Nestartuje
Nestartuje
Ahoj, mám rover 45 a nejde mi nastartovat. Normálně sem dojel a pak za pár minut už sem nenastratoval. Otočím klíčkem a nic, ani žádnej zvuk. Asi bude něco se stratérem. Ale taky by to možná mohlo být imobilizérem. Ale nevím jak se pozná, že ovladač nedeatkivuje imobilizer...Díky za rady. Potřebuju co nejdřív odjet a doufám, že si to opravím sám.
Re: Nestartuje
Zkontroluj, jestli když otočíš klíčkem do startovací polohy, cvakne v motorovém prostoru aspoň relátko, případně kotva na startéru. Pokud relátko ano, ale kotva ne, tak bude problém nejspíš na kabelu ke kotvě na startéru... no prostě zkontrolovat a zkusit pohýbat se všemi silovými kabely.
Pokud ti nepípá imobilizér v kabině a nebliká ledka na přístrojovce, tak deaktivace imobilizéru ovladačem funguje...
Pokud ti nepípá imobilizér v kabině a nebliká ledka na přístrojovce, tak deaktivace imobilizéru ovladačem funguje...
Tak sem zkontroloval vsechny kabely a nic tak sem to dal do servisu, asi to bude špatnej startér...
A svítí zpátečka? Pokud ne, může to být pojistka. Jedna z těch pojistek pod volantem. Startér nemůže být špatný, aby nedělal nic. Může být špatný jeho spínač (ne kotva-to je rotor elektromotoru startéru), ale ten většinou aspoň cvakne, pokud ale neodpadl ten tenčí drátek, který do něj vede, nebo není vinutí spínače spálené. Při všech ostatních poruchách startér minimálně cvaká.
Ale jestli už je to v servise, tak je pozdě na rady
Ale jestli už je to v servise, tak je pozdě na rady
měl jsem podobný problém (přijel jsem autem na poštu a zní už jsem potom neodjel), byl to uvolněný kabel na startéru, prostříkal jsem kontaktolem, přicvakl kleštěma a od té dobry drží a startuje bez problému
Rover 25 2.0 iDt 74kW 2003
Tak to byla přepalená cívka. Už je to opravené.