Na Roverovi 25 mi svítila kontrolka airbagů - SRS, už jsem to tak koupil s tím, že airbagy tam po nehodě nebyly. Já s tím problém neměl a 3x na technické taky problém nebyl, ale teď naposledy mě vyhodil. Tak pokud má někdo stejný problém a nechce se mu měnit airbagy a předpínače pásů, tak stačí koupit rezistory s odporem 2,2 Ohm a dát namísto airbagů a předpínačů pásů. Rezistory koupíte třeba tam, kde opravují televize, kupoval jsem 4x tyto:
http://www.tsnova.cz/p25408-odpor-ax5w- ... -8x9x24mm/
Drátky odporu naletovat na dráty žlutého kabelu od airbagu - ve volantu a u spolujezdce a na dráty kabelu od předpínačů pásů - pod sedačkou. Buď se odříznou zástrčky na konci kabelů a rezistor se napájí nebo "přiváže" a pořádně zaizoluje anebo se drátky rezistoru strčí přímo do zástrčky a zaizoluje se to. Důležitá věc - pokud je auto po nehodě, musí se vymazat chyby v řídící jedotce. Po nainstalování rezistorů se kontrolka začne chovat jako by tam airbagy byly. Zároveň pozor při koupi ojetiny - i kontrolka airbagů se dá snadno obejít...
"Oprava" kontrolky SRS (Airbag)
Re: "Oprava" kontrolky SRS (Airbag)
No, já bych podotknul, že obecně tuto "opravu" nelze doporučit, jak kvůli bezpečnostním rizikům, tak i proto, že jde o ne zcela konstruktivní řešení. Airbag se dá sehnat pomalu za cenu rezistoru, tak proč to řešit složitě, když to jde jednoduše 

- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Polkrok a nove myslenky nelze zastavit.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
Jen upřesním, že od 1.1.2013 se na STK hodnotí jako vážná závada pokud airbag chybí, je zjevně nefunkční, nebo kontrolka signalizuje závadu v systému.juraz píše:Na Roverovi 25 mi svítila kontrolka airbagů - SRS, už jsem to tak koupil s tím, že airbagy tam po nehodě nebyly. Já s tím problém neměl a 3x na technické taky problém nebyl, ale teď naposledy mě vyhodil.
Docela by mne zajimalo jak to je pokud neni airbag uveden v TP. Co jsem koukal tak airbag jako takovy neni povinny v EU, narozdil treba od ABS. Pokud neni v TP, na zaklade ceho na STK usoudi, ze tam ma byt? (kdyz opominu napisy SRS na oknech, a vzhled volantu)
Co vim tak nektere TP info o / poctu pytlu maji, jine ne.
Co vim tak nektere TP info o / poctu pytlu maji, jine ne.
Jak psal Hombre,zmenilo se hodnocení závad,právě kvůli EU,pro sjednocení a aby když třeba rakouskej policajt uvidí protokol od nás a číslo závady,ví o co jde.Sice to naše legislativa nedořešila,ale zákony EU jsou nám nadřazené.Takže,co se prředtim hodnotilo jako závada lehká,je už vážná a na některý úkony už nejsou ani závady.Přál bych vám vidět ten svazek závad,prostě bordel.Jinak technik když nebude svítit žádnej sdělovač a nebude mít v autě nápisy,tak nemůže a ani nechce něco takovýho řešit.Osobně,bejt tebou,seženu si tady na foru díl za pár korun a nebudu nic letovat.
MG ZT-T 25K4F 140 kW 245 Nm.
Mini SPI 1995 -> 18K4K 118 kW 174Nm?
Mini SPI 1995 -> 18K4K 118 kW 174Nm?