Dekarbonizace - produkty BG
Dekarbonizace - produkty BG
Zdravím všechny servisáky a mechaniky, kteří se v autech vyznají víc než já... To budou asi všichni.
Máte nějaké zkušenosti, tipy, rady k produktům BG pro dekarbonizaci motoru?
Víte o spolehlivé firmě (OV, F-M, Karviná), která toto provádí?
Díky za každou radu!
Máte nějaké zkušenosti, tipy, rady k produktům BG pro dekarbonizaci motoru?
Víte o spolehlivé firmě (OV, F-M, Karviná), která toto provádí?
Díky za každou radu!
Rover 75 Tourer 2.0 CDTi, r. v. 2003
Re: Dekarbonizace - produkty BG
Myslíš dekarbonizaci olejového hospodářství ?
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
Ano, dekarbonizace olejového hospodářství - i když jsem slyšel/četl, že to jde použít i na palivové hospodářství (včetně vstřiků) a snad taky na automatické převodovky... Ten odkaz, co poslal Karel825, to by měly být ony produkty. Máte s tím nějaké zkušenosti?
Nejsem si jistý, jestli dovedu svůj problém popsat přesně, ale pokusím se, jako amatér: Mechanik ze servisu, kde jsem byl na kontrole kouknul pod auto a řekl mi, že mi teče olej z posilovače řízení, že jsou to nějaká gufera (gufery???), která se musí repasovat. Cenu repase vyčíslil na 7500 Kč. Úbytek oleje (aspoň v mých očích) není nijak velký - v podstatě po dvou měsících klesl asi o 1 mm pod rysku "max", jenže je pravdou, že bych to chtěl mít - alespoň do budoucna v pořádku.
Lenham mi řekl, že je ještě jedna možnost a to právě čištění "BG", ať se na to podívám, že by to mohlo fungovat. Samozřejmě s rizikem, že když nebude, tak zaplatím za to čištění plus repasi.
Proto hledám někoho, kdo s tím má zkušenosti, případně jiné názory a rady, kterých se mohu chytnout.
Díky moc za cokoli!
PS.: Podle toho, co čtu na internetu, umí tyhle přípravky zázraky - takže taková investice by byla super... Kdyby to fungovalo
Nejsem si jistý, jestli dovedu svůj problém popsat přesně, ale pokusím se, jako amatér: Mechanik ze servisu, kde jsem byl na kontrole kouknul pod auto a řekl mi, že mi teče olej z posilovače řízení, že jsou to nějaká gufera (gufery???), která se musí repasovat. Cenu repase vyčíslil na 7500 Kč. Úbytek oleje (aspoň v mých očích) není nijak velký - v podstatě po dvou měsících klesl asi o 1 mm pod rysku "max", jenže je pravdou, že bych to chtěl mít - alespoň do budoucna v pořádku.
Lenham mi řekl, že je ještě jedna možnost a to právě čištění "BG", ať se na to podívám, že by to mohlo fungovat. Samozřejmě s rizikem, že když nebude, tak zaplatím za to čištění plus repasi.
Proto hledám někoho, kdo s tím má zkušenosti, případně jiné názory a rady, kterých se mohu chytnout.
Díky moc za cokoli!
PS.: Podle toho, co čtu na internetu, umí tyhle přípravky zázraky - takže taková investice by byla super... Kdyby to fungovalo
Pokud se jedná o posilovač, použil bych maximálně něco na oživení těsnících prvků - ale pro automaty. Kdysi jsem toto od STP použil u motoru a zafungovalo to. Před aplikací rozhodně vyměnit olej v řízení.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Vidím, že na mou radu nereaguješ, přesto se zeptám : co máš vlastně za problém a s čím ? Potom se dá něco poradit lépe...
Původně to vypadalo, že se ti jedná o motor....
Odkud z řízení to teče - obvykle tečou jen hadice k nádobce, což jen estetická záležitost.
Odkud z řízení to teče - obvykle tečou jen hadice k nádobce, což jen estetická záležitost.
Ale reaguji a vážím si jí. Jak jsem psal výše, teče mi olej někde zpod nádobky pro posilovač řízení. Podle mechanika jsou na vině jakási "gufera" a nabídl mi jejich repasi. Nicméně Lenham mi poradil, abych to zkusil nejdříve propláchnout - právě produkty firmy BG. Že by se snad měly těsnicí prvky dostat do původního stavu - nebo alespoň stavu blízkého tomu původnímu.KDB píše:Vidím, že na mou radu nereaguješ, přesto se zeptám : co máš vlastně za problém a s čím ? Potom se dá něco poradit lépe...
Je to takový můj osobní boj - repase, 7500 korun, nebo dát 2000 a pak se uvidí? Ještě bych měl dodat, že během dvou týdnů by měl můj Rover dostat nové čepy a tyčky pro řízení a měl by projít kompletní geometrií řízení, takže ta repase by se dělala při jednom, když už to bude všechno dole...
A co se týče toho motoru... Když jsem koukal na internetu, tak jsem našel k těmto produktům článek, který je vyzdvihuje i co se týče pročištění vstřiků - nevím jestli by to opravdu fungovalo, ale je to stejná otázka jako výše: repase za cca 20000 nebo to zkusit propláchnout?
V tomhle případě logicky žádný výplach a regenerace nepomůže. Ostatek teče ojediněle.
Doporučuju koupit 1-2 litrovky kvalitního ATF III - podle stavu kapaliny v nádobce a vyměnit jí v řízení. U nafty je čerpadlo víc namáhané a pořád platí, kdo maže, ten jede.
Zvednu si předek, abych měl kola ve vzduchu, stříkačkou vysaju nádobku, nechlupatým hadříkem utřu nádobku kam dosáhnu a doliju čistou ATF. Tohle opakuju, dokud odsávaná kapalina není čistá.
Tuhle metodu používám, protože řízení nejde ani chvíli bez náplně a nezavzdušní se - mimo opotřebení se snáze může utrhnout nějaký pucek bordelu a udělat neplechu.
Za radu děkuju, ale já jsem taková lama co se aut týče, že tohle bych asi nepoznal. Ale jedno po přečtení tvého příspěvku a přemýšlením nad Lenhamovými slovy asi dozrálo: zatím žádná repase - nechám udělat výměnu tyček řízení, geometrii a potom budu mít čas přemýšlet co a jak dál.KDB píše:Zkus se sám podívat, odkud to vzlíná.
Mimochodem - dovedl bys mi vysvětlit, co jsou to ta "gufera"??? A kde jsou? Protože sám píšeš:
- ale gufera tam prostě nevidímKDB píše:Jsou 4 možnosti, nádobka, čerpadlo, skříň řízení a spojovací trubky a hadice.
Gufera jsou v skříni a myslím, že v čerpadle. Tam, kde je potřeba utěsnit rotačně, nebo suvně pohyblivou součást kruhového tvaru. Jako všechny těsnící prvky tvrdnou (stářím, často vysokými teplotami, nebo nevhodnou kapalinou - i olej obsahuje složky, které udržují těsnění v kondici - časem se vyčerpávají), a existují více, či méně účinné kondicionéry, které se dají přidat do oleje.
Takže zastáváš stejný názor jako Lenham - než vrazit peníze do kompletní repase, raději zkusit "alternativní" cesty a v případě že to nevyjde, tak za půl roku nebo za rok můžu uvažovat o repasi... Jestli to teda chápu dobře 
Jasně.
Není to žádná alternativní cesta, ale údržba (výměna ATF) a oprava (přetěsnění hadic).
Není to žádná alternativní cesta, ale údržba (výměna ATF) a oprava (přetěsnění hadic).
- jo, rozumím, špatně jsem to nazval. Díky za podporuKDB píše:Není to žádná alternativní cesta, ale
-
lenham3
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Prolíná to primo na hřebenu,žádné trubky nebo hadice nebo spoje,proto jsem doporučil produkt BG odzkoušené a funguje i na čištění motoru a strojů atd doporucuji kdyby jste viděli jaky bordel z toho letí ....
- díky Lenhame, zkusím najít nějakou tu firmu poblížlenham3 píše:Prolíná to primo na hřebenu,žádné trubky nebo hadice nebo spoje,proto jsem doporučil produkt BG odzkoušené a funguje i na čištění motoru a strojů atd doporucuji kdyby jste viděli jaky bordel z toho letí ....