koupě rover 216 82kw
koupě rover 216 82kw
Zdravím, jelikož jsem hrdým majitelem rovera 400 a užívám ho ve vší spokojenosti, rozhodli jsme se s mojí drahou polovičkou,že si koupíme do rodiny druhé auto a bude to opět rover. Tentokrát jsme narazili na jeden pěkný exemplář 216tky. Tak bych se chtěl zeptat na co bych si měl pro koupi dávat pozor. Díky
Re: koupě rover 216 82kw
V podstatě na kastli - korozi - zadní lemy, prahy. Motoricky to znáš, pokud máš benzín - těsnění pod hlavou.Jinak toho moc není , nebo to jsou drobnosti - 200 je v podstatě jednoduché a spolehlivé auto.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Nejsem mechanik, takže kapučíno v nádržce na vodu, slabý zátah motoru? Benzín jsem měl naposledy před 10ti lety a to škodovku 105tku, 216 bude asi výkonově někde jinde
.

Jak píše Karel.
Veškeré těsnění na motoru - jak je moc špinavý motor, dále ta rez, nejvíce reznou prahy od zadního kola, je tam v blatníku takový blbý lem, kde se drží bahno a pak to prorezne dovnitř (občas pokud nějakej mamlas oddělá zátky na servisních dírách do lemů - které jsou za plastovým podběhem a tama proudí voda do prahů). Dále ložiska, ale to člověk zjistí časem, vakl v řízení a čepy. Já už mám převodku řízení jakousi vytahanou, tak mi to tam nějak mlátí. Podívej se odspodu motoru, jestli tam nejsou kapky oleje, může sáknout i těsnění u převodovky, koukni do kufru pod koberec a pod rezervu jestli to tam není rezavé, rádo tam zatéká. Zkontroluj si všechny zámky, já se např nachytal, že jeden mi sežral klíč a už mi ho nedal. Dále, klasika, jestli má dva ovladače (ale není to neřešitelný problém). Dalo by se pokračovat ale to by předpokládalo rozborku auta.... možná ještě hrábnout na kotouče, jak jsou sjeté - čisté -> OK, hrubé/vyfrézované dráhy jak na vinilové desce či odpadlé plochy -cena dolů, po projížďce si opatrně šáhnout na kola (brzd. třmeny) porovnat teploty. Padající stropnice je opravitelná..
sorry, je to chaotické, ale tak nějak jsem nechal proudit vzpomínky
Veškeré těsnění na motoru - jak je moc špinavý motor, dále ta rez, nejvíce reznou prahy od zadního kola, je tam v blatníku takový blbý lem, kde se drží bahno a pak to prorezne dovnitř (občas pokud nějakej mamlas oddělá zátky na servisních dírách do lemů - které jsou za plastovým podběhem a tama proudí voda do prahů). Dále ložiska, ale to člověk zjistí časem, vakl v řízení a čepy. Já už mám převodku řízení jakousi vytahanou, tak mi to tam nějak mlátí. Podívej se odspodu motoru, jestli tam nejsou kapky oleje, může sáknout i těsnění u převodovky, koukni do kufru pod koberec a pod rezervu jestli to tam není rezavé, rádo tam zatéká. Zkontroluj si všechny zámky, já se např nachytal, že jeden mi sežral klíč a už mi ho nedal. Dále, klasika, jestli má dva ovladače (ale není to neřešitelný problém). Dalo by se pokračovat ale to by předpokládalo rozborku auta.... možná ještě hrábnout na kotouče, jak jsou sjeté - čisté -> OK, hrubé/vyfrézované dráhy jak na vinilové desce či odpadlé plochy -cena dolů, po projížďce si opatrně šáhnout na kola (brzd. třmeny) porovnat teploty. Padající stropnice je opravitelná..
sorry, je to chaotické, ale tak nějak jsem nechal proudit vzpomínky
Rover 216Si, 82kW, r.v. 1997; 2011...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu
2024- ...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas

Jendo, díky za vyčerpávající odpověď

Dobry den,
zvazujeme prodej Rovera 216, r. 1989, 1,6 automat, tm. zelená, interiér v kůži a dřevě, střešní okno. Je po oprave korodujicich casti, nove pneu, opotřebované čalounění stropu, chybí spojler na kufru. Motor a prevodovka funguji perfektně. Je to rodinny milacek, ale nejsme schopni ho dat do vymazleneho stavu, jak bychom radi..
Do srotu je tohohle skoroveterana ale urcite skoda...Mel by nekdo zajem? charlie80@centrum.cz
zvazujeme prodej Rovera 216, r. 1989, 1,6 automat, tm. zelená, interiér v kůži a dřevě, střešní okno. Je po oprave korodujicich casti, nove pneu, opotřebované čalounění stropu, chybí spojler na kufru. Motor a prevodovka funguji perfektně. Je to rodinny milacek, ale nejsme schopni ho dat do vymazleneho stavu, jak bychom radi..

Jano, prosim dej sem inzerat a nejlepe s fotkama a predstave o cene... 

Tak auto koupeno a je čas vychytat "drobné" mouchy. Po týdnu se nám zasekl zámek zadních dveří a ne a ne se otevřít (centrál, klíč,, páčení z vnitřní strany), pokud sundám plastový kryt je tam k mechanismu nějaký slušný přístup pro případné promazání či výměnu nějakého vadného dílu? Včera mi ho žena půjčila a zjistil jsem, že na volnoběh zůstanou otáčky na cca 1500 po sešlápnutí plynu klesnou na 1000. Dále špatně ukazuje palivoměr po cca 70 km ukazuje o 1/4 nádrže méně, přitom je spotřeba cca 7 l/100. Prosím poraďte. Díky
Ps: hromada dalších dotazů bude následovat je to takový otloukánek, ale rover, takže co dodat
Ps: hromada dalších dotazů bude následovat je to takový otloukánek, ale rover, takže co dodat

klapka - klasika, našel bys to tu.
Nejlépe založ si vlastní vlákno pod příslušnou sekcí, tak jak to mám třeba já -viz můj podpis či jak se temu říká.
ohledně té klapky, máš tam předpokládám klapku na sáni z plastu, zkontrolovat jak je moc naplé lanko ke klapce, vyndat klapku, vyčistit, promazat...
Nejlépe založ si vlastní vlákno pod příslušnou sekcí, tak jak to mám třeba já -viz můj podpis či jak se temu říká.
ohledně té klapky, máš tam předpokládám klapku na sáni z plastu, zkontrolovat jak je moc naplé lanko ke klapce, vyndat klapku, vyčistit, promazat...
Rover 216Si, 82kW, r.v. 1997; 2011...
2024- ...

Jj, hledej tu heslo "servo volnoběhu"...
S tím palivoměrem to asi bude božel problém na plováku v nádrži, což asi bude jednodužší se s tím smířit
S tím palivoměrem to asi bude božel problém na plováku v nádrži, což asi bude jednodužší se s tím smířit

Co sem vykoukal u mě, tak ten palivoměr je takovej náladovej podle toho jak je napapanej.. Od plný nádrže to padá jak kdybych měl hadičku z nádrže rovnou do výfuku a někde kolem 1/3 se to zastaví a padá to pomalu 

Na servo kouknu, tedy pokud žena dovolí
. Od té doby co jsme ho přivezli tak by v něm snad nejraději bydlela. A co se týká toho zadního zámku, máte i v tomhle případě nějakou radu?

Myslíš jako dveře kufru? Ty nemáš u řidičovy levé nohy páčku na otevření kufru? (teď nevím, jestli to RFa mají stejně jako XW)
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nemají ... RF má zámek-tlačítko přímo na dveřích kufru.
Aha.... no tak to je blbý....