Mě tady docela mate,co píšeš J.K.Když se auto zahřeje,je to na h... pak na delších cestách je to v pohodě.
Takže mu vadí rychlejší přidání plynu a je vysoká spotřeba?99 ještě nemá MAP snímač,myslím.Já vozím nový víko a palec rozdělovače pro jistotu.

Jestli máš zapalování zkontrolovaný a což by nemuselo bejt v tvym případě příčinou,tak bych šel po snímačích.Ještě se mi stalo,že na Mini byly už starý svíce a za studena to šlo dobře,ale jak se ohříval,tak kuckal až se jednou zastavil.Stačilo je vytočit,sklepnout odtrh elektrod a jel jsem bez problémů.

Blbě ti to spaluje,tak snad snímač teploty motoru,stojí prd,tak bych ho vyměnil.Lambda sonda sice řídí směs na základě údaje o množství kyslíku a koriguje směs,ale měla by mít svoje mezní hodnoty.Toť můj názor,možná je systém roverů náchylnější.Když jsi jí měl ale odpojenou,tak by měla jednotka najet na základní režim a v určitejch mezích regulovat palivo a zapalování dle původní mapy.Jen zkus odpojit baterku počkat půl hoďky,spojit kontakty,ať se jednotka vymaže a odpojit lambdu.Mělo by to běžet,pokud neni nic mechanickýho původu v řiťi.Prostě se ti tam taky po různejch opravách/úpravách do jednotky nahrajou nesmyslný adaptační hodnoty a nefunguje to.

Je to takový zmatený,ale když člověk není u auta,těžko se něco s jistotou odhalí.

MG ZT-T 25K4F 140 kW 245 Nm.
Mini SPI 1995 -> 18K4K 118 kW 174Nm?