cca 252.000 km
Včera proběhla s Lenhamem rychlodomluva na dnešní rychlo akci... ráno jsem mu nechal Labuť s tím, že by sundal sání, domeček termostatu a celé to znovu přeskládal, jestli to přestane učůrávat. Při konzultaci jsme usoudili, že tedy opravdu asi bude problém s vícevrstvým těsněním pod hlavou. Už se tu delší dobu šíří zvěsti o tom, že původní silikonové těsnění je nakonec stejně nejlepší, protože to kovové nějak moc dobře nezvládá vytěsňovat. Ale když mi Lenham začal povídat cosi o tom, že to smrdí tím, že se zase bude muset měnit těsnění, tak jsem si vzpomněl na zkušenost Hombrého, který se kdysi zmiňoval o tom, že po nějaké době přetáhnul šrouby na hlavě a že mu to pomohlo. Tímto mu ještě jednou děkuji za tuto zkušenost

Protože, sám jsem si toho nějak nevšiml, ale rožky pod hlavou ze strany sání zcela evidentně sákla nemrzka. Chladící okruh se mi abnormálně tlakoval. Z toho důvodu to pak po vychladnutí čúralo tím nejslabším místem, kterým je prostě domeček termostatu. Bumbalo mi to vodu už od výměny těsnění a pravda kouřilo to poslední dobou taky na můj vkus až příliš. Tedy jasně těsnění netěsnilo a tak jsem Lenhamovi nakázal dle rady Hombrého - přetáhnout každý šroub o čtvrt otáčky. A vypadá to, že to bylo správné rozhodnutí

Prý tedy nešly všechny šrouby stejně, ale některé prý celkem snadno. A po projetí a vychladnutí byly konečně hadice měkké. Uvidím ráno, jestli si expanzka pšoukne

Tím pádem jsme zbytek nechali na pokoji a snad už doufám bude klid. Rozborku a sborku termostatu a vedení kolem už mám natrénovanou dostatečně, tak bych si rád taky užil trošku klidu

Jináč zároveň s tím byl vyměněn olej a filtr. That's all