Rover 827 Si, r.v. 1995
Re: Rover 827 Si, r.v. 1995
To jo, ale mám jen jedny ruky 

Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
Dnešní kontrola kompletnosti předního tlumiče 

Dnes jsem se kromě naaplikování přípravku Nanostěrače na všechna skla a přední světla, pokusil zjistit proč topení stále topí, celý systém jak jsem pochopil z nákresu na Rimmerbros je zdá se ovládán podtlakem, jehož součástí jsou mimochodem i obě hadičky, které jsem měl prasklé a po zkrácení obou již nikde nic nefučí, ale změna žádná
Nicméně po otevření controlboxu kde všechny hadičky končí se na mě vyhrnulo cosi neskutečného a tím jsem v motorovém prostoru skončil
Po demontáži kastlíku před spolujezdcem jsem se dostal k tělesu topení a klimy, ale zde se zdá být všechno zapojeno tak jak je to podle schématu
, přepínání směru foukání funguje, klapka vnitřní cirkulace také a i ventilátor mění rychlosti jen ta teplota je pořád naplno ať ubírám nebo přidávám
Alespoň jsem si vyčistil vstup pro ventilátorek chlazení jednotky klimy a dál budu pokračovat asi až po naplnění klimatizace, která zřejmě pro nízký nebo žádný tlak chladiva nenabíhá, ale předpokládám, že její nefunkčnost by neměla mít na problém s topením vliv
. No co, každý den není posvícení 

Někde na chladícím okruhu motoru je odbočka do topení a na tom musí být nějaká klapka... tak zjistit zda-li funguje 

To už mám naštudované ovládá to takový jeden bazmek pozice č.16
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID004435
Podle toho co jsem si díky překladači přelouskal na níže přiloženém odkazu je to běžná závada, navíc podle vybavení SLi a nebo Sterling je ovládání spojeno i s klimou prostě skvělý systém, když to funguje, ale na údržbu nic moc
nicméně já na to určitě příjdu
http://forums.mg-rover.org/archive/index.php/f-122.html
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID004435
Podle toho co jsem si díky překladači přelouskal na níže přiloženém odkazu je to běžná závada, navíc podle vybavení SLi a nebo Sterling je ovládání spojeno i s klimou prostě skvělý systém, když to funguje, ale na údržbu nic moc

http://forums.mg-rover.org/archive/index.php/f-122.html
Dnes proběhla krátká návštěva rodiny Trundovic, jednak jsem jim dovezl nějaké drobnosti na zkrášlení jejich početné stáje a taky jsem byl zvědav na avizovanou kvalitu nabízené kávy
No musí se nechat, že jsem odjížděl velmi spokojen
. Probrali jsme spoustu věcí a došlo i na fotky ze starších srazů Roverclubu případně akcí pořádaných Mini. Na závěr jsme jeli projet můj nový přírůstek a oba jsme se shodli na tom,že tlumiče už mají to nejlepší za sebou a jako prioritu musím vyřešit nastavení geometrie, protože auto se na hrbolaté cestě, kterých má Trunda ve svém okolí bohužel většinu
nechová zrovna jistě. No mám na to pár měsíců, abych se s tím nějak popasoval včetně pravděpodobné výměny čepů obou předních ramen
Jinak si myslím, že se mu projížďka líbila 

I já děkuji za návštěvu
Je velice fajn, že tu mám poblíž podobného blázna, jako jsem já
Též děkuji za možnost se povozit vlajkovou lodí.... a musí se uznat, že jde o správňácký koráb
Křesílka bájo a benzínová V6tka s automatem udává autku dostatečnou dynamiku. Těším se, že se Karlovi podaří vychytat všechny muchy na podvozku, ať se dá pohodlí užívat aj na našich tankodromech
A jináč samozřejmě děkuji za kosmetiku 

Též děkuji za možnost se povozit vlajkovou lodí.... a musí se uznat, že jde o správňácký koráb

Teď jsem si uvědomil, že jsem ti ke kávě ani nenabídl cukr
.... já si tím kávu nekazím, tak jsem nějak automaticky na to zapomněl 

Jsem na tom stejně, nesladím již od své plnoletosti
Jinak díky za podporu v mém počínání, ono člověk musí být tak trochu blázen, aby si něco začal s typem, který je již v našich končinách hodně ojedinělý , ale co
manželka už si za ten rok co vlastním Rovery zvykla 

Skvělé 

Rover 216Si, 82kW, r.v. 1997; 2011...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu
2024- ...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu

hmm...
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Diagnóza je to velmi příjemná , takže Vítejte v sanatoriu

Tak na čtvrtek jsem si objednal kompletní geometrii, uvidíme jestli se nám podaří povolit excentry na zadních spodních ramenech a srovnat volant 

Bohužel mě již minulou neděli chytla záda a trápím se s tím skoro celý týden(prášky, injekce
), tak jsem tu geometrii musel zušit. Dnes už je mi líp tak jsem pokračoval v ošetřování gum přípravkem Regum i když na osmikile je mám ve slušném stavu na rozdíl od plastů
a veškeré lakované plochy jsem vyčistil pomocí pasty Supreme Nano Revital
výborně se s tím dělá hlavně leštění jde skoro samo a beze šmouh a výsledek je velmi slušný , zítra to zkusím lépe nafotit
Tak zatím aspoň přidávám pár pohledů do útulného interiéru , ano je na něm vidět doba vzniku, ale přesto je to stále ještě noblesní aristokrat