už 7 let jezdím v Roveru 416Si a měl jsem průměrnou spotřebu 8l/100km (město, mimo město).

Na volnoběh (neutrál) stojí rafička na 1000r/min. Což nevím, jestli je v pořádku?!Jiří Visner píše:Jaké jsou otáčky motoru na volnoběh , při zvýšených otáčkách by to mohlo být čidlo teploty motoru nebo motorek ovládání volnoběhu .
Přesnou průměrnou spotřebu jsem počítal. Už jsem měl v nádrži jen trochu benzinu, tak jsem natankoval za 300,-Kč, vynuloval najeté km a najel jsem 63km a to už jsem měl prázdnou nádrž.Hombre píše:Není to opravdu jenom tím měřákem? Počítal sis přesnou průměrnou spotřebu mezi dvěma tankováními do plné nádrže?
O.K. zítra ráno dám plnou. Nevíš kolik litru se vejde do nádrže?Venda 620 SDI píše:Tak to vem od plný nádrže zase do plný nádrže a alespoň třikrát. Takhle dělá každá decka harakiri v průměru.
To je pesně ta chyba, prázdnou nádrž to ukazuje i když tam je od 15 litrů méně, pak už ručička téměř neklesá, rozhodně ne tak rychle jako v tom běžném rozsahu. Takže pokud chceš spočítat spotřebu naber plnou, vynuluj počítadlo a vyjeď to k nule (asi 40l), pak natankuj zase plnou a ty litry co tam vlezou vyděl těma najetýma km (ve stovkách) a budeš mít spotřebu.nokiacup píše:Přesnou průměrnou spotřebu jsem počítal. Už jsem měl v nádrži jen trochu benzinu, tak jsem natankoval za 300,-Kč, vynuloval najeté km a najel jsem 63km a to už jsem měl prázdnou nádrž.
Ano, to je to saméAustin píše:Litry:km/100
To sice ano, ale odchylka bude rádově třeba půl litru, nebo možná litr. Tady se bavíme, že oproti normálním 7-8 l/100 km mu to bere 13 l/100 km. Pro orientaci by i těch 100-200 km bohatě stačilo.Trunda píše:Fishi, tim nebude dostatecne kompenzovat velmi velkou odchylku, ktera vznika tim, ze plna nadrz neznamena vzdycky plnou nadrz...