... musel ti uniknout nějaký podstatný fakt, který ten pokus negativně ovlivnil... kdybych měl po ruce pětasedmu v dieselu, tak si ten pokus provedu sám i s měřením.
Jinak přeji mír i tobě, kámo

Jestli displej cokoliv ukazuje bez klíčku v zapalování, vidím to na zásah kutila, který něco opravil náhradním způsobem a tím nechtěně překopal celý systém.ketzll píše:Hele, né vždy člověk v životě dostane odpovědi na své otázky...
Ale pro Tebe jest odpověď ikdyž myslím, že jsem to popsal dost srozumitelně předtím..
Přesně netuším co máš na mysli...
Ale to blbnutí přístrojovky se dělo aj bez klíčku, aj s klíčkem v první poloze aj v druhé poloze...
Prostě po připojení slabé baterie, jsem nemusel mít ani klíček v zapalování a rožel se olej, airbag a já nevím co ještě...
Pak jsem dal silnou VARTU a vše OK.
Vím, že u Range Rovera 4.6, když byla slabá baterie (ale nastartoval), tak vždycky začala Rj a palubák také zmatkovat a házet všemožný hlášky... včetně převodovky apod...
Hold nikdy nebude bezstarostná elektronika u Anglánů, jako je třeba u Korejců, či japonců...
Můžeš být konkrétní? Nepopírám že může existovat situace, která způsobí např. to, že se kotva přitáhne, zapojí okruh cívky rotoru, tím poklesne napětí a způsobí odpojení kotvy - tento jev "zvonku" je celkem běžný, když je baterie vyšťavená a od startéru je slyšet takové drnčení... ale zajímá mě co jiného ty myslíš.roverix píše:Trundovi musím oponovat v tom, že slabá baterie dokáže zlikvidovat startér.
Ano, jinak řečeno to, co jsem výše deklaroval o tom, že v eFku se baterie může tvářit jako že v pořádku.roverix píše:Startér chce výkon a když je málo napětí, bere si vyžší proud. A ten umí i slabá baterie dodat.
... a to je přesně to, co je naprostý nesmysl. On nenastartoval tou baterkou proto, že by měla menší kapacitu, protože to na to nemá vůbec žádný vliv, ale proto, že ta baterka je pravděpodobně také ve špatném stavu (zjistí změřením napětí baterky). Druhá věc je to, že on s tou baterkou měl problém už při otočení klíčku do první polohy, což toto jen potvrzuje.Keksin píše:V tom MG ta baterka asi stačí, protože má slabší motor a je benzínovej!!!!!! Proto když ju dal do R75 CDT, tak nenastartoval.