Nefunkční dálkovej ovladač
Nefunkční dálkovej ovladač
Po vyřešení problémů s baterkou v autě(autobaterií) mi přestala fungovat dálka na odemykání.Zkoušel sem vyndat baterky vymačkat zandat odemknout auto a zmáčknout několikrát zamykání a nic.Mohlo se to nějak vynulovat v autě? Když byla baterka venku tak jsem ze zvyku chtěl otevřít dálkou tak nevim jestli se to nějak vynulovalo.Nevim co s tim:(
Miluji Rover Club. T16 turbo power.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční dálkovej ovladač
Stalo se mi to dvakrat, dvakrat to rozbehal sikovny elektrikar. Vzdycky to bylo nefunkcni soucastkou v ovladaci, ktera vypovedela sluzbu (proc zrovna pri vymene baterek, to nikdo nevi). Kazdopadne ovladac funguje dodnes bez problemu, akorat manzelku vypnout neumi. Jina vec jsou tlacitka ... obal ovladace uz mam v takovem stavu, ze na novy cekam jak na smilovani.
Mě to tet po zmačknutí bliká zeleně až do doby co vyndam baterky. Možna se podělal ten spínač na odemikání, nemam na něm prachovku.Myslíš že ten jde vyměnit? A když vemu dálku z jiného roveru 600 a vynuluju jí a u odemceneho auta ji promačkam tak se spáruje?
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ne, pro sparovani noveho DO je potreba diagnostika. Dej to elektrikari, ten to mozna opravi.
Do háje, no tak ok zkusim, on ten kod je v nem nekde zapsanej jo? Zkusim to dat elektrikari at to zpravi a nove baterky zkusím, že by se to podello v autě kuli vybyte baterce možné není?
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dost pochybuju, mel jsem baterku venku nekolikrat a nikdy nebyl problem.
OK , to rád sliším, nechám ho prověřit elektrikářem asi bude blbej čudlík otevírání a pak dám vědět.(asi vzdy kdyz tam neni baterka tak to tak mačkáme až to rozbijem:-D:-D a ono furt ne a ne zamknout ani odemknout.)Dík za info.
-
- Kontaktovat uživatele:
Cus všem dlouho jsem tu nic nepsal, tak minulý týden mi vlastním zásluhou spadnul DO od auta , vzhledem k tomu že mám i nefunkční zámek od řidičových dveří paráda, vždycky jsem si říkal že nechci řešit problém s klíči od auta , samozřejmě mám pouze jen jeden černý klíč a jedno DO, žádný druhý černý natož červený. PS nechci řešet problém s imobilizérem .
Takže abych mohl vůbec jezdit, jsem se musel do auta dostat přes kufr, odklopení sedaček a otevření auta, no a auto začalo houkat pak ještě jednou, tak jsem otevřel haupnu odpojil sirénu a odpojil baterku. Pak jsem sundal tapec od dveří až k zámku kde jsou mikrospínače a pak jsem připojil baterii a můžu jezdit ale večer auto nezamykám
Jinak na ebay jsem si objednal kódově stejný označení desky DO na 433 Mhz, kde přehodím krystal 4.0MC TDK, co se pádem rozbil no a snad to bude fungovat. Zámek jsem zkoušel rozchodil ale byla tam zapříčená zápatka pro zasunutí klíče, po vyndání stejně zámek nechodí trochu se pootočí a dál nic, takže mně jedině napadá sundat komplet kliku se zámkem + zámek dveří a rozchodit to a pokud i to nepůjde tak pak možná vyhodím 5 tis aby mi Mareda naprogramoval druhý DO nebo vyměnit zámek dveří a nosit 2 klíče, ale i tak nebude fungovat pohybový čidlo. A vzhledem ke statistice krádeží našich aut to asi nebudu vůbec zamykat.
Máte někdo jiný řešení ?
Takže abych mohl vůbec jezdit, jsem se musel do auta dostat přes kufr, odklopení sedaček a otevření auta, no a auto začalo houkat pak ještě jednou, tak jsem otevřel haupnu odpojil sirénu a odpojil baterku. Pak jsem sundal tapec od dveří až k zámku kde jsou mikrospínače a pak jsem připojil baterii a můžu jezdit ale večer auto nezamykám
Jinak na ebay jsem si objednal kódově stejný označení desky DO na 433 Mhz, kde přehodím krystal 4.0MC TDK, co se pádem rozbil no a snad to bude fungovat. Zámek jsem zkoušel rozchodil ale byla tam zapříčená zápatka pro zasunutí klíče, po vyndání stejně zámek nechodí trochu se pootočí a dál nic, takže mně jedině napadá sundat komplet kliku se zámkem + zámek dveří a rozchodit to a pokud i to nepůjde tak pak možná vyhodím 5 tis aby mi Mareda naprogramoval druhý DO nebo vyměnit zámek dveří a nosit 2 klíče, ale i tak nebude fungovat pohybový čidlo. A vzhledem ke statistice krádeží našich aut to asi nebudu vůbec zamykat.
Máte někdo jiný řešení ?
Umění je se rozhodnout.
Auta: 114 GTI odešlo do věčných lovišt
214 SEI prodáno
620 Ti - turbo T2560R, zadní tlumiče Koni, přední standart Excel-G - KYB + standardní péra, výztuha mezi přední tlumiči, a zadní výztuha horní a dolní, filtr KN v airboxu, budíky tlak turba-oleje,teplota oleje a čerpadlo Walbro 255lph
75 CDT - filtr KN - stále skoro denně v provozu a už ho jen udržuji
620 si - na díly
75 Tourer CDti
214 SEI prodáno
620 Ti - turbo T2560R, zadní tlumiče Koni, přední standart Excel-G - KYB + standardní péra, výztuha mezi přední tlumiči, a zadní výztuha horní a dolní, filtr KN v airboxu, budíky tlak turba-oleje,teplota oleje a čerpadlo Walbro 255lph
620 si - na díly
75 Tourer CDti
Ano....
Vše nechat zcela regulérně opravit a nevymýšlet chujoviny
Mimochodem co se stalo s DO? Zkoušel jsi ho proletovat, proměřit?
Vše nechat zcela regulérně opravit a nevymýšlet chujoviny
Mimochodem co se stalo s DO? Zkoušel jsi ho proletovat, proměřit?
-
- Kontaktovat uživatele:
jak jsem psal po pádu DO mi odpadnu krystal 4.0MC TDK na desce DO je dole vpravo a přestalo fungovat, takže ho zkusím přeletovat z desky DO co mi přijde z ebaye
Umění je se rozhodnout.
214 SEI prodáno
620 si - na díly
75 Tourer CDti
214 SEI prodáno
620 si - na díly
75 Tourer CDti
Jako že odpadnul a ztratil se? Nebo se rozlomil? Bo nerozumím tomu, jak může pád tak lehkého ovladače na zem s deskou schovanou ve festovním plastovém pouzdru způsobit blíže neupřesněný defekt krystalu krom toho, že by se utrhl z cínových spojů????
Tak jestli není unikátnost ovladače daná frekvencí krystalu, tak by to snad takto mohlo jít opravit. No a ten zámek ti nejde proč? Ten opravit nelze?
Tak jestli není unikátnost ovladače daná frekvencí krystalu, tak by to snad takto mohlo jít opravit. No a ten zámek ti nejde proč? Ten opravit nelze?
-
- Kontaktovat uživatele:
jjo vytrhl se z cinových spojů, taky nechápu dálkový mi spadlo vícekrát vždy v klidu no ted to proste nedalo , zámek nevím proč nejde, jde pootčit na obě strany tak o 5° a vic nic, v cestě nic nebraní takže asi stavítka nebo ty perka od krytky zámku ale to asi uvidím až komplet zdemontuji zámek dveří + kliku s zámkem - tak akorat nevím postup při odpojovaní táhel.
Umění je se rozhodnout.
214 SEI prodáno
620 si - na díly
75 Tourer CDti
214 SEI prodáno
620 si - na díly
75 Tourer CDti
Leze to z tebe jak z chlupaté deky .... a proč jsi to nepřipájel zpět?
Zkoušel jsi do zámku stříknout nějaký Konkor, WD? Tudle bráchovi to na R75 taky nešlo otočit, promazal jsem a zámek funguje jak za mlada....
Zkoušel jsi do zámku stříknout nějaký Konkor, WD? Tudle bráchovi to na R75 taky nešlo otočit, promazal jsem a zámek funguje jak za mlada....
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby se to takhle rozpadlo tak to samo připájím ale odpadlo to tak že připájené části zůstaly na desce a zbytek odpadl , já ho tam pouze přilepil zpět abych vedel jak tam pasuje. Jinak zámek jsem vzal WD a poradně a dovnitř jde klíč lehce ale pootočit proste nejde
Umění je se rozhodnout.
214 SEI prodáno
620 si - na díly
75 Tourer CDti
214 SEI prodáno
620 si - na díly
75 Tourer CDti
-
- Kontaktovat uživatele:
Zámek se dá rozebrat a rozhejbat stavítka... jedno asi zůstalo viset a už se to nehne