Moje druhá 75...
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Moje druhá 75...
No to jsou radosti. Už jsem zažil něco podobnýho - 300 km od baráku při návratu z dovolený s 45. Prázdný kolo v neděli k večeru v Moravskejch Budějovicích. Lezu do kufru, že přehodím rezervu a ejhle - oříšek na bezpečák nikde. Volám svýmu gumaři, kterej na tom v tejdnu přehazoval gumy, a von "tak ten oříšek na poknku je tvůj, jo?". Super... našel jsem na netu několik gumoservisů v okolí a naštěstí jeden bydlel asi 200 m o toho místa a byl ochotnej to vyřešit - takže svářečka a jinej šroub navařenej na bezpečák a šel ven. A pak i všechny další z auta do koše. Kdo by kradl kola z 45, že...
Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
MG ZT-T 190 Trophy Blue - EX Trundovic
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
-
Tak jsem objel několik pneuservisů a nikdo neví jak ty šrouby povolit... Volal jsem taky k dovozcům kol a sehnat náhradní nástavec na povolení šroubů taky nejde, takže príma. Mám fakt radost
Kašlu na velká kola, to je poučení.

Country boy...
Jak ten šroub vypadá? Dělává se to tak, že se na to namlátí ořech, který na to těsně nepasuje. Nebo jak psal Michal, navaří se na to matice/šroub...
-
Takže navařit šroub a otočit nefunguje protože se to i v důkladném sváru utrhne. Narazit ořech jde ale neotočí se, protáčí se. Objednal jsem nějaké přípravky, tak uvidíme jestli to bude k něčemu, případně vyrobit nový klíč nebo ty kola prostě rozřezat. Musím říct že jsem si slušně naběhl s těma bezpečnostníma šroubama...
Country boy...
-
- Kontaktovat uživatele:
No to jsou radosti... Tos ten šroub tak dotáhl?
Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
A odvrtat ho?
-
Odvrtat ho je ještě případné další řešení. Bohužel jsem ho asi utáhl dost, přesto že jsem se u těch bezpečnostních krotil. Asi jak jsem zvyklý z těch Land Roverů nebo co...
Country boy...
Na otcově R75 jsem to vyřešil tak, že jsem to šroubovákem a kladivem zkoušel povolit a jak se to hnulo o milimetr, tak jsem zkoušel dva nádstavce a pak to šlo povolit.
U Roverixe (604 464 504 snad bude aktuální) jsem pak sehnal klasický šrouby na obě R75.
U Roverixe (604 464 504 snad bude aktuální) jsem pak sehnal klasický šrouby na obě R75.
Bohužel tady není místo a šrouby jsou hodně utopené.I důkladně provařená matka se urvala,je to moc utažené.Myslel jsem jak to hravě půjde ale ani prd...
Jestli nepomůže objednaný přípravek,nezbude než odvrtávat.To by byla veliká zábava...
Jestli nepomůže objednaný přípravek,nezbude než odvrtávat.To by byla veliká zábava...
Range Rover a MG B GT
-
Takže šrouby vyšroubovány díky tomuto... ale potrápilo mně to tedy...
https://www.uni-max.cz/sada-nastavcu-na ... -unihex/d/
https://www.uni-max.cz/sada-nastavcu-na ... -unihex/d/
Country boy...
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné ... někdy pomáhá i toto: https://kleste-siko.heureka.cz/knipex-8 ... na-srouby/#
-
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To máš pravdu. Uvedl jsem to jen pro úplnost, mám s tím dobré zkušenosti.
Já při každé výměně kola šrouby očistím a závity namáznu měděnou vazelínou.
Nikdy jsem neměl problém to povolit.
(to samozřejmě nesouvisí s bezpečnostním šroubem- byť jsem to též řešil před časem
)
Nikdy jsem neměl problém to povolit.
(to samozřejmě nesouvisí s bezpečnostním šroubem- byť jsem to též řešil před časem

Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
-
Takže dneska jedu lesem, že se půjdu s malým projiít s kočárkem na hrádek Jenčov, v lese v zatáčce proti mně auto v protisměru, zajel jsem do pangejtu jak to je šlo, nicméně rána jak blázen a urvané zrcátko vlétlo na mně do auta, naštěstí jsem ho zastavil vlastním tělem a nepokračovalo dozadu na Matýska (13 měsíců), který seděl v sedačce vzadu napravo. Takže nemám zrcátko a mám pomačkanou lištu na dveřích. No, když už, mohlo to dopadnou mnohem hůř, už jsem to viděl, že je ve mně úplně...
Nemáte někdo levé zrcátko (menší, starší typ, rok 99) a lištu nahoře na dveřích? Kryt zrcátka ve zlaté barvě kupodivu přežil. Peugeot firmy Apokork co to způsobil přišel taky o zrcátko.
Nemáte někdo levé zrcátko (menší, starší typ, rok 99) a lištu nahoře na dveřích? Kryt zrcátka ve zlaté barvě kupodivu přežil. Peugeot firmy Apokork co to způsobil přišel taky o zrcátko.
Country boy...