mTecy s Mintexama mam, zatim na nich je najeto tak 8-9 tisic odhadem, a dobry. Ale patrne bych nepoznal rozdil od jinych, at uz horsich nebo lepsich, pac na okruhu jsem byl jeste s OEM kotoucema a starejma deskama a na to normalni jezdeni... pokud to nejsou smejdy, tak je to asi jedno.Trunda píše:ZR 160 má brzdy větší.... vepředu 282mm a vzadu 260mm a tedy i větší brzdiče. Na eBay ty inzeráty ve většině případů píšou, že to jsou kotouče/desky i na ZR 160, ale pak když se v inzerátu koukneš na rozměry, tak to má 262mm, což je na ostatní modely. Tedy bacha na to.
No já letos, než jsem zjistil, že to letos s brzdami ještě vydržím, jsem měl v plánu kupovat sadu od mTecu... kotouče jejich + desky Mintex. Četl jsem na to chválu. Nabízejí i sadu s EBC deskami, což by bylo lepší, ale cenově taky někde jinde. http://www.mtecbrakes.com/brake-discs/rover-mg.html ... cena těch jejich kotoučů je přijatelná, ale chce to brát ty nevrtaný durch a určitě si je nechat "nabarvit", aby to v drážkách a chlazení nehnilo.
Jinak co vím, tak nemá smysl kupovat od EBC ty Premium kotouče - prý to jsou stejné šmejdy, jak cokoli jiného. Když už, tak ty TurboGrowed.
Ale sou hezky (ja mam teda ty vrtane a drazkovane, ze by se to kvuli vrtani skrz rozlitlo nebo krivilo ... no slysel sem, klidne bych spis volil jen dimped nebo jak to maji, ale zase tak moc to neprozivam)
@TommiL:
Jinak u ZRka je to pro poradek:
ZR 105 (1.4ka): vepredu 262 plne, vzadu bubny. Tj. stejny setup jako na tve 1.6ce
ZR 120 (1.

ZR 160 (1.8 VVC): 282 chlazene, 260 plne.
A jinak ma Trunda absolutni pravdu s tim davat bacha, na to co vydavaji za kotouce na 160ku, velice casto jsou to 262ky.
Pokud si budes kupovat ZR, a 25ku chces trochu poladit, jako cestu s nejlepsim pomerem cena / slozitost / vysledek by bylo hodit dopredu chlazene 262 nebo 282 (podle toho, jake tremeny za dobry peniz potkas... patrne trmenu na chlazene 262 bude relativne dostatek, takze asi ty) a vzadu nechat bubny, Tahle kombinace si s tim autem poradi. Samozrejme, pokud z principu chces mit lepsi setup, i kdyz realny uzitek neni moc velky, plne a zcela to chapu (taky takove veci delam,a delam je rad) a pak ti nic nebrani upgradovat brzdy klidne na uroven ZR160.