Rover 414 z Itálie
Re: Rover 414 z Itálie - přihlášení
Chemopren ve spreji znám dobře.Funguje,jen když jsem lepil opravdu silnej koberec,co se dává na repro na stropnici,tak to moc nedrželo,ale bylo to opravdu těžký.Neprosakuje,jen lehce nastříkat a hlavně na povrch,kterej chceš upravit,nechat chvíli dejchat a nalepit.Ceny teda hrozná,ale na palubce jsem ten koberec měl taky a sluníčko a různý teplolty neměly šanci. 

MG ZT-T 25K4F 140 kW 245 Nm.
Mini SPI 1995 -> 18K4K 118 kW 174Nm?
Mini SPI 1995 -> 18K4K 118 kW 174Nm?
-
- Kontaktovat uživatele:
Nekdo prave rikal, ze si udelal "svuj" chemopren ve spreji - proste naredil nejaky chemopren extrem (nevim teda cim...). Predpokladam, ze ten z Lidlu chemopren nebude a trochu (dost) se toho bojim 

Daily: '96 Rover 414Si
Sunny weekends: '91 Nissan 240SX RMKS13
In progress: '96 Nissan 240SX S14a
- Kontaktovat uživatele:
Upřesním -- Lidl měl v akci lepidlo UHU, sprej 200 ml, žádný noname vyrobený pro supermarket ... koupil jsem ho už kdysi, co jsem s ním přilepil drží dodnes. Ty akce se čas od času opakují, takže teď je měli zas minulý týden, ale včera jsem viděl už jen doprodávat zbytky.
Tip -- UHU má fantastická sekundová lepidla. Vše ostatní mi do pár měsíců vyschlo (bez ohledu na cenu), jen UHU zatím ne.
Tip -- UHU má fantastická sekundová lepidla. Vše ostatní mi do pár měsíců vyschlo (bez ohledu na cenu), jen UHU zatím ne.
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi tam zitra kouknu, jestli neco jeste nebude... Takze mam se ptat po lepidle UHU ve spreji, jo?
http://lepidlo.heureka.cz/uhu-univerzal ... eji-3-v-1/
tohle?
Jinak jeste jeden dotaz? Kde sehnat klicenku Rover?
Takova prkotina, co udela radost 
http://lepidlo.heureka.cz/uhu-univerzal ... eji-3-v-1/
tohle?

Jinak jeste jeden dotaz? Kde sehnat klicenku Rover?

- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Strc sekundak do lednicky a vydrzi ti na vekyAnderN píše:Upřesním -- Lidl měl v akci lepidlo UHU, sprej 200 ml, žádný noname vyrobený pro supermarket ... koupil jsem ho už kdysi, co jsem s ním přilepil drží dodnes. Ty akce se čas od času opakují, takže teď je měli zas minulý týden, ale včera jsem viděl už jen doprodávat zbytky.

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš, to mě nenapadlo
Ale s tím sekunďákem UHU to ani není potřeba.
Xcriss -- na této stránce vlevo dole cca za 90,- Kč

Xcriss -- na této stránce vlevo dole cca za 90,- Kč
-
- Kontaktovat uživatele:
To vubec nevypada zle, zitra tam mrknu
Uz vidim z dulku vylezajici oci prodavacky: "Dobry den, mate UHU permanent spray lepidlo?" 

Ten manuál ti nepomůže, není v něm ten hluk za jízdy. to, že je v italštině by ani tak nevadilo. Manuál ti je platný, pokud máš auto z Německa, kde v TP chybí jenom spotřeba a rozvor. Spotřeba většinou v manuálu je (teda s výjimkou Renaultu a amerických značek) a rozvor taky, ten se dá i změřit. Ale v italském TP chybí :
-zatížení střechy (to by nebyl problém opsat z manuálu)
-výška vozidla (dá se změřit, nebo manuál)
-provozní hmotnost (ta je v manuálu, nebo se vypočítá z hmotnosti prázdného auta - "massa a vuoto"- která je v tp)
-hmotnost nebrzděného přívěsu (manuál)
-hluk za jízdy - lze zjistit jedině výpisem, nebo ho může změřit zkušebna
-nejvyšší povolená rychlost (to je taky celkem problém, někdy je ale v it. TP napsaná, ale málokdy)
-povolené zatížení náprav (opíše se ze štítku)
Jinak v databázi schválených ZTP je 6 Roverů 414 - 3 sedany a 3 hatchbacky.
JK Mini: ahoj kolego, to jsem nevěděl. Ale zdály se mi ty tvé příspěvky nějaké zasvěcenější
Tak aspoň někdo
-zatížení střechy (to by nebyl problém opsat z manuálu)
-výška vozidla (dá se změřit, nebo manuál)
-provozní hmotnost (ta je v manuálu, nebo se vypočítá z hmotnosti prázdného auta - "massa a vuoto"- která je v tp)
-hmotnost nebrzděného přívěsu (manuál)
-hluk za jízdy - lze zjistit jedině výpisem, nebo ho může změřit zkušebna
-nejvyšší povolená rychlost (to je taky celkem problém, někdy je ale v it. TP napsaná, ale málokdy)
-povolené zatížení náprav (opíše se ze štítku)
Jinak v databázi schválených ZTP je 6 Roverů 414 - 3 sedany a 3 hatchbacky.
JK Mini: ahoj kolego, to jsem nevěděl. Ale zdály se mi ty tvé příspěvky nějaké zasvěcenější

-
- Kontaktovat uživatele:
Panove tak ja sem hodim zas nejaky dotaz
Moc mi nebrzdí brzdy. Predni kotouce uz maji nelepsi roky za sebou, ale nezda se mi, ze by to mel byt duvod. Na STK se ukazalo, ze jedna brzdi vice nez druha. Odhad byl, ze je nekde sajrajt v trubkach, protoze to, co tam bylo misto brzdovky...
To jsem jeste nevidel - cerna voda a na ni nejaky zeleny zabinec. Ble. To jsme vymenili, proplachli novou brzdouvkou, odvzdusnili - ale stejne to brzdi malo. Cim to muze byt? Muze to delat, kdyz je KO hlavni valec? Nebo to muze byt jen temi kotouci?
Jinak svicky vymeneny za NGK a auto uz necuka a jede krasne
Jako bonus jsem zjistil, ze ma auto udelane rozvody asi pred 10tis. km
Dobre jsem to koupil, stalo to za to srani s prihlasovanim, to je mimochodem vyreseno, ve stredu jdu pro cistopis... Ale komplet papirovani k prihlaseni me vyjde na 10 300Kč

Moc mi nebrzdí brzdy. Predni kotouce uz maji nelepsi roky za sebou, ale nezda se mi, ze by to mel byt duvod. Na STK se ukazalo, ze jedna brzdi vice nez druha. Odhad byl, ze je nekde sajrajt v trubkach, protoze to, co tam bylo misto brzdovky...

Jinak svicky vymeneny za NGK a auto uz necuka a jede krasne

-
- Kontaktovat uživatele:
Ted mi napsal kolega taky o tech hadicich... To by se mi nechtelo menit teda
Cepy byly myslim OK...

Pokud je u kotoučové brzdy nesouměrnost, většinou pomůže sundat brazdový třmen na slabším kole (nebo nejlépe obě strany) očistit a namazat vodící čepy, vytáhnout destičky i ty plíšky pod zámkama destiček, všechno krásně očistit, nezamastit desky a složit. Někdy bývá ale i přidřený píst v brzdovém třmenu a to už vyžaduje složitější operaci, ale nouzově můžeš zkusit vyšlapat pedálem píst tak o 2 cm ven (aby nevypadl celý), optrně ohrnout manžetu, aby se neroztrhla a píst očistit pomocí nějakého WD spreje a hadru a stolařskou svěrkou zatlačit zpět do třmenu. To můžeš tak 3x zopakovat, aby se všechna špína arez dostala ven.
Jinak může být nesouměrnost způsobená špatným odvzdušněním nebo jsou zamaštěné desky od vazelíny z prasklé manžety nebo z ložiska. Eventuelně když někdo vymění desky jen na jedné straně. Ale většinou je to fakt jen přidřené na čepu, nebo pístu, nebo nepohyblivá destička.
Jinak může být nesouměrnost způsobená špatným odvzdušněním nebo jsou zamaštěné desky od vazelíny z prasklé manžety nebo z ložiska. Eventuelně když někdo vymění desky jen na jedné straně. Ale většinou je to fakt jen přidřené na čepu, nebo pístu, nebo nepohyblivá destička.
Jinak řečeno..... není od věci udělat repasi třmenů. Velká část lidí, ale i servisáků prdí na průběžnou péči o brzdiče, tak u tak starého auta se dá očekávat, že už nebudou úplně v kondici...
No, ale aby tě nevzali za slovo a neudělali repasi i s tou elektrolýzou a octovou lázní, nátěrem atd
. Ale samozřejmě kompletní rozborka a výměna manžet a kroužků je to, co to potřebuje. To, co jsem napsal já je jen takové minimum, které já dělám po každé zimě.