Výměna ložiska v kole
Re: Výměna ložiska v kole
Taky to nemám jistý, možná gumy hučí to stejně na obě strany ,když zatáčím.Mech. říkal že by to moh být i diferák,tak to bych se picnul,ale byla to 10min prohlídka,tak nemoh přesně říct oco jde. V září bych měl jet dělat brzdy no tak uvidíme co a jak. Olej do převodovky dával před 2 roky a jeho tam dost.Dával shell 75w-80w,tak snad nic nezkazil,navíc po 2 letech?To by se snad projevilo dřív.
Re: Výměna ložiska v kole
Opět se pokusím oživit jedno ze starších témat, abych zbytečně nezakládal nové. Čeká mě výměna předních ložisek, jelikož přerušované hučení už se chvílemi mění na kovové skřípání
Jedná se o 45 1,4 ale pasovalo by to asi na všechny 400, 45 a MG ZS. Podle Rimmerů by se mělo jednat o ložisko s označením RUD100070. Poohlédnu-li se po dostupné alternativě, tak najdu ložiska od SKF VKBA3461, FAG 713617360, případně i jiné, levnější. Ceně nejspíš v tomto případě odpovídá i životnost, tak bych zůstal u těchto dvou výrobců, přikláním se k SKF, abych to za dva roky nemusel měnit znova. Nerozumím však tomu, proč uváděný rozměr ložiska od SKF je jiný než od FAG: SKF vnější průměr 79mm, vnitřní průměr 43mm, šířka 38mm a FAG 84 x 48 x 46mm. U Elitu dokonce píšou u ložiska od SKF šířku 41mm. Jsem z toho bordelu docela zmatený. Dejme tomu, že šířka se může u jednotlivých výrobců o nějaký ten mm lišit, ale průměr je docela zásadní. Nevím, podle čeho se mám řídit. Chci si koupit ložiska a nejsem si jistý, že si koupím to, co tam má být. Potřebuju jezdit, nemůžu auto rozebrat, změřit ložiska a pak je shánět. Může mi někdo potvrdit, že na předních kolech má být ložisko VKBA3461?
Co se týče výměny, ložisko se tedy lisuje na náboj? Co když nepůjde původní ložisko stáhnout?

Co se týče výměny, ložisko se tedy lisuje na náboj? Co když nepůjde původní ložisko stáhnout?

Je: Rover 45, 1,4 2001
Byl: Rover 416Si liftback, r.v. 1997
Byl: Rover 416Si liftback, r.v. 1997