 l/100 km mu to bere 13 l/100 km. Pro orientaci by i těch 100-200 km bohatě stačilo.Trunda píše:Fishi, tim nebude dostatecne kompenzovat velmi velkou odchylku, ktera vznika tim, ze plna nadrz neznamena vzdycky plnou nadrz...
To je taky pravda 
Tak tam šlehni 1/3 E 85 a spotřeba tě nebude tak tankovat.. já na N95 jezdím cca ž,5- 7,5 a když kombinuju s Ečkem ale tak max halb un halb tak jsem na cca 8 l . A jen když je ráno zima tak horší starty anad 160 už to taky moc nejede. Ale příští týden mi namontují tu origo "krabičku " aby zmizely komplikace studených startů a pak už natvrdo jen Ečko...
E 85 á 27Kč.. a jede to 

...........
.......