Spojka
-
- Kontaktovat uživatele:
Spojka
ahoj, stává se mi (zejména když je motor teplej) že mi při rozjezdu auto škube jak kdyby byla spojková lamela zubatá a ty zuby přeskakovaly(vím že není, jen nevím jak to jinak přiblížit). Je to zejména když motor předává hodně síly převodovce, tak se to tváří jako by ta spojka nestíhlala ten moment předat dál a prokluzovala. Je možný že to je opotřebovanou lamelou? Rychlosti jdou řadit furt stejně a pedál zabírá taky relativně rozumně. Dělá to problémy jen při rozjezdu, když je auto v pohybu tak už v pohodě. Dá se vyměnit jen lamela, nebo se musí celá sada. Vím že by se měla celá sada, ale rád bych slyšel důvody, proč je tomu tak. Je jasný že bych nejradši vzal někde na vrakáči jen tu lamelu, protože zas tak moc toho už s dvoustovkou nenajezdím, navíc se poohlížím po něčem větším (tourer,..).
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spojka
Bud zdrav, soudruhu
Ano, vidim to na opotrebovanou spojku zralou na brzkou vymenu. Ze by se nekde prodavala jen lamela, o tom nevim. Vzdycky se prodava spojkova sada. A treba v ATS maji hned dve - SACHS standardni kvality a QH, ktera stoji polovinu. Pokud uz s autem moc najezdit nehodlas, muzes zkusit koupit jen tu levnejsi (ona taky nejspis neco vydrzi). A ten vetsi tourer jsi myslel R75 Tourer? 

-
- Kontaktovat uživatele:
Nazdarek, jasný, ceny padaj jak listí na podzim. Furt dokola to doma řešíme. Rozhodujem se mezi Fiatem Marea, kterej maj už léta naši a jsou spokojení, a kterej je za hubičku a nebo R75 tourer, kterej se mě i manželce líbí podstatně víc, ale zas není skoro žádnej výběr a cena je výš než u Marey. Jinak dík za tip. Budu to muset promyslet. Ale každopádně na sachse to nevypadá.
-
- Kontaktovat uživatele:
bouraný auto a nebo vrakáč 
Pokud přemýšlíš o prodeji tak namontovat a na protiúčet vzít někde jiný auto a tohle jim tam nechat
Tak bych to udělal já.

Pokud přemýšlíš o prodeji tak namontovat a na protiúčet vzít někde jiný auto a tohle jim tam nechat

Tak bych to udělal já.

CTR EP3 - http://www.r4ms3s.cz/ctr/" onclick="window.open(this.href);return false; - track car
MG ZR 160 - http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=462" onclick="window.open(this.href);return false; - prodáno
Rover 214Si - http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=104" onclick="window.open(this.href);return false; - prodáno
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo to jsem měl v plánu i já, proto jsem sem psal, chtěl jsem aby mi někdo napsal jestli je to možný, abych pak nekoupil spojku, nebo lamelu a nezjistil že tam nepude, protože už je třeba pokroucená nebo tak něco, spojku jsem v životě nerozdělával, tak nevím.
Podle mě je ta lamela zamaštěná olejem a po zahřátí začíná lepit a spojka škube. Samozřejmě můžeš vyměnit jen lamelu, pokud bude přítlačák v pořádku (někdy bývá prasklá talířová pružina), některé firmy dokonce lamely renovují - přinýtují na ni nové obložení.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vyčistit bez rozdělání to asi nepůjde, co?
Ne, to nejde