Ostravská Briketa 2016
Ostravská Briketa 2016
II. Ostravská Briketa se koná ve dnech 20. - 22. května 2016, se základnou ve stejném hotelu Ráztoka jako loni.
!!! POZOR, ZMĚNA PROGRAMU !!!
Jelikož se ukázalo, že exkurze montážní linky výrobního závodu Tatra Kopřivnice nebude možná z důvodu revize a údržby, kdy bude celá linka vyklizená a nebude co předvést, museli jsme sáhnout k záložnímu programu. Bohužel jsme se tuto informaci nedozvěděli dříve. Nebojte se, o technické libůstky nepřijdete.
Harmonogram srazu
Podrobnosti k jednotlivým bodům níže.
Pátek 20. května
- od cca 16:00 příjezd účastníků do hotelu Ráztoka, ubytování, volná zábava
Sobota 21. května
- 9:00 - sraz na parkovišti v Hukvaldech (GPS: 49.6242867N, 18.2198944E)
- 10:00 - zahájení první prohlídky hradu
- 11:00 - zahájení druhé prohlídky hradu
- 12:00 - oběd v restauraci "Na peci" v Hukvaldech
- 14:00 - krátký přejezd do Kopřivnice k Oldtimer muzeu
- 14:30 - návštěva Oldtimer muzea s kavárnou (vstupné 55 Kč/os., děti do 5 let zdarma)
- 16:00 - spanilá jízda (cca 50 km)
- 17:30 - příjezd do Trojanovic na parkoviště Hotelu Ráztoka, ukončení denního programu
- od 18:00 - večeře, volná zábava
Neděle 22. května
- po snídani rozjezd účastníků k domovům
- TIP: pokud nevíte, co s volným časem v neděli, doporučujeme znova navštívit Kopřivnici a tamní Technické muzeum Tatra. Parkovat lze buď u přilehlého nákupního střediska Albert nebo na malém parkovišti za muzeem.
UBYTOVÁNÍ
Ubytování je rezervováno v hotelu Ráztoka, stejně jako v loňském roce (GPS: 49.5051892N, 18.2475733E). Cena ubytování je 1000,- Kč za noc za dvojlůžkový pokoj se snídaní. Objednávky provádějte na recepci Hotelu Ráztoka, tel. +420 730 816 806 nebo +420 556 731 011, e-mail: recepce@raztoka.cz.
HUKVALDY
Letošní sraz zahájíme na parkovišti v Hukvaldech. Parkoviště je normálně placené, ale máme vyjednanou hromadnou slevu. U vjezdu na parkoviště stojí obsluha, které nahlásíte příslušnost ke srazu anglických vozů a dostanete instrukce, kam dále. Parkovat budeme v zadní části parkoviště a návazné soukromé komunikaci.
V obci Hukvaldy se nachází Hukvaldský hrad obklopený oborou s daňky, muflony a divočáky. V oboře je k vidění také např. socha lišky Bystroušky, která symbolizuje stejnojmennou operu složenou zdejším rodákem Leošem Janáčkem. Na hrad vedou dvě přístupové cesty, jedna delší po asfaltu, druhá strmější lesem, ale také poměrně pohodlná. Výhodou turistická obuv. Náročnost obou tras je cca 20-30 min dle zdatnosti každého jednotlivce.
Na hradě máme rezervované dvě prohlídky od 10.00 a od 11.00 hodin. Kapacita prohlídky je cca 30 osob, proto dvě etapy. Vstupné činí 70,- Kč pro dospělou osobu, zlevněné vstupné 40,- Kč od 6 do 18 let, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 3 děti) činí 180,- Kč. Na hradě se pravidelně koná také kulturní program (např. divadlo pro děti) a jsou zde stánky s tématickým hradním a tradičním valašským zbožím (meče, frgály, medovina apod.). Zároveň zde budou probíhat kovářské slavnosti, takže lze očekávat možnost zakoupení kovářských výrobků i vyzkoušení tohoto řemesla.
Kdo nebude mít zájem o výstup k hradu a kulturní program, může strávit čas prohlídkou malebné obce Hukvaldy nebo posezením v některé z místních restaurací a kaváren. Také procházka ve spodní části obory je nenáročná a je zdarma, vstupné se platí až do hradu. Do obory se vstupuje bránou, kterou je nutné kvůli zvěři zavírat. Prosíme respektujte místní pokyny. V obci je také možnost navštívit rodný dům Leoše Janáčka, který slouží jako jeho památník.
SOBOTNÍ OBĚD
K sobotnímu obědu zasedneme v restauraci Na peci, která těsně sousedí s parkovištěm. Výběr bude z následujícího menu:
Polévka: kuřecí vývar s masem, zeleninou a domácími nudlemi -- 38,- Kč
1. Hukvaldský rošťák, zeleninová obloha, vařené brambory (dlouho nakládaná a pomalu pečená vepřová krkovice, 150g) -- 125,- Kč
2. Hovězí guláš s domácím chlebem (150g hovězího, chléb z vlastní pekárny denně čerstvý) -- 130,- Kč
Dětské jídlo: smažený kuřecí řízek (80g) se šťouchaným bramborem -- 95,- Kč
Vaše preference nám prosím co nejdříve sdělte pomocí registračního formuláře, popř. emailem andern@centrum.cz nebo na čísle +420 725 378 817.
REGISTRACE
Na pokrytí režijních nákladů bude v Hukvaldech vybíráno zápisné v hodnotě 50,- Kč. Dále se bude konat sbírka na podporu organizace Dobrý Anděl, příspěvky dobrovolné.
Abychom získali přehled o počtu účastíků srazu a jeho jednotlivých částí, vyplňte nám prosím předem krátký dotazník:
!!! POZOR, ZMĚNA PROGRAMU !!!
Jelikož se ukázalo, že exkurze montážní linky výrobního závodu Tatra Kopřivnice nebude možná z důvodu revize a údržby, kdy bude celá linka vyklizená a nebude co předvést, museli jsme sáhnout k záložnímu programu. Bohužel jsme se tuto informaci nedozvěděli dříve. Nebojte se, o technické libůstky nepřijdete.
Harmonogram srazu
Podrobnosti k jednotlivým bodům níže.
Pátek 20. května
- od cca 16:00 příjezd účastníků do hotelu Ráztoka, ubytování, volná zábava
Sobota 21. května
- 9:00 - sraz na parkovišti v Hukvaldech (GPS: 49.6242867N, 18.2198944E)
- 10:00 - zahájení první prohlídky hradu
- 11:00 - zahájení druhé prohlídky hradu
- 12:00 - oběd v restauraci "Na peci" v Hukvaldech
- 14:00 - krátký přejezd do Kopřivnice k Oldtimer muzeu
- 14:30 - návštěva Oldtimer muzea s kavárnou (vstupné 55 Kč/os., děti do 5 let zdarma)
- 16:00 - spanilá jízda (cca 50 km)
- 17:30 - příjezd do Trojanovic na parkoviště Hotelu Ráztoka, ukončení denního programu
- od 18:00 - večeře, volná zábava
Neděle 22. května
- po snídani rozjezd účastníků k domovům
- TIP: pokud nevíte, co s volným časem v neděli, doporučujeme znova navštívit Kopřivnici a tamní Technické muzeum Tatra. Parkovat lze buď u přilehlého nákupního střediska Albert nebo na malém parkovišti za muzeem.
UBYTOVÁNÍ
Ubytování je rezervováno v hotelu Ráztoka, stejně jako v loňském roce (GPS: 49.5051892N, 18.2475733E). Cena ubytování je 1000,- Kč za noc za dvojlůžkový pokoj se snídaní. Objednávky provádějte na recepci Hotelu Ráztoka, tel. +420 730 816 806 nebo +420 556 731 011, e-mail: recepce@raztoka.cz.
HUKVALDY
Letošní sraz zahájíme na parkovišti v Hukvaldech. Parkoviště je normálně placené, ale máme vyjednanou hromadnou slevu. U vjezdu na parkoviště stojí obsluha, které nahlásíte příslušnost ke srazu anglických vozů a dostanete instrukce, kam dále. Parkovat budeme v zadní části parkoviště a návazné soukromé komunikaci.
V obci Hukvaldy se nachází Hukvaldský hrad obklopený oborou s daňky, muflony a divočáky. V oboře je k vidění také např. socha lišky Bystroušky, která symbolizuje stejnojmennou operu složenou zdejším rodákem Leošem Janáčkem. Na hrad vedou dvě přístupové cesty, jedna delší po asfaltu, druhá strmější lesem, ale také poměrně pohodlná. Výhodou turistická obuv. Náročnost obou tras je cca 20-30 min dle zdatnosti každého jednotlivce.
Na hradě máme rezervované dvě prohlídky od 10.00 a od 11.00 hodin. Kapacita prohlídky je cca 30 osob, proto dvě etapy. Vstupné činí 70,- Kč pro dospělou osobu, zlevněné vstupné 40,- Kč od 6 do 18 let, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 3 děti) činí 180,- Kč. Na hradě se pravidelně koná také kulturní program (např. divadlo pro děti) a jsou zde stánky s tématickým hradním a tradičním valašským zbožím (meče, frgály, medovina apod.). Zároveň zde budou probíhat kovářské slavnosti, takže lze očekávat možnost zakoupení kovářských výrobků i vyzkoušení tohoto řemesla.
Kdo nebude mít zájem o výstup k hradu a kulturní program, může strávit čas prohlídkou malebné obce Hukvaldy nebo posezením v některé z místních restaurací a kaváren. Také procházka ve spodní části obory je nenáročná a je zdarma, vstupné se platí až do hradu. Do obory se vstupuje bránou, kterou je nutné kvůli zvěři zavírat. Prosíme respektujte místní pokyny. V obci je také možnost navštívit rodný dům Leoše Janáčka, který slouží jako jeho památník.
SOBOTNÍ OBĚD
K sobotnímu obědu zasedneme v restauraci Na peci, která těsně sousedí s parkovištěm. Výběr bude z následujícího menu:
Polévka: kuřecí vývar s masem, zeleninou a domácími nudlemi -- 38,- Kč
1. Hukvaldský rošťák, zeleninová obloha, vařené brambory (dlouho nakládaná a pomalu pečená vepřová krkovice, 150g) -- 125,- Kč
2. Hovězí guláš s domácím chlebem (150g hovězího, chléb z vlastní pekárny denně čerstvý) -- 130,- Kč
Dětské jídlo: smažený kuřecí řízek (80g) se šťouchaným bramborem -- 95,- Kč
Vaše preference nám prosím co nejdříve sdělte pomocí registračního formuláře, popř. emailem andern@centrum.cz nebo na čísle +420 725 378 817.
REGISTRACE
Na pokrytí režijních nákladů bude v Hukvaldech vybíráno zápisné v hodnotě 50,- Kč. Dále se bude konat sbírka na podporu organizace Dobrý Anděl, příspěvky dobrovolné.
Abychom získali přehled o počtu účastíků srazu a jeho jednotlivých částí, vyplňte nám prosím předem krátký dotazník:
Rover 75 CDTi r.v. 2005
Re: Ostravská Briketa 2016
Nazdar Roveraci a Roverakyne.Dik za krasny den.Prihazuji par fotecek.
http://karelg.rajce.idnes.cz/Brikete_2016
http://karelg.rajce.idnes.cz/Brikete_2016
Ahoj Rudo a Ondřeji,
děkujeme za krásné dopoledne na našich milovaných Hukvaldech, skvělou organizaci a fajn sraz. I když jsme se nemohli zúčastnit celého dne, jsme rádi, že jsme se tam dostali aspoň na tu chvíli.
Mějte se krásně
Jankovi
děkujeme za krásné dopoledne na našich milovaných Hukvaldech, skvělou organizaci a fajn sraz. I když jsme se nemohli zúčastnit celého dne, jsme rádi, že jsme se tam dostali aspoň na tu chvíli.
Mějte se krásně
Jankovi
Rover 75 Tourer 2.0 CDTi, r. v. 2003
-
- Kontaktovat uživatele:
Rudo,Ondro děkujeme za opravdu pěkný sraz, moc se nám to líbilo i když nohy potom bolely.
Dávám nějaké fotky.
http://Prezident75.rajce.idnes.cz
Dávám nějaké fotky.
http://Prezident75.rajce.idnes.cz
Ahoj Rudo, Ondro a vubec všichni. Dík za super víkend.
Bylo to fajn a jsem rád, že jsme s Léňou dojeli.
Počasí bylo obědnany a organizačně to taky myslim klaplo.
Jo a omlouvám se že jsem se ráno nerozloučil, ale když jsme odjížděli
tak jste ještě asi spali.
Tak čau a zase někdy se budem tešit. Tomáš a Lenka
Bylo to fajn a jsem rád, že jsme s Léňou dojeli.
Počasí bylo obědnany a organizačně to taky myslim klaplo.
Jo a omlouvám se že jsem se ráno nerozloučil, ale když jsme odjížděli
tak jste ještě asi spali.
Tak čau a zase někdy se budem tešit. Tomáš a Lenka
Ahoj, všetci, chcel by som sa aj touto formou poďakovať za príjemne prežitý víkend a som rád že som spoznal ďalších ľudí určite by som sa chcel s nimi stretnúť znova ,moje poďakovanie patrí aj organizátorom ,viem si predstaviť tie starostí s tým aby všetko klaplo, bolo to super a dokázali objednať aj krásne počasie, takže nie je čo dodať.
Ahojte lidičky,já moc nefotil,ale to co mám tak tady šoupnu.Všem moc děkuji za super sraz a perfektní náladu i hlavně těm co přijeli z daleka.
http://cvrko1.rajce.idnes.cz/Ostravska_Briketa/
http://cvrko1.rajce.idnes.cz/Ostravska_Briketa/
Rover 75 CDTi r.v. 2005
Já musím poděkovat za celý ten víkend a hlavně cvrkovi za odvoz, přívoz a závoz Doufám, že se alespoň někteří sejdeme na tvarůžku a hlavně, že už bude moje "letadlo" ZR v pořádku díky a něco málo fotek mám taky
http://reedyk.rajce.idnes.cz/Ostravska_Briketa_2016
http://reedyk.rajce.idnes.cz/Ostravska_Briketa_2016
Strašně moc děkuji panu organizátorovi a panu předsedovi za vykonanou práci.
Ač to patrně na mě nebylo poznat, byl jsem ze všeho strašně nadšen a spokojen (a nejen já, též i kompletní má posádka).
Výborná akce se vším všudy od alfy po omegu.
Ač to patrně na mě nebylo poznat, byl jsem ze všeho strašně nadšen a spokojen (a nejen já, též i kompletní má posádka).
Výborná akce se vším všudy od alfy po omegu.
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Děkujeme za uznání vám všem. Jsme rádi, že přes pozdní oznámení programu dorazil poměrně signifikantní počet účastníků. Jinými slovy, že nás tam bylo víc než pět a půl, z čehož jsem měl místy trochu obavu.
A ještě jedno poděkování -- za fotky. Nezdá se to, ale neměl jsem za ten den možnost udělat ani jednu
A ještě jedno poděkování -- za fotky. Nezdá se to, ale neměl jsem za ten den možnost udělat ani jednu
Aj my dakujeme za zraz, prijemnu spolocnost a dobry program. Tesime sa nabuduce
Pripajam aj nase fotky:
https://picasaweb.google.com/1009774853 ... 1903970193
Pripajam aj nase fotky:
https://picasaweb.google.com/1009774853 ... 1903970193
Rover 75 2.5 V6 Saloon + 2.0 CDTi Tourer
děkuji Františkovi za DVD s videem ze srazu,ale myslím,že by si to tady zasloužili všichni.Františku dej to celé prosím tady,aby to viděli i ostatní.
Vidím,že posloucháme stejné staré songy.
Vidím,že posloucháme stejné staré songy.
Rover 75 CDTi r.v. 2005