Cukání v zátahu
Cukání v zátahu
Posledních pár týdnů mě začalo auto při akceleraci cukat. Někdy to dělá, někdy ne. Svíčky jsou tam nové asi půl roku. Palivový filter jsem měnil před 30 tis km. Koupil jsem nějáké aditivum do nádrže ale beze změny. Kde bych měl začít? Asi to bude chtít nový coil pack plus káble. Co myslíte? Děkuji za rady. 1.8 88kW.
Rover 75 1,8 2004
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cukání v zátahu
ano, civky +doprava paliva tam bych zacal
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
Nejdřív asi objednám káble, pokud se nemýlím, jsou tam jen dva? Potom bych zkusil ty cívky. Jestli to dobře chápu, jsou tam čtyři? Asi bude špatná jen jedna. Je možné koupit jen jednu a přehazovat ji dokud cukání nepřestane? Jsou všechny stejné?
Co konkrétně zahrnuje ta doprava paliva?
Děkuji
Co konkrétně zahrnuje ta doprava paliva?
Děkuji
Rover 75 1,8 2004
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Civky jsou jen dve podivej se zda neni jen zaoxidovana pruzinka pod navlekem na civce
Nic zoxidovanýho jsem neviděl. Ty cívky jsou opravdu dvě.
Ještě jsem si uvědomil, ze to začlo cukat po výměně oleje?! Šest let jsem lam lil Castrol Magnatec a teď jsem přešel na Total Quartz stejné specifikace...
Ještě jsem si uvědomil, ze to začlo cukat po výměně oleje?! Šest let jsem lam lil Castrol Magnatec a teď jsem přešel na Total Quartz stejné specifikace...
Rover 75 1,8 2004
A ta specifikace je?
Total je kvalitní olej.
Total je kvalitní olej.
Tak jsem vyměnil cívky a káble a je po cukání. Všiml jsem si ale, že mezi přeřazeními padají pomalu otáčky. Je tam něco co by se dalo vyčistit?
Rover 75 1,8 2004
Nejprve bych vyresetoval adaptační hodnoty... tzn. nechat chvíli odpojený akumulátor. No jinak jako klasicky, je dobré vyčistit jednou za čas sání hlavně kolem klapky a volnoběžného ventilu.